SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 181058

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Ilosc weglowodanow w 100g ryzu/kaszy/makaronu odpowiada ilosci w 500-600g zmiemniakow. W zaleznosci od rodzaju ziemniaka.

Zmieniony przez - domer w dniu 2012-12-19 21:25:28

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie , otóż trochę mnie to zaczyna dziwić że moja waga stoi w miejscu a wymiary idą w miarę do przodu . Od września przytyłem tylko jakieś 4 kg , przybył zupełnie suchy mięsień a mam nadwyżkę kaloryczną , osobiście mi się to bardzo podoba , ale skoro planuję robić rzeźbę na wiosnę to może jeszcze bardziej podbić te kcal , czy korzystać z genu i zostawić jak jest a za jakiś czas delikatnie jeszcze podbić kalorie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No ale chyba nie powiecie , że jest coś w tym złego jak zrobię tak : załóżmy przez tydzień/dwa to samo , później znowu zmienię. Jeśli np chodzi o piersi z kurczaka to muszę jeść ciągle tylko to mięso , bo na inne mnie by nie było stać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2455 Napisanych postów 24186 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402700
ale wymyslasz, ile placisz za fileta z kurczaka?
jak trafisz na promocje, to np. schab, szynke, karkowke mozesz dostac w granicach 10-14 zł , no chyba ze kuraka kupujesz po 8 zł
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
U mnie z kurczaka po 15/16 , indyk 400 g 10 zł. A właśnie miałem jeszcze zapytać. Wiadomo , że nie trzeba tak , ale ja sobie zakładam posiłek mniej więcej co 3 godziny. Jeśli zjem go np za 4 godziny to coś się stanie? Albo jeśli wstałem później i mi wychodzi , że zjem jeden posiłek i za 1h-1h 30 minut zjem następny żeby to nadgonić to coś złego będzie? Kurde panowanie dalej nie wiem jak tą rybę warzyć , ona jest tak jak by ciągle wodą nasiąknięta i jak daję 150 g to wydaję się troszki mało ;>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2455 Napisanych postów 24186 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402700
co do godzin poszczegolnych posiłkow to malo istotne czy zjesz co 2 czy co 4h jezeli w ciagu dnia zjesz swoje cale zapotrzebowanie, to samo tyczy sie ilosci posiłkow, moze byc ich 6 ale rownie dobrze 3 jezeli wszystko w nich zmiescisz
z ta ryba to nie wiem jak Ci pomóc , moze jak juz sie rozmrozi, dobrze ja wycisniesz , połóż jeszcze dla lepszego odsaczenia na recznik papierowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A Ty jak sobie radzisz rybką? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Ja kupuję mrożoną i patrzę, co jest napisane na etykiecie opakowania. To chyba najprostszy sposób. Jak kupujesz świeże ryby, to możesz sobie zrobić odniesienie w stosunku do ryb mrożonych, których wartości masz dokładnie podane.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2455 Napisanych postów 24186 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402700
ja kupuje z glazura 5% ostatnio tylko to nie ma takich problemow na szczescie, a Ty jak kupujesz?
ale kiedys jak sie takie trafiały to tak jak pisałem, po rozmrozeniu mocno ja dosickałem na talerzu, dawałem na recznik papierowy zeby wody jeszcze wyciagnac ale tez nie robiłem z tego wiekszego problemu, te pare gram w ta czy w ta czasem nie zrobi Ci roznicy

Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-12-19 23:35:35

Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-12-19 23:36:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
reizen
Mam pytanie , otóż trochę mnie to zaczyna dziwić że moja waga stoi w miejscu a wymiary idą w miarę do przodu . Od września przytyłem tylko jakieś 4 kg , przybył zupełnie suchy mięsień a mam nadwyżkę kaloryczną , osobiście mi się to bardzo podoba , ale skoro planuję robić rzeźbę na wiosnę to może jeszcze bardziej podbić te kcal , czy korzystać z genu i zostawić jak jest a za jakiś czas delikatnie jeszcze podbić kalorie ?


Skoro obwody rosna to bym nic nie zmienial.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Potrzebuję pomocy.

Następny temat

Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?

WHEY premium