Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TEST: I,BODYBUILDER na UNIVERSAL''u by sLs (czesc 1 z 2) - pods.str. 52!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 66313

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 761 Napisanych postów 16449 Wiek 45 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 169382
Co do fotek, to progres widać - ewidentnie.

Jedna rzecz tylko mi się rzuca w oczy bardzo wyraźnie - duża, a może nawet bardzo duża dysproporcja pomiędzy prawym, a lewym bicem i ogólnie łapą..

Nie patrzyłem teraz na wymiary na początku testu, ale różnica wydaje się spora..

Miałeś jakąś kontuzję prawej łapy kiedyś ?

Robiłeś coś w tym kierunku ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2543 Napisanych postów 29969 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 200205
co do detox'u to nie od teraz wiadomo ze nie o sam detox chodzi (oczyszczenie)
choc to glowne zadanie i widoczne w trakcie
korzysci czerpie sie rowniez po
-lepsze trawienie
-poprawiony metabolizm
-poprawienie wygladu skory
-usprawniona praca jelit
-no i samo oczyszczenie jelit/nerek/watroby - zalezy na czym sie skupimy
...mozna by bylo wymieniac - pierwsze lepsze argumenty

i co jest prawdą - skoro lepsze trawienie,lepsze przyswajanie skladnikow pokarmowych - wiec tym samym lepsze odczucie po suplementacji!
Nie tylko pokarm z normalnych posilkow bedzie wykorzystany lepiej (bardziej) ale trak samo moc jaka drzemie w suplach as well

a dysproporcja jest - wiem o tym i zdaje sobie z tego sparwe - jakies 1,5cm
ale pisalem juz wczesniej - lapa wieksza ale za to barki inaczej - prawy wiekszy

Tez problem ze spinacja jest - masz chyba podobnie
wada sylwetki tez wchodzi w gre

wiec nieumiejetne spiecie + powyzsze czynniki tylko poglebiaja efket koncowy

Zmieniony przez - solaros w dniu 2010-09-25 22:56:37

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 35210 Napisanych postów 66749 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 920911
solar jest rewelacja.
wielu na soku tak dobrze nie wyglada.
zawsze czepialem sie diety- mikro porcje, malutko warzyw, ale widze ze z kazdym testem powoli ale do przodu z dieta teraz jest juz calkiem niezle i wyniki musza byc!

powodzenia w calym tescie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 7736 Wiek 44 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 42192
Nie ma co tu duzo gadac 'dzik' jestes i tyle w dopingu nie ma co szukac co prawda ale jak na naturala to piknie

co do detox'u to tez bym sobie chyba strzelil, mam ostatnio strasznie ciezko z bebzonem, staram sie trzymac odpowiednio diete ale tak mnie wydyma ze to jest masa, jakbym mial problem z kurakiem czy czyms innym nie wiem...lalka mi mowi wsadz sobie mydlo w...to ci pomoze

btw pit kiedy lecisz z testem?? sory za off topic

CZERWONY HANDLARZ

Bene mori praestat, quam turpiter vivere

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 761 Napisanych postów 16449 Wiek 45 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 169382
GLOD - od 11-10 startuję na 100%

Solar - co do spinki, to ja akurat nie potrafię tego wogóle. Szczerze mówiąc, to trochę dziwiłem się, jak jechali na Ciebie, że się spinać nie umiesz, bo według mnie wyglądało to całkiem ok. Ale może ja się nie znam. Co do dysproporcji, to pytałem, czy zamierzasz coś z tym robić ?

Zmieniony przez - pitbull61 w dniu 2010-09-26 13:20:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2543 Napisanych postów 29969 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 200205
nie - nie chce pogorszyc sprawy
moze byla jakas kontyzja ktora zlalem
jak sie bylo mlodym to sie wiele spraw w dupie mialo
zlamana reka czy skrecona na powno nie - ale wszystkiego wykluczyc nie moge bo rozne sie mialo perypetie jak sie skakalo po murach

co do diety i ogolnie progresu to caly czas do przodu
malymi krokami ale do przodu

jak pisalem to juz wielokrotnie - pierwsze testy mozna do kosza wrzucic albo traktowac jako przestroge dla innych - czego nie robic -> nie wierzyc slepo w suple ->one wszystkiego nie zrobie za Ciebie

pozniej byly kosmetyczne zmiany w diecie ktore tez nie do konca sie przwdfzaly

cos peklo w poprzednim roku i zaczelo isc bardziej -> przedewszystkim aspekt diety -> przejscie na CC

Wczesniej suple byly najwazniejsze
dieta byla kipeska
malo bilako
wiecej wegli - ale prostych
duzo dodtaków,posilków,slodyczy etc - ktore dostarczaly kolejnych pustych kalorii

Nie jest idealna i nigdy nie bedzie ale dalej traktuje ten sport jako hobby - nigdy mnie nie wyzywi wiec to ma byc dla mnie dalej rozrywka jedna z nielicznych
wiec zarowno dieta,trening i suple - maja byc przyjemnoscia (do tego trening ma byc jeszcze ciezki )

Spinac sie nie mam zamiaru,szydzic szydzili i beda szydzic zebym nie wiem jak poszlo
jeden przytyje 4-5kg ale troche pojdzie z bebzon - pojada go ze sie zalal
Inny przytyje 12kg z czego 80% fat - powiedza - ale za***ista agresywna masa

Ile ludzi - tyle opini - niestety czesc to zawsze beda opinie trolli - tego sie nie zmieni i nie ma co sie denerwowac.
Ale najwaznijesze jest opinia wlasna - jezeli ktos wie ze wyciagnal tyle ile mogl,efekt jest proporcjonalny do wlozonego wysyilku to nalezy sie cieszyc.

To tego jeszcze nalezy wziasc poprawke ze na sucho,ze geny nie takie jakie powinny byc.

Wiadomo ze sie popelnia bledy i sie popelniac bedzie - ale po to sie popelnia aby moc wyciagac wnioski.

pozdro

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1257 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12695
te dysproporcje szczegolnie teraz sa widoczne jak te pare kg ci przybylo, we wczesniejszych testach nawet niezwrocilem na to uwagi, niestety kazdy ma jakies wieksze lub mniejsze dysproporcje

no na takim poziomie jak nasz to najwazniejsza sprawa to byc zadowolonym z treningu z efektow itd bo przeciez robimy to dla siebie, a krytyke w necie glownie zucaja anonimowe osoby tzn takie ktore niemaja zamieszczonych swoich zdjec i nic onich niewiemy, bo tak jest najlatwiej, sa kotami z za komputeran i nic wiecej

dobrze jest, jak dasz rade zrealizowac swoj cel to na nastepne wakacje bedzie sporo wiecej miesa i nizszy bf, musisz tylko podejdziesz w taki sam sposob do redukcji jak teraz do masy, ja mysle ze redu 6tyg to stanowczo zamalo [dopiero sie rozkreca spalanie smalcu] 8-12tyg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
wlasnie tuaj dwa x popelnilem blad - za krotko
pierwszym razem za delikatnie - balem sie o strate miecha
drugim razem z krotko - polecialo sporo ale jeszcze wiecej bylo do zrzucenia

kolejna redukcja jesli bedzie to min te 10-12+

"Cóż jest trucizną?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2920 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25539
Mam do Ciebie pytanie - w tym miesiącu przyszło mi ok. 2-2,5kg masy, czy to dobra mniej więcej wartość? Nie podlałem się zbytnio bo robię fotki sobie co miesiąc w tych samych pozach i wiadomo samokontrola. Wiem, że troche to fat ale z 2kg mięśnia w mięsąc? Da radę czy to astronomiczna wartość?

Wiadomo ze sie popelnia bledy i sie popelniac bedzie - ale po to sie popelnia aby moc wyciagac wnioski. DOKŁADNIE!, dlatego pytam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
nie ma czegos takiego jak srednia wartosc
zalezy od wielu czynnikow - jak widzisz mi przyszlo 5kg w 5 tygodni

moze przyjsc 1kg w miesiac
moze przyjsc 1kg w tydzien

najwaznijesze zeby byl jakis progres

nie koniecznie tez musi byc wiecej kcal - skor np. poziom bf moze poleciec,tym samym waga calkowita bedzie bez zmian - ale bedzie wiecej samym muskli przy mniejszym zatluszczeniu

dobrze ze kontrolujesz wage i w lustrze

tak jak Ci napisalem wczesniej - jesli ma to byc masa -
pewnie zpotrzebowanie masz obliczone
dorzucasz na poczatku te 300-500kcal + i obserwujesz po 2 tygodniach zmiany
jesli sa - to nic nie zmieniasz a korzystasz dalej
albo dorzucasz delikatnie i czerpeisz jeszcze wiecej

jesli nic nie idzie -> dorzucasz wiecej

a jesli progres jest - a jest - to dobrze
a skoro nie idzie w bebzon (choc i tak deliktanie musi isc i pojdzie wczesniej czy pozniej) dorzuc wiecej do pieca
ew. jesli zacznie isc w bebzon - mozesz wtedy dorzucic te cardio

Nie stoj na jednym bilansie przez dluzszy okres czasu
Ja popelnialem czesto ten blad zer na ustalonym bilansie bylem od poczatku do konca - progres byl prze 14-20dni pozniej zastoj.

Kiedy jest zastoj rob zmiany - w Twoim przypadku dowalaj wiecej ww.

Nie wiem jak wyglada w Twoim przypadku dieta - ale jesli starasz sie trzymac rezim jakis (nie oszukujesz) - w dzien kiedy nie cwiczysz (dowolny ale najlpeije sprawdza sie weekend) -> zob sobie dzien obzarstwa/dzien hooyowego zarcia -> kilka posilków nie zaszkodzi (~2) a wspaniala odkocznia i kolejny kopniak dla psychiki.

Choc i tak bede Ci to powtarzam w kolko - przyjdzie pora ze bedziesz sie zastanawial czy stresowal co robic - teraz sie delektuj i ciesz tym co robisz.
Minie troche czasu a podsiwadomie juz mozesz po czesci wiedziec co dobrze bedzie dzialac na Ciebie

pozdro

"Cóż jest trucizną?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to dobre połączenie.?

Następny temat

dawkowanie i rozkład w ciągu dnia

Spalanie
Polecane artykuły