SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276881

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
musiałam sama siebie zacytować, bo nie mozna edytować postów. Pręga była pieczona w rękawie, który tak zaxhwala Morales. I ma rację
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
eee, no sos sojowy jest zaj**isty. A jaki używasz? Ja mam Guan Ji Brand, gorąco polecam. Nie jest drogi a smak ma rewelacyjny. Bardzo apetycznie to wygląda. Pręgę pokroiłaś, czy w jednym kawałku piekłaś? BTW, do ryżu curry dodaj
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
Z pręgi ukroiłam plaster, zbiłam jak na kotlet i w marynate. Sos sojowy ciemny taki zwykły Tao Tao inny jest w okolicach niedostępny. Swój kupujesz przez internet? Ryż już ugotowany, więc na curry za późno, ale zapamietam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kupuję w delikatesach. Zależy gdzie mieszkasz, to można w dobrych sklepach kupić, np Piotr i Paweł, Alma. Tao Tao to słabiutki produkt niestety, za tą samą cenę dostaniesz lepsze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
ja wczoraj zrobiłam karkówkę w rękawie z kalafiorem i z młodymi ziemniakami, rzeczywiście wyszło pycha! Morales, dzięki za patent
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 689 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5662
Rękaw to moja ulubiona forma pieczenia. Piekłam w nim chyba wszystkie rodzaje mięs :) Od kilogramowych szynek po małe udka. Czasem mielone mięso formuję w taki podłużny wałek i te do rękawa - wychodzi mi wtedy taka pieczeń rzymska :) Możliwości jest mnóstwo, wystarczy kombinować z przyprawami, warzywami itd. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzisiaj zrobiłem udka z kurczaka w przyprawach, miodzie i sosie sojowym, z ziemniakami i fasolką szparagową. Wyszło rewelacyjne, bulion bardzo dobry z tego się zrobił i ziemniaczki było w czym maczać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 116 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2003
Heloł, jako totalnie zielona kuchara wyskakuję z kolejnym pytaniem: Jak to jest z tymi strączkami? Chciałabym zrobić zupę z soczewicy. Wnioskuję więc, że muszę ja wymoczyć. Jak długo? Aż puści kiełki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 26831 Wiek 18 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283202
Zieloną zostawiam na całą noc, czerwona mocze ok. 2 h.

A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 110 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3515
czy konieczne jest moczenie soczewicy???
do tej pory gotowałam ja tylko do momentu aż zrobiła się miękka.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium