SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Bazylia - pół roku s.47

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 135160

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
i poproszę o info co to za mąka o takim mini makro ? czy to po prostu bez wliczonego błonnika?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 15053
eveline
No naprawdę arcydzieło i jak tu diety pilnować Bazylia jak samopoczucie, zmęczenie i nastawienie do obecnego treningu? Który to tydzień mamy?

Eve 7 tydzień idzie. Samopoczucie całkiem dobre, bałam się, że będę głodna, ale o dziwno nic takiego nie odczuwam. Co do treningu jest w porządku, możesz ewentualnie coś mi podkręcić jak uważasz, że akcja lato powinna się rozpędzić

missInvincible
i poproszę o info co to za mąka o takim mini makro ? czy to po prostu bez wliczonego błonnika?

Hmmm już podaję Miss:
na 100g
tłuszcze 12g (w tym nasycone 11,5g)
WW 41g
blonnik 13g
białko 18g
sól 0,15g
jak cos namieszałam ze składnikami makro to proszę daj znać

Julietta
Aleee ciacho super

Gdzie można znaleść przepisik....?

dziękuję Julietta, zaraz wrzucę na kuchnie i tu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
makro wygląda fajnie a to cos tam musisz mieć babola w potreningu , bo na 40g mąki kokosowej masz wpisane 1,6g węgli - dlatego tak się zdziwiłam, że masz jakąs magiczną mąkę, o której nie wiem

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 15053
Faktycznie masz rację, ale spójrz teraz, poprawiłam makro ze swojej mąki w potreningu

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 15053
Biszkopt kokosowy z frużelina wiśniową
Składniki:
Ciasto:
40 g mąki kokosowej
40 g ksylitolu
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Frużelina wiśniowa:
240 g wiśni (u mnie z własnego ogrodu, zamrożone)
5 g mąki ziemniaczanej
10 g ksylitolu (opcjonalnie)

Opis wykonania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania porcjami dodawać ksylitol, a potem żółtka. Mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie wmieszać w masę jajeczną.
Masę wykładamy do blaszki (u mnie średnica 20 cm) i pieczemy 25 min w 180C bez termoobiegu.

Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe.
Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce.





Zmieniony przez - bazylia35 w dniu 2017-04-26 11:24:10
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 15053
DT
Dzień 2 / Tydzień 7

1. Przysiad z zatrzymaniem w dole 5x6, 90s
(r.cc, 205kg, 25,5kg) x 12
38kg/ 38kg/ 38kg/ 38kg/ 38kg
35,5kg/ 35,5kg/ 35,5kg/ 35,5kg/ 38kg
33kg/ 33kg/ 33kg/ 35,5kg/ 35,5kg
33kg/ 33kg/ 33kg/ 33kg/ 33kg
30,5kg/ 30,5kg/ 30,5kg/ 30,5kg/ 30,5kg
29,5kg/ 29,5kg/ 29,5kg/ 29,5kg/ 29,5kg

jeszcze powalczę z 38kg
2. Pompki 5x max, 90s
10/9/8/7/7
10/8/8/7/6
10/9/7/7/5
10/9/7/7/5
7/7/6/6/6
7/7/5/5/6

3. Wejście na ławkę 4x12 (wolna faza ekscentryczna), 60s
ok
4. Wyciskanie hantli siedząc 4x8 (chwyt młotkowy), 90s
(r. 4kgx2)x12
7,5kgx2/ 7,5x2kg/ 8x2kg/ 8x2kg
7,5kgx2/ 7,5kgx2/ 7,5kgx2/ 7,5kgx2
7,5kgx2/ 7,5kgx2/ 7,5kgx2/ 7,5kgx2
7kgx2/ 7kgx2/ 7kgx2/ 7,5kgx2
5kgx2/ 5kgx/ 5kgx2/ 6,25kgx2
5kgx2/ 5kgx2/ 5kgx2/ 5kgx2

ciężko
5a. Przysiad goblet 4x12, 0s
(r. 10kg)x 12
17,5kg/ 17,5kg/ 17,5kg/ 17,5kg
16kg/ 16kg/ 16kg/ 16kg
15kg/ 15kg/ 15kg/ 15kg
15kg/ 15kg/ 15kg/ 15kg
13,25kg/ 13,5kg/ 13,25kg/ 13,25kg
12kg/ 12kg/ 12kg/ 12kg

zmasakrował mnie
5b. Krążenie talerzem wokół głowy 4x 10 (na stronę), 60s
(r. 2,5kg) x 10 na stronę
5kg/ 5kg/ 5kg/ 5kg
5kg/ 5kg/ 5kg/ 5kg
5kg/ 5kg/ 5kg/ 5kg
5kg/ 5kg/ 5kg/ 5kg
5kg/ 5kg/ 5kg/ 5kg
4kg/ 4kg/ 4kg/ 4kg (hantla)

dokładać tu coś??
6. Unoszenie naprzemienne ręki i nogi w pozycji deski na wyprostowanych rękach 4x 12 (łącznie), 60s
ok

Eve inverted row mogę robić



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
bazylia35
Biszkopt kokosowy z frużelina wiśniową
Składniki:
Ciasto:
40 g mąki kokosowej
40 g ksylitolu
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Frużelina wiśniowa:
240 g wiśni (u mnie z własnego ogrodu, zamrożone)
5 g mąki ziemniaczanej
10 g ksylitolu (opcjonalnie)

Opis wykonania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania porcjami dodawać ksylitol, a potem żółtka. Mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie wmieszać w masę jajeczną.
Masę wykładamy do blaszki (u mnie średnica 20 cm) i pieczemy 25 min w 180C bez termoobiegu.

Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe.
Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce.






Zmieniony przez - bazylia35 w dniu 2017-04-26 11:24:10


Fajne i proste w wykonaniu. Trzeba z jakiejś okazji kiedyś spróbować. Tylko tych owoców własnych brak. Ale niedługo będzie na nie sezon - więc będzie okazja.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 460 Napisanych postów 1592 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 229519
Ladniutki ten biszkopt!

U Ciebie akcja lato a u mnie akcja zima
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 15053
Night ciasto jest pycha (szczerze polecam zrobić), to jak jedzenie deserów bez wyrzutów.
Tea Twoja zima to nasza wiosna... wierz mi szału nie ma.
Micha na DNT

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
no teraz to taka wiosna że ho ho. Wczoraj się chyba przeziębiłem bo dziś z nosa leci, oczy łzawią i tylko czekać na gorączkę. Piękna wiosna.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z redukcją

Następny temat

Kilka pytań

WHEY premium