SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 180965

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ciocia mi mówi właśnie, że jak jem codziennie płatki owsiane to wypłukują różne witaminy i trzeba je co najmniej 5minut pogotować, to prawda?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76082 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755094
Duza ilosc blonnika w diecie i fityniany powoduja straty skladnikow mineralnych. Dlatego warto trzymac sie zapotrzebowania a fityniany usuwac namaczajac woda produkty zbozowe.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Składników mineralnych danego posiłku czy ogólnych w organizmie? Jaka to jest duża ilość?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 67 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 574
Mam jedno pytanko.Co lepsze pieczywo chrupkie (100g to 1538kJ,366kcal,Białko 12,3g , Węglowodany 57,2g w tym cukry 3,4g, Tłuszcze 5,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g , Błonnik 20,6g i sód 0,53g) to jest firmy JustFit bo cenowo dobrze wychodzi.Czy poporstu zwykły chleb z piekarni razowy.Choć wiadomo jak w dzisiejszych czasach wygląda chleb razowy w piekarni hehe Wiecej chemi. chleb powodował zapychania a z pieczywem chrupkim moge zaszalec z nabiałem czy miesem bo wiecej zjem. Docierają do mnie słuchy że jest nie zdrowe o pieczywo chrupkie.Może jakiś Ekspert sie wypowiedziec?

;))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Pieczywo chrupkie jest przetwarzane poprzez kombinacje roznicy cisnien i wysokiej temperatury, nastepuje tam pewna utrata mikroskladnikow, pod koniec procesu jest sztucznie ladowane witaminami, efekt koncowy jest jaki jest. Z pewnoscia nie jest trujace, osobiscie smak mi nie odpowiada. Ani to ani to nie jest najlepszym wyjsciem, osobiscie polecam w tym wypadku zebys nie ograniczal sie do ani jednego ani drugiego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76082 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755094
kacperlysy
Składników mineralnych danego posiłku czy ogólnych w organizmie? Jaka to jest duża ilość?


Nie da sie okreslic jaka to bedzie ilosc poniewaz wiele czynnikow na to wplywa. Jezeli w posilku sa obecne miedz, cynk, wapn, magnez, zelazo to kwas fitynowy utworzy z nimi sol.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 67 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 574
no ale rano zawsze spozywałem piewczywo.Wiec Domer jakie bedzie najlepsze? Razowy chleb? czy nie patrzeć na to i jeść bułke?

;))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 35 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2298
Dzięki panowie za odpowiedzi :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ile dodawać kcal co tydz?(masa/ekto) 200?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76082 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755094
MCtoshkin
Ile dodawać kcal co tydz?(masa/ekto) 200?


Nie ma to wiekszego znaczenia, szczegolnie ze jestes ekto.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Potrzebuję pomocy.

Następny temat

Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?

WHEY premium