W Piotrze i Pawle po 5,59 wersja czosnkowa, jest jeszcze paprykowa 10g droższa, na necie widzę, że jest też z curry. W Kaufie i inter pewnie z zeta taniej.
[...] jest naprawdę proste i raczej średnio czasochłonne, a mianowicie: Kroję cebule, siekam czosnek i lekko przysmażam na małej ilości oleju. Przyprawiam od razu papryką ostrą i curry aby nabrało kolorów W międzyczasie gotuje się mięsko. Do cebuli dorzucam skrojone pomidory, fasolę i co jakiś czas mieszam. Wyciągam ugotowane już mięso kroje na [...]
[...] z kurczaka 200g - torebka ryżu 100g - puszka ananasa w zalewie - pół puszki kukurydzy - jogurt naturalny 100ml - rodzynki, ok. 20g - przyprawy: sól, pieprz, curry Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię; następnie wlać sok z puszki ananasa (zostawić 2-3 łyżki na później) tak aby mięso było w całości zanurzone [...]
[...] Citrosept lub odpowiednik CitrusParadis (ten drugi tańszy), to wyciąg z pestek z grejpfruta, warto ze 3 miesiące pobrać, Do tego warto wprowadzić imbir, kurkumę,czosnek, curry, pieprz cyanee, czarnuszkę, warto popijać herbatę z maliny prawdziwej, dzikiej róży, na pewno warto kupić sok z aloesu (teraz w Biedrze są), Od siebie polecam jeszcze [...]
nie ma to jak miec smaczna diete...ja tam jem zawsze tka ze mi smakuje...raz mi sie nie udało wymieszałem brukselki z mintajem i oliwa z oliwek posypane przyprawami do ryb i kurczaka i curry...masakra...nie polecam...:) a na ser jest 1000000 sposobów...ostatnio preferuje z surowym zółtkiem i odrobina cukru:)
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
A co do miesa z supermarketow- wolowine trzyma sie w nadmanganianie potasu, dzieki czemu zyskuje piekny kolor. A kiedy mieso jest juz tak osizgle, ze nie da sie go w zadnen sposob przerobic i sprzedac w stanie surowym, robi sie z niego rozne potrawki (gyros, chinskie patelnie, curry i inne "smakolyki"
[...] Z powrotem wlewam do garnka, dodaję 2 - 3 słodziki, łyżkę stołową papryki słodkiej, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę bazylii otartej, czasem czosnek, oregano, curry, co do głowy wpadnie. Sól, pieprz i gotuję mieszając. Ugotowaną kaszę, ryż, makaron wrzucam do garnka z sosem i fajnie się wszystko skleja (ryż+sos lub kasza+sos). [...]
ja zawsze "smarze" na teflonie ... ale jest tez cos takiego jak palm ale dobrze nie pamientam... jak chce zrobic cos bez panierki mocze w jajkku dodaje przypraw np. curry oregano bazylia zalezy od smaku... lub tez czasem jem takiego kurczaka z zoltym serem...
ja robie tak ; piersi z kuraka marynuje w slodkiej papryce, curry, imbirze i soli, odstawiam do lodowki na 2 godziny, pozniej wkladam do piekarnika na 20-30 minut, smakuja jak z grila smacznie i zdrowo, polecam ;) ps. oczywiscie ze nie traca swoich wartosci ale sa nieco ciezej trawione ;) Zmieniony przez - Xawier w dniu 2009-06-08 17:30:27
Gyros moi drodzy to :Curry,Gyros,oliwa z oliwek,pierz,papryka ostra i słodka,czosnek,maga-proporcje to sprawa indywidulana -oczywiscie przewaga tutaj przyprawa gyros reszcza to dodatki dla polepszenia smaku. Dla mnie jest to najlepsza potrawa z piersi kurczaka !!
[...] wrzątkiem, ściągasz skórkę kroisz i wrzucasz na patelnię potem jak woda sie pojawia wrzucasz sobie piersi z drobiu lub kawał porządnej wołowiny (300g) dodajesz papryki curry pieprzu i ziół prowansalskich. Jak masz już ugotowany ryż (biały ciemny lub najlepiej dziki) to wrzucasz go też na patelnie możesz se też ugotować cebulkę i też [...]