SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278312

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 73466
Na zupę czerwona, do sałatki zielona:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3073
deja vu
...A ja mam pytanie o rucolę - macie jakieś przepisy na sałatki z nią - bo mi obrodziła w ogródku.


rukola, arbuz, ocet balsamiczny lub malinowy, szczypiorek/dymka, ew. oliwa (ja robię bez)

Zmieniony przez - wygrys w dniu 2013-06-29 22:47:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
Dziewczyny macie jakieś sposoby na to, żeby pierś z indyka nie była taka sucha? Głównie chodzi mi o postać pieczoną. Jakieś marynaty? Bo z tego co znalazłam w necie to albo nie bardzo bo majonez, albo znowu oliwa z oliwek (swoją drogą która oliwa nadaje się do marynat??)... ratujcie bo jeszcze troche i zaczne rzygać tym suchym indykiem którego obecnie wsuwam...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
mozesz podlewac woda co jakis czas, albo zrobić jakis sos z warzyw (w sensie jak warzywa sok puszcza to bedzie mokro). a jak smazysz to podobnie - najpierw obsmazasz lekko z kazdej strony a potem podlewasz troche woda i przykrywasz pokrywka zeby sie troszke poddusilo. wychodzi fajne soczyste
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
Mathilda łączę się w bólu, ja też nie znoszę piersi i już czasem nią rzygam. I odkryłam ostatnio pierś z kurczaka, sprzedają te mniejsze partie z piersi np w lidlu, polędwiczki czy jakoś tak, fakt nie jest to free range, ale odskocznia od czasu do czasu. To mięsa jest bardzo soczyste. A że tak spytam czemu ciągle jesz pierś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3073
mathilda
Dziewczyny macie jakieś sposoby na to, żeby pierś z indyka nie była taka sucha? Głównie chodzi mi o postać pieczoną. Jakieś marynaty? Bo z tego co znalazłam w necie to albo nie bardzo bo majonez, albo znowu oliwa z oliwek (swoją drogą która oliwa nadaje się do marynat??)... ratujcie bo jeszcze troche i zaczne rzygać tym suchym indykiem którego obecnie wsuwam...


ja najpierw zamrażam, a potem piekę od stadium zamrożonego w zakrytej formie - zawsze wychodzi soczysty - a i przed zamrożeniem doprawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 73466
Ja piekę w foliowym rękawie. Czasem nadziewam mielonym mięsem, albo szpinakiem z fetą, albo kładę na wierzch plastry boczku. Dobrym sposobem jest też moczenie mięsa w lodówce przez noc/dobę w wodzie z solą i przyprawami. Mięso przed pieczeniem powinno być w temp pokojowej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 52 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6937
ja piekę 20 min 10 z jednej 10 z drugiej - czasem przekroje, by zobaczyć czy się mięso ścieło do końca jak się ścieło to ok i wtedy wychodzi soczysty. Niemniej jak zapomnę o nim to wypiecze się na wióra
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
witam drogie Ladies

zapraszam do głosowania w konkursie krata na lato w dziale 35+ - męskie ciała do Waszej oceny

https://www.sfd.pl/Krata_na_Lato_Finałowa_ocena_sylwetki-t953117.html

z góry dzięki za głosy

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
roksanna1
Mathilda łączę się w bólu, ja też nie znoszę piersi i już czasem nią rzygam. I odkryłam ostatnio pierś z kurczaka, sprzedają te mniejsze partie z piersi np w lidlu, polędwiczki czy jakoś tak, fakt nie jest to free range, ale odskocznia od czasu do czasu. To mięsa jest bardzo soczyste. A że tak spytam czemu ciągle jesz pierś?


może nie codzień, ale prawie zawsze na jeden posiłek ją mam... reszta to jaja, jakiś nabiał, ryba albo wołowina. Nie wiem czemu kurczak wychodzi taki fajny a ten indyk jest taki okropny, że staje mi w gardle. Jadłam jakiś czas temu pieczeń z piersi z indyka i była przepyszna, więc widać da się ją zrobić tak, żeby był smaczna, tylko kurde ja nie potrafię. Spróbuję z tym rękawem do pieczenia.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

forma lato