[...] informacja dla Ciebie. Szkoda się katować a6w, która niewiele Ci pomoże, a może Ci tylko zaszkodzić. Ogranicz węglowodany, zacznij jeść dość białka i tłuszczu pomijając oleje roślinne i margaryny z wyłączeniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Możesz wtedy ćwiczyć co Ci się podoba, tkanka tłuszczowa będzie się spalać, a przy okazji [...]
Biłem decaplex jeszcze z tą zieloną naklejką i było ok. Od około 1/2 roku są te jasne rzadkie oleje, podobno to krok na przód w jakości towaru. Mam właśnie bolda z tej nowej serii. Faktycznie wygląda jak by zrobili krok na przód, ale jak z działaniem okaże się za jakiś czas. To tyle z mojego doświadczenia.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
witaj. za duzo bialka sobie ustaliles, 130-140g w zupelnosci wystarczy na dobę. druga sprawa brakuje tluszczy bogatych w omega 3 jak ryby czy oleje tloczone na zimno
oliwe mozesz zastąpic orzechami wloskimi , tlustymi rybkami ale i tak jako źródło tłuszczy oliwa wychodzi najtaniej....jak napisał kolega za 8zł można dostać oliwe...co prawda nie jest ona jakaś najlepsza ale i tak bije kilkakrotnie inne oleje
[...] nie rozumiem proponujesz 'Butelka 250 ml za 10 zl - dodam ze jest to niskooleinowy ( proces produkcyjny i magazynowanie ) szybko niszczy kawasy omega-3' potem piszesz 'oleje lniane, które są rozprowadzane przez sklepy mają niską zawartość kwasów Omega-3 (nazywają się "niskolinolenowymi")' wiec po co to kupowac dla tych niskich [...]
Nie. Bo jest niesmaczny. Nie widziałam nigdzie, zeby w restauracjach serwowali. ;-( a na poważnie, to oleje są rózne, wiec na tak postawione pytanie nie da się sensownie odpowiedziec. Tluszcze sa niezbędne, ale wazna jest ich jakość i proporcje kwasów tłuszczowych.
[...] - zbiór tematów o diecie http://www.sfd.pl/%21%21%21KALKULATORY%21%21%21-t432492.html - jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne źródła białka: jaja, mięso, ryby, podroby, twaróg źródła tłuszczu: oleje i oliwy, masło, ryby, orzechy i migdały, jaja źródła węglowodanów: ryż, ziemniaki, makaron, chleb razowy
Witam Nie ważne jaką dietę zastosujesz, jeśli będzie prawidłowo ułożona. Nie musi się ona w ogóle nazywać – nie zawracaj sobie tym głowy :). Nie napisałeś czy trenujesz – a to dość istotna kwestia. Jeśli nie, to proponuję zacząć. Już sam trening wymusi na organizmie pewien sposób wykorzystywania składników odżywczych oraz [...]
[...] tłuszcz zostanie na patelni, ale to nie będzie prawidłowe smażenie. Sugeruję przetrzeć patelnię smalcem używając około 5 gramów i tyle też wliczyć. Oczywiście zależy co smażymy i jak dobrą mamy patelnię. Poza tym, warte uwagi są również oleje w sprayu do smażenia: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html