Trening nr 51.
1.5/5/5/5/5/5 Podciąganie Nachwytem Niesymetryczne
2.5/5/5/5/5 Dipsy
3.5/5/5/5/5 Przyciąganie prostych nóg do drążka (stopy do drązka, nogi proste)
4.5/5/5/5/5 Archerki
5.5/5/5/5/5 Pół-pistolety
6.15s/15s/15s/15s L-Sit - Ziemia
7.30sec/30sec/30sec/30sec Plank na jednej ręce i nodze (bez przerw, zmiana ręki i nogi po prostu)
+
Rozciąganie ze strony:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/stretching.htm
Całkowity czas treningu: ( z rogrzewką i stretchingiem)
1:16:11(h:mm:ss)
Przerwy:
1. 2min/2min/2min/2min/2min
2. 2min/2min/2min/2min
3. 1min/1min/1min/1min
4. 1min/1min/1min/1min
5. 2min/2min/2min/2min
6. 1min/1min/1min/1min
Pomiędzy ćwiczeniami: (1. a 2. itd..)
2 minuty
Moje trzy grosze....
Podciąganie niesymetryczne - > Dziś wziąłem od szlafroka pasek złożyłem na 2 części i pogrubiłem go, że tak się wyraże przez tą czynność. Utrudnione dziś zostało to ćwiczenie. Dobrze mi szło. Ręka w miarę nisko.
Dipsy - > Dziś = 1 dips - 6 sekund, dlatego mniej. Wolę robić 5 dokładnych, aniżeli 8 do wyczerpania. Zależy mi na sile
Archerki - > ZRobiłem o 1 powtórzenie mniej, nie to nie regres ;d Spowolniłem ruch i od razu nabrało nowego znaczenia całe ćwiczenie.
Przyciaganie prostych nóg do drążka - > Szczerze Wam powiem, że zamienie na unoszenie nóg leżąc na plecach. Wtedy lepiej czuje brzuch, a tutaj dociągnąłbym do 10-siątki, ale bez sensu. Trochę idę standardową 5x5 (do 5 powtórzeń i szlifuje technikę)
Pół-pistolety - > Zmniejszam obiekt od następnego treningu.
Pozycje statyczne:
L-Sit - > Masaaaakraaa! Dziś 1 seria to polegało na -
palce na ziemi - podnosiłem śródręcze i na samych palcach cisnąłem. To chyba poziom hard.. Przynajmniej dla mnie i moich przedramion. 2 serie podobnie, ale 3 i 4 już normalnie, bo za dużo siły w to wkładałem i wychodziło na samych palcach... ;d
Plank - > Dobre ćwiczenie, nie narzekam. Napinka ciała jest, trzymam cały czas, bez przerw.. No takie ćwiczonko 4fun. Uczy mnie panowania nad własnym ciałem i równowagą.
Pozdrawiam!!!
Motywacja to podstawa, ale dziś to przesadziłem.
Zmieniony przez - wisnia w dniu 2013-11-25 20:14:58