Dieta dla grupy krwi A Wg autora przodkowie osób posiadających tą grupę krwi zajmowali się rolnictwem - prowadzili spokojne i życie, uprawiając rośliny i żywiąc się niemal wyłącznie pokarmem pochodzenia roślinnego. Konsekwencją tego ma być niski poziom kwasów żołądkowych, co powoduje trudności z trawieniem mięsa. Ludzie z grupą krwi A mają [...]
Zielony groszek Plusy: To dobre źródło białka i węglowodanów niezbędnych do pracy mięśni. Groszek powinny więc jeść osoby aktywne. Minusy: Zawiera sporo puryn, z których powstaje kwas moczowy. To zaś sprzyja atakom dny moczanowej. Pomidory Plusy: Dostarczają sporo potasu, który reguluje ilość wody w organizmie i obniża ciśnienie krwi. Po [...]
Dieta dla grupy krwi B Autor, dr Adamo przypuszcza, że grupa krwi B po raz pierwszy pojawiła się około 12 -17 tysięcy lat temu, wśród koczowniczych plemion żyjących w Himalajach. Życie w surowych warunkach miało doprowadzi w konsekwencji do powstania takich cech jak : duża odporność i siła, co odziedziczyli również ich współcześni potomkowie, [...]
[...] przede wszystkim w ciemno zabarwionych owocach jagodowych, takich jak: borówki, jagody czy aronia. Witamina C obecna jest w większości warzyw i owoców. Źródłem witaminy E są oleje roślinne, orzechy i nasiona roślin oleistych (np. pestki słonecznika). Selen natomiast znajduje się w ziarnach kukurydzy, soi oraz rybach. Witamina B2 (ryboflawina) [...]
[...] jest niekorzystne podczas treningu, wycieczek czy zawodów. Spożywany tłuszcz powinien być głównie pochodzenia roślinnego, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, tzn. oleje i miękkie margaryny zamiast smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w [...]
[...] przegniecie: Ponad 15mg dziennie prowadzi do sennosci i zaburzeń nastroju. Witamina K Działanie: Zwiększa krzepliwość krwi Źródła występowania: Kapusta, watroba, kurczak, oleje roślinne, soja. Zalecane normy: Produkuje jej pod dostatkiem mikroflora jelitowa. Nadmiar, czyli co bedzie jak przegniecie: Niekontrolowane przyjmowanie witaminy K [...]
[...] naszych komórek. Większość produktów spożywczych zawiera te rodzaje tłuszczów, które są niezbędne dla ludzkiego organizmu. Dobrymi źródłami są: produkty mleczne, oleje roślinne i rybne, żółte sery oraz jogurt. Oprócz tłuszczów, białka i węglowodanów niezbędne są także witaminy, sole mineralne i dużo świeżej wody. Witaminy i [...]
[...] początkiem maja obiecałem sobię poprawę i zacząłem studiować forum. Zebrałem ogrom wiedzy i zacząłem wcielać w życie, pierwsza została zmieniona dieta. Powolutku zamieniałem oleje na oliwe z oliwek, wieprzowine na drób, pieczywo wyrzuciłem z jadłospisu już skutecznie :) 10 dni bez pieczywa! :D Docelowo zbliżam się do diety którą ułożyłem sobie za [...]
[...] licznej różności) 22. buraczki, cukinia, ogórki, pomidory, papryka czerwona - często 23. banany - sporadycznie 24. owoce polskie - nie bede wymieniał, co sie da, polskie 25. oleje na zimno - rzepakowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek - często, lniany - sporadycznie (w sumie to siemię lniane mam) 26. oleje inne (do uzycia na patelni) - tutaj nie [...]
Witam serdecznie i przedstawiam wam katalog, który stworzyłem z myślą o mej przyszłej kobiecie. Jest to zbiór najciekawszych artykułów serwisu medycznego RESMEDICA, który zapewne wielu z was zna a jeszcze więcej będzie miało szansę. Gorąco polecam i zachęcam do lektury. I. Kosmetyka: * Nasza skóra - http://resmedica.pl/ffxart6006.html * Czym się [...]
[...] stosowaniem różnych metod oznaczania. Produkty pochodzenia zwierzęcego (mięso i naturalne przetwory, ryby, mleko i naturalne przetwory, jaja) a także alkohole, masło, oleje i pozostałe produkty tłuszczowe nie zawierają błonnika pokarmowego. Tabela dotyczy zawartości w 100 gramach lub 100 mililitrach produktu Produkt Zawartość Kasze i ryż [...]
[...] wpływ na poziom cukru IG<50 a w szczególności makaron sojowy, soczewicę, groch, fasole, warzywa zielone itp. 6. rezygnacja ze złych tłuszczy (masło, smalec, oleje rafinowane) na korzyść dobrych (oliwa z oliwek tłuszcz z gęsi, olej słonecznikowy, rzepakowy 6. spożywanie raczej ryb tłustych niż mięsa (z wyjątkiem drobiu, chudej [...]
[...] są wszystkie sery, jaja (powyżej 4 dziennie), wszystkie gatunki mięs i wędlin (najlepiej tłuste, wieprzowe, gęś, kaczka, salceson, pasztet), słonina, smalec, masło, oleje, margaryny, orzechy, majonez, tłuste mleko i śmietana. Dieta zakłada znaczne ograniczenie spożycia produktów węglowodanowych, przede wszystkim produktów zbożowych, [...]
[...] to olej rzepakowy wyborny z biedronki za 5 zł. Lepiej dołożyć te 2 zł i kupić rzepakowy rafinowany z tłuszczami omega 3 w granicach 7-9% ;) "Często głoszona jest teza, że oleje rzepakowe tłoczone na zimno zawierają o wiele więcej kwasów omega-3, w porównaniu z olejami rafinowanymi. Tezę tą postanowili zweryfikować naukowcy z Instytutu [...]
Witam wszystkich. Mam 27 lat. Na siłownię zacząłem uczęszczać jakieś 3 lata temu z czego od około 8 miesięcy regularnie. Wcześniej różnie z tym bywało. Przed siłownią nie uprawiałem żadnego sportu. Na początku chodziłem żeby schudnąć(ze 102 kg zjechałem do 82kg) . Potem zachciało mi się robić siłę i masę. I dalej mi się chcę. Niestety mam [...]
[...] tego basen od czasu do czasu. Odżywianie: Ogólnie wcześniej jadłem to co mi smakowało ale ostatnimi czasy wyrzuciłem z jadłospisu produkty skrobiowe, pieczywo, panierki, oleje itd. Cel: redukcja do około 80kg do nowego roku, później zobaczymy albo sporty walki albo dalsza redukcja do niskiego poziomu bf i wtedy masowanie naprzemienne z [...]
[...] podczas gdy wielu naukowców uważa, że produkt ten zawiera wiele składników niezbędnych w "zdrowej" diecie i jest cenniejszy niż powszechnie konsumowane margaryny czy oleje roślinne. Mleczarze zapowiedzieli na zakończonych dzisiaj Targach Mleczarskich, że będą promować spożycie masła. Zamierzają w przyszłym roku uruchomić kampanię [...]
[...] przed konkursem, spożywa jajka. Samir Bannout, stosujący dietę wysokowęglowodanową i wysokoproteinową, włącza do niej tłuszcz spożywając chude, czerwone mięso, jaja i oleje roślinne. Pobudzają one wzrost mięśni i odnowę organizmu. Tłuszczem można częściowo zastąpić węglowodany w diecie, gdy zawiera on wiele kalorii i może być magazynowany [...]
[...] ich trwałość, natomiast olej mógł być albo świeży albo zepsuty. W dzisiejszym pełnym dobrobytu świecie na półkach sklepowych całymi miesiącami stoją oleje roślinne i nic się z nimi nie dzieje. Jak to jest możliwe? Mianowicie jednym z licznych wynalazków rewolucji przemysłowo-technicznej był proces produkcji tłuszczów [...]