Mam na imię Dawid Olszewski choć część osób może mnie gdzieś tam kojarzyć z YT czy Instagrama, bo staram się dość aktywnie działać na tych płaszczyznach. Trenuje w sumie od roku 2013 czyli będzie już prawie 8lat (w sierpniu), z czego tak naprawdę pierwsze cztery to takie bardziej dziubanie niż trenowanie i nie udało się za wiele do tego czasu zrobić. Startuje od roku 2016 przy czym tak naprawdę to brzmi dumniej niż jest w rzeczywistości bo debiutowałem na scenie właśnie w końcem 2016 roku w Gdańsku w kat. Do 70kg, z wagą bodajże 66,7kg wniesioną na weryfikacje, przygotowywałem się wówczas sam i nigdy wcześniej ani później nie doprowadziłem się do takiego stanu wyniszczeni haha :D.
Następnie podjąłem współprace z Adamem Sukerem i stanąłem ponownie na deski z wagą 75kg (zbijaną dość mocno i w trudach) na MPJ
, Diamond Cup w Katowicach
oraz w Strzegomiu
gdzie miałem kolejno 2, 4 i bodajże 6 miejsce.
Dalej była przerwa najpierw spowodowana tym, że chciałem zrobić rok na dobudowanie jako, że zakończyłem swój wiek juniorski, potem brałem ślub, następnie wypadła taka tam nieoczekiwana Pandemia (zresztą w trakcie przygotowań do zawodów) i tak jakoś zeszło, że na deski wróciłem dopiero teraz z wagą 90kg . Ten sezon rozpocząłem od startu w Zblewie na IBFF&WPF VICTORY CUP gdzie zdobyłem Złoto w swojej kategorii juniorów, Złoto w kat. 90kg i Drugie miejsce w Overallu.
Potem był start u Pana Piotrkowicza na NPC gdzie zdobyłem Złoto w kat. Mistrzostwa Polski Debiutantów do 90k, oraz Open/Overall MP Debiutantów, a następnego dnia 3 miejsce w kat. 90kg Mistrzostw Polski.
Aktualnie przygotowuje się do wyjścia w PCA dokładnie za 3dni licząc od dzisiaj i będzie to znowu debiut w kolejnej federacji :P. Następnie ponownie NPC i tak kolejno co tydzień do końca maja, łącznie wyjdzie jeszcze 7 w tym sezonie wiosennym :D
Dodam, że cały czas od 2017 roku współpracuje z Adamem Sukerem i to się prędko pewnie nie zmieni .
O treningu, suplementacji, diecie itd. Jeszcze napiszę bo zmienia się to z dnia na dzień w zasadzie