...
Napisał(a)
deja vu...A ja mam pytanie o rucolę - macie jakieś przepisy na sałatki z nią - bo mi obrodziła w ogródku.
rukola, arbuz, ocet balsamiczny lub malinowy, szczypiorek/dymka, ew. oliwa (ja robię bez)
Zmieniony przez - wygrys w dniu 2013-06-29 22:47:06
...
Napisał(a)
Dziewczyny macie jakieś sposoby na to, żeby pierś z indyka nie była taka sucha? Głównie chodzi mi o postać pieczoną. Jakieś marynaty? Bo z tego co znalazłam w necie to albo nie bardzo bo majonez, albo znowu oliwa z oliwek (swoją drogą która oliwa nadaje się do marynat??)... ratujcie bo jeszcze troche i zaczne rzygać tym suchym indykiem którego obecnie wsuwam...
No pain -no gain
http://www.sfd.pl/mathilda__powrót_młodej_mamy_:_-t939270.html
...
Napisał(a)
mozesz podlewac woda co jakis czas, albo zrobić jakis sos z warzyw (w sensie jak warzywa sok puszcza to bedzie mokro). a jak smazysz to podobnie - najpierw obsmazasz lekko z kazdej strony a potem podlewasz troche woda i przykrywasz pokrywka zeby sie troszke poddusilo. wychodzi fajne soczyste
...
Napisał(a)
Mathilda łączę się w bólu, ja też nie znoszę piersi i już czasem nią rzygam. I odkryłam ostatnio pierś z kurczaka, sprzedają te mniejsze partie z piersi np w lidlu, polędwiczki czy jakoś tak, fakt nie jest to free range, ale odskocznia od czasu do czasu. To mięsa jest bardzo soczyste. A że tak spytam czemu ciągle jesz pierś?
...
Napisał(a)
mathildaDziewczyny macie jakieś sposoby na to, żeby pierś z indyka nie była taka sucha? Głównie chodzi mi o postać pieczoną. Jakieś marynaty? Bo z tego co znalazłam w necie to albo nie bardzo bo majonez, albo znowu oliwa z oliwek (swoją drogą która oliwa nadaje się do marynat??)... ratujcie bo jeszcze troche i zaczne rzygać tym suchym indykiem którego obecnie wsuwam...
ja najpierw zamrażam, a potem piekę od stadium zamrożonego w zakrytej formie - zawsze wychodzi soczysty - a i przed zamrożeniem doprawiam
...
Napisał(a)
Ja piekę w foliowym rękawie. Czasem nadziewam mielonym mięsem, albo szpinakiem z fetą, albo kładę na wierzch plastry boczku. Dobrym sposobem jest też moczenie mięsa w lodówce przez noc/dobę w wodzie z solą i przyprawami. Mięso przed pieczeniem powinno być w temp pokojowej.
...
Napisał(a)
ja piekę 20 min 10 z jednej 10 z drugiej - czasem przekroje, by zobaczyć czy się mięso ścieło do końca jak się ścieło to ok i wtedy wychodzi soczysty. Niemniej jak zapomnę o nim to wypiecze się na wióra
...
Napisał(a)
witam drogie Ladies
zapraszam do głosowania w konkursie krata na lato w dziale 35+ - męskie ciała do Waszej oceny
https://www.sfd.pl/Krata_na_Lato_Finałowa_ocena_sylwetki-t953117.html
z góry dzięki za głosy
zapraszam do głosowania w konkursie krata na lato w dziale 35+ - męskie ciała do Waszej oceny
https://www.sfd.pl/Krata_na_Lato_Finałowa_ocena_sylwetki-t953117.html
z góry dzięki za głosy
KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ
...
Napisał(a)
roksanna1Mathilda łączę się w bólu, ja też nie znoszę piersi i już czasem nią rzygam. I odkryłam ostatnio pierś z kurczaka, sprzedają te mniejsze partie z piersi np w lidlu, polędwiczki czy jakoś tak, fakt nie jest to free range, ale odskocznia od czasu do czasu. To mięsa jest bardzo soczyste. A że tak spytam czemu ciągle jesz pierś?
może nie codzień, ale prawie zawsze na jeden posiłek ją mam... reszta to jaja, jakiś nabiał, ryba albo wołowina. Nie wiem czemu kurczak wychodzi taki fajny a ten indyk jest taki okropny, że staje mi w gardle. Jadłam jakiś czas temu pieczeń z piersi z indyka i była przepyszna, więc widać da się ją zrobić tak, żeby był smaczna, tylko kurde ja nie potrafię. Spróbuję z tym rękawem do pieczenia.
No pain -no gain
http://www.sfd.pl/mathilda__powrót_młodej_mamy_:_-t939270.html
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły