Jako, iż sezon 2018 został zakończony, co za tym idzie - więcej czasu!

Jednak do rzeczy.. wypadałoby się na początku przedstawić. Nazywam się Dawid Cnota, z dużą częścią osób miałem już okazję stać na scenie, stąd też niektórzy mogą mnie kojarzyć. Aktualnie mam 23 lata i zakończyłem w tym roku swój okres juniorski. Ukończyłem także studia na katowickim AWFie.

Sezon 2018 był dla mnie pierwszym sezonem startowym, mimo wszystko niezwykle owocnym!

To, co do tej pory udało mi się ugrać wygląda tak:
Wiosna:
* Swoją przygodę ze sceną rozpocząłem od debiutów w Krakowie, gdzie wystartowałem w kulturystyce klasycznej open i uplasowałem się na IV miejscu
* To wydarzenie dało mi niesamowitą motywację, co sprawiło, że parę tygodni później zaliczyłem Mistrzostwa Śląska wygrywając kategorię open juniorów
* Również na tej samej imprezie zająłem wysokie, bo IV miejsce w kulturystyce klasycznej do 175cm
* Idąc za ciosem, kolejne starty na Uniwersyteckich Mistrzostwach Polski i również wygrywam kategorię open juniorów
* Puchar Polski Południowej i plasuję się na VI pozycji w klasyku open
Jesień:
* Pierwsze starty i II miejsce w open juniorów na zawodach Kamienna Rzeźba w Strzegomiu
* Zaś w klasyku open plasuję się na V pozycji
* Kolejna impreza - Diamond Cup Warszawa. II miejsce w open juniorów oraz III miejsce w klasyku do 175cm
* Na Diamondzie w Katowicach zaś udało się ugrać jedynie IV miejsce w juniorach open i V miejsce w klasyku do 175cm
* No i ostatnia impreza - Mistrzostwa Polski Juniorów, gdzie w kulturystyce klasycznej zajmuję ostatecznie V miejsce

Podsumowując.. Pierwszy rok startów, 12 razy na scenie, za każdym razem w finale

Co dalej? Odpocząłem, samopoczucie i motywacja na wysokim poziomie, więc wchodzę teraz w okres masowy i rozpoczynam przygotowania na rok 2019, ale to już wszystko będę opisywał na bieżąco :)
Mam nadzieję, że moja osoba jak i mój dziennik przyjmie się w tym dziale i zostanę zaakceptowany przez całą społeczność i użytkowników SFD. Dołożę wszelkich starań, I promise!

Na koniec wstawiam kilka zdjęć z zawodów:

Cele na przyszły rok?
Na pewno skupić się w głównej mierze nad pozowaniem + nadbudować uciekającą górę.
Tyle słowem wprowadzenia, już niebawem kolejne wpisy z codziennej rutyny

Więcej o mojej osobie można poczytać również tutaj: KLIK
Zmieniony przez - shinare w dniu 2018-11-11 19:49:36
Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html