Bananpitbull61Banantu nie chodzi o koszt, nie jadam tego codziennie ;) tylko wlasnie raczej o wygodę , dostaje praktycznie gotowe - otwieram , spożywam
zrobić coś podobnego z poledwicy, udźca itd. czasu zajmie pewno duzo wiecej, niestety przy moim trybie zycia to obecnie troche uciazliwa kwestia, jakbym mial siedziec nawet te 0,5h w ciagu dnia dluzej w kuchni![]()
to już nie te czasy :(![]()
Zwykła wymówka. MOżesz przecież poprosić, aby zmielili Ci 2 krotnie co najmniej polędwicę podczas kupna. W domu trzeba tylko skroić dodatki w kostkę i wbić żółtko (max 10min). Oczywiście pomijam fakt, iż mięso powinno być siekane, nie mielone, ale to już inna sprawa. W każdym bądź razie - dla chcącego nie ma nic tgrudnego![]()
To tak, jakbyś tłumaczył, że jesz w Burger Kingu, bo nie masz czasu samemu mięsa przygotować. To kwestia wyboru tylko - jesz albo dobrą jakościowo szamę, albo wybierasz pół środki i jesz byle co. Ooooooooooo !![]()
Po części masz rację ale tylko po części, bo niestety ale z kupnem miesa/mieleniem itd to takze wiaze sie CZAS, o którym już wspominałem. Nie zawsze jest tak kolorowo by moc sobie wyskoczyć do takiego sklepu w jakim wiem , że mają dobrej jakości mięso , o którym wspominaleś, prosić o mielenie czy siekanie itd. Najczęściej to wygląda po prostu tak ,ze wbijam z raz , max 2 razy w tyg do marketu , który znam , wybieram sie tylko w swoje 'alejki' , pakuje to co uzywam w diecie i robie wypad ze sklepu.
Wiem , ze Ty masz duzo czasu i lubisz pichcić, masz możliwość zakupić wybrane - czasami mocno specyficzne produkty - i się ogolnie w to bawic, mam nadzieje ,ze za kilka lat również będę mógl sobie na to pozwolic![]()
póki co muszę się zadowalać tymi pół środkami i jesc czesto byle codobrze ,ze przynajmniej na tym "jakoś idzie" , az sie boje pomyslec co by było na tej dobrej jakościowo szamie
![]()
![]()
Wszystko rozumiem. Z jednym się jednak nie mogę zgodzić. Piszesz, że mam dużo czasu, a jestem w stanie się z tobą założyć, że mam go dużo mniej od Ciebie

https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...

http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy

https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389

http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
EclipseB-1. Przysiad przedni 10x6 powt (no chyba ze nie umiesz trzymac sztangi - to tylny )
70kg x 10 serii x 6 powt.
2 min
B-2 uginanie nog 10x6 p
45kg x 10 serii x 6 powt.
2 min
C. Brzuch
- wznosy nóg w górę leżąć na plecach
- side plank
- spięcia z obciążeniem
Komentarz:
Przez cały trening dokuczały spompowane prostowniki, starałem się je "odpompowywać" pomiędzy seriami, co dawało lekką ulge. Przerwy skracałem do 1-1,5min, bo mnie nosiło. Obciążenia dobrane chyba ok jak na pierwszy trening, będziemy dokładać i dokładać ;)
skoro przepompowuje prostowniki od tego zestawu top co dopiero tylne siady?
ZMIANA - rob 10x3 powt przysiadow przednich i na pewno nie skracaj przerw, ma Cie "nosić" - o to chodzi w dniu siły! a to jest dzien siły !
EcOk.
Co do siłowych to 10x3p mam w drążku + poręczach, ale w dzisiejszych przysiadach i uginaniach 10x6 = tak ma być czy się pomyliłeś?
nie - nogi masz 2 x z rzedu a nie 3, po drugie nogi sa ogolnie wytrzymalsze. jednak cala ta pompa prostownikow oznacza ze masz przykurczone lub słabe (lub oba) miesnie "posterior chain" - hamstringi, posladki, prostowniki.
zmienilem wiec teraz na 10x3 , ale uginanie mozesz zostawić na 6p
EcKomentarz:
Po wczorajszych przysiadach i uginaniach DOMSy w nogach były minimalne, natomiast ramiona już 100% wypoczęte i wolne od bólu :).
dobra dobra, jak 70kg nic nie waży , ja robilem 10x2p ze 180kg a pozneij 3x3 siadow tylnich tym samym ciezarem, (wszedzie 2 min przerwy -bez superserii) wiec wiem ile ciezaru noga zniesie

na skosnej zrobiles 10x3p na 85kg. wiec na poziomej proporcjonalnie musiałbyś minimum 100kg - i sugerowałbym proporcje ze nie mniej w przednim siadzie
oczywiscie sam dobierz ciezar wg mozliwosci

Eclipse / WODYN
TYDZIEN PARZYSTY NOWE ĆWICZENI
### NOWE (dodaj sobie serie rozgrzewkowe po tyle samo powt)
A. Wyskok dosiezny Z GRYFEM TRZYMANYM JAK DO RWANIA 5 serii po 20 skokow
B-1. Przysiad TYLNI 10x8 powt
2 min
B-2 Uginanie nóg z palcami skierowanymi na zewnątrz 10x8 p
2 min
wiec skoro prostowniki puchna to przysiad tylni 10x4 powt
EcFrancuz i czachołamacze - dużo ciężej niż tydzień temu..nie mam pojęcia dlaczego, zwłaszcza czachołamacze, gdy już nie mogłem ich wykonywać robiłem wąskie wyciskanie.
Młotki +4kg i z lekkim zapasem.
Uginanie podchwytem na styk.
to co zrobisz w dniu poprzedzajacym ma dodawac siły poprzed wybudzenie ze snu ukladu nerwowego/konkretnych jednostek motorycznych /mieśni.
jako ze na skosie chwyciles ZA SZEROKO zeby dociazyc tricepsa - wiec dzis miales klatke silniejsza ale nie koniecznie triceps
pamietaj ze masz priorytet na łape, wiec na lawie sksnej wyciskaj na szer delikatnie szersza niz barki - zeby klata i tric po rowno wchdziły - jak na poreczach
identycznie z bicepsem
tydzien temy miales podchwyt, tu zrobiles szeroki chwyt, szeroki chwyt w "departamencie zginaczy lokci" to jakby polowiczne uginanie mlotkowe, pobudziles wiec zdolnosci uginania mlotkowego w dniu nastepnym. tak ro dziala, trzeba bylo zastosowac znacznie węższy nachwyt - tylko delikatnie szerszy niz barki zeby zginacze ramion i motyle dostawaly po rowno pracy

mam nadzieje ze zapamietasz te złotą zasadę pobudzenia nerwów w treningach dzień-po-dniu

tetaz co do techniki mlotkowania, podnosisz chyba wolniej niz opuszczasz a powinno byc opuszczane wolniej niz podnosisz.
maly paluszek przy talerzu spowoduje ze latwiej przebrnac przez martwy punkt "mlotkowania" i dodatkowo cwiczysz promieniowe zginanie nadgarstków
mlotek koncz w pozycji horyzontalnej sztangielki a nie pionowej

z tego co widze na filmiku mogles wiecej ugiac podchwtem. nie krec filmikow w najciezszych seriach poniewaz to Cie deprymuje, kres w ostatniej serii gdyś najmosniej spompowany a ciezar nie wymaga zadnego oszukiwania, swiadomosc krtyki na forum na pewno nie pomaga w najciezszych seriach
po obejrzeniu filmiku z francuzów pokiwałem tylko głową. zamiast po prostu dolozyc te 2kilo postanowiles pozostac na tym samym ciezarem SAMO SIE NIE DOLOZY !!!!!
zapas widoczny - widze po tym ze predkosc ruchu nie spada. jesli boli to skup sie na wydechu. no chyba ze za malo wegli lub kalorii miales dzien wczesniej po treningu i rezerwy paliwa byly wyczerpane
EcDruga składanka z małym problemem, tuż przed drugą serią złapał mnie masakryczny ból/skurcz ramienno-promieniowych Przedramie było twarde, spompowane i obolałe. Rozciągnąłem ile mogłem, zrobiłem trzecią serie i przeszło.
Trzecia składanka ok.
jak sugerowalem mozna zmniejszyc skladanke do 1 na bic i 1 na tric i jeszcze 1 na przedramiona - to by zalatwilo wiecej niz jeden problem
EcWODYN, nagrałem 3 RÓŻNE serie skoków dosiężnych, która wersja najlepsza? Biore pod uwage jeszcze odpowiedź, że żadna .
BTW wiem, że skacze jak słoń .
oczywiście że żadna. nie ma skoku dosieznego z pozycji z rekami nad glowa, zawsze rece sa na dole w posycji startowej sztange 20kg trzymaj jak do rwania pisalem ale nie przewidzialem takiej interpretacji

trzymaj ja jak do MC rwaniowego
nie uzywaj samych lydek, rozpedz tułów , czyli sztanga leci od kolan wzwyz do pepka jakos tak

cos jak 2ga faza rwania silowego : kolana-pepek-wyskok
Ec
Pod jednej z ostatnich serii zaczął dokuczać niepokojący ból w kolanach, głównie w lewym.
trudno stwierdzic po filmiku, mysle ze mozesz sprobowac z nizszych pdstawek pod stopy by to wyeliminowac , ale nie gwarantuje ... podstawki jednak same w sobie wydaja sie podejrzanie wysokie... jak obcasy w szpikach

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Bananja pracuje 24/24![]()
Taaa, ja też jestem pod telefonem całą dobę. BlackBerry robi swoje..
TRENING
OFF
Dzień nietreningowy jednak ruchu troche było, bo prowadziłem 2 godziny zajęć grupowych (Pump i TRX Circuit Training).
Nogi, zwłaszcza dwugłowe zmasakrowane po sobotnim treningu !
SUPLEMENTACJA
WHEY C-6 - 45g
BLACK DEVIL - 3 kaps rano, 3 kaps na noc.
DIETA
1) Omlet = 2 całe jaja, 6 białek, 10g Whey C-6, 5g siemię lniane, 10g otręby, 5g kakao, mix orzechów
2) 225g kurczaka, brokuły, mix orzechów
3) 225g kurczaka, brokuły, mix orzechów
4) 45g Whey C-6
5) 225g kurczaka, brokuły, mix orzechów
6) Omlet = 2 całe jaja, 6 białek, 10g Whey C-6, 5g siemię lniane, 5g kakao, mix orzechów
Zamarynowana kura:

Śniadanie:

plasmajet gaspari
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7