...
Napisał(a)
hehe nowik kaczki będzie jadł xD dużo ich musisz mieć, w kaczce mięsa ciutka a 400 gram minimum;d żebyś wszystkich kaczek nie zjadł
...
Napisał(a)
Czy migdały blanszowane (te bez skórki) są tak samo wartościowe jak te ze skórką?
...
Napisał(a)
Takie nietypowe pytanie troche. Czy ktos sie orientuje gdzie obecnie jestem w stanie dostac swieze truskawki? Chodzi mi o takie paczkowane, czasami sie pojawiaja. Jakas siec marketow? Lokalizacja Krakow.
...
Napisał(a)
Raczej nie, teraz to tylko jakieś giełdy warzywno-owocowe.
DO SUKCESU
"Nie ma żadnej windy, trzeba iść po schodach"
...
Napisał(a)
W Piotrze i Pawle czasem są.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Witam, mnie zastanawia ilość białka i tłuszczy w mięsie , weźmy np. karczek wieprzowy ,ilość białka w nim to 16,1 ,a tłuszczu: 22,8 . Tylko że chyba jest to mierzone w normalnej porcji jaką kupujemy w sklepie (czyli biorą pod uwagę cały tłuszcz który otacza to mięso) , a po zakupie większość tłuszczu się odcina , więc wydaje mi się że ilość tłuszczu mocno spada a białka rośnie (biorąc pod uwagę że podane wartości tłuszczu i białka są uśrednione) . Jakby zmierzyć ilość tłuszczu w karczku ,ale w kawałku gdzie nie widać tego białego tłuszczu to tam też jest jakiś tłuszcz ( w samym różowym mięsie) ?
Łukasz
...
Napisał(a)
DremorCzy migdały blanszowane (te bez skórki) są tak samo wartościowe jak te ze skórką?
Na pewno nie az tak jak ze skorka, ale jak masz mozliwosc dostac je taniej to bierz.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
nono91Witam, mnie zastanawia ilość białka i tłuszczy w mięsie , weźmy np. karczek wieprzowy ,ilość białka w nim to 16,1 ,a tłuszczu: 22,8 . Tylko że chyba jest to mierzone w normalnej porcji jaką kupujemy w sklepie (czyli biorą pod uwagę cały tłuszcz który otacza to mięso) , a po zakupie większość tłuszczu się odcina , więc wydaje mi się że ilość tłuszczu mocno spada a białka rośnie (biorąc pod uwagę że podane wartości tłuszczu i białka są uśrednione) . Jakby zmierzyć ilość tłuszczu w karczku ,ale w kawałku gdzie nie widać tego białego tłuszczu to tam też jest jakiś tłuszcz ( w samym różowym mięsie) ?
To sa wartosci przylizone. Nigdy w roznych kawalkach nie bedzie tyle samo. Sa takie z wieksza i z mniejsza zawrtoscia tluszczu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
To wiem ,ale nie odpowiedziałes na moje pytanie czy w samym mięsie nie licząc otaczającego go białego,widocznego tłuszczu znajduje się też jakiś tłuszcz . Podam przykład:
100g karczku powiedzmy że ~ 20g tłuszczu 16 g białka
odetnę biały tluszcz więc zostaje mi 80 mięsa (jesli tłuszcze nie występuje w pozostałym mięsie) i w tym 16g białka
wtedy w 100g takiego mięsa (bez białego tłuszczu jest 20 g białka
I właśnie moje pytanie dotyczy tego jak usuniemy ten tłuszcz widoczny to czy w samym mięsie gdzie nie widać tłuszczu też on się tam znajduje ?
Zmieniony przez - nono91 w dniu 2012-12-04 16:02:01
100g karczku powiedzmy że ~ 20g tłuszczu 16 g białka
odetnę biały tluszcz więc zostaje mi 80 mięsa (jesli tłuszcze nie występuje w pozostałym mięsie) i w tym 16g białka
wtedy w 100g takiego mięsa (bez białego tłuszczu jest 20 g białka
I właśnie moje pytanie dotyczy tego jak usuniemy ten tłuszcz widoczny to czy w samym mięsie gdzie nie widać tłuszczu też on się tam znajduje ?
Zmieniony przez - nono91 w dniu 2012-12-04 16:02:01
Łukasz
...
Napisał(a)
Domer, bo coś tam czytałem że te ze skórką mają trującą amigdaline... Nie wiem jak traktować takie doniesienia...
Poprzedni temat
Potrzebuję pomocy.
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?
Polecane artykuły