SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 179736

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Skerx - tylko szukam jakiejs dobrej maki do np. pizzy/nalesnikow, bo jak wiadomo razowa typ 2000 nie zabardzo da sie wyrobic. Natomiast ostatnio ktos mi doradzil, ze maka durum bedzie gicio, a co myslisz o owsianej do takich celow? Co do makaronu to u mnie w "miescie" chyba durum to najlepszy wybor. Chyba trza bedzie z neta zamowic z pol toy na zapas.

Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-10-06 14:33:11

Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-10-06 14:34:30

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
bo jak wiadomo razowa typ 2000 nie zabardzo da sie wyrobic.

Rzadko korzystam z mąki, ale jeśli już to właśnie typu 2000, lub pełnoziarnistej - bodajże Lubella ma w swojej ofercie. I jak najbardziej pizza wychodziła smaczna. Ciasto nieco mniej wyrasta, ale nie wiem, czy to kwestia mąki, czy mojej nieudolności

Ze zmielonych owsianych robiłem naleśniki kiedyś, więc podejrzewam, że również możesz popróbować. Były ok.

Biedronka/tesco/carrefour maja w swoim asortymencie makarony pełnoziarniste na 100%. Cenowo wcale źle nie wychodzą

Zmieniony przez - Skerx w dniu 2012-10-06 14:59:01

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Ja jak ostatnio pizze zrobilem z maki zytniej razowej typ 2000 to poszlo wszystko do smieci, tylko gore "zerwalem", heh. Natomiast nalesniki z typ 2000 w ogole mi nie wyszly z owsianej tez robilem i bylo wporzo.

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Wiek 27 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 780
Siemka mam pytanie jak patrzec na wage np makaronu czy ryzu przed ugotowaniem jak jest suchy czy po ugotowaniu gdy ma juz w sobie wode ?? bo nieraz pisze 100 g makaronu czyli ugotowanego juz czy nie ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Zawsze przed obrobka. Woda nie ma wartosci odzywczych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6255
Pytanko co do smażenia. Na czym najlepiej smażyć ? Czy te tłuszcze w sprayu są dobre? Bo praktycznie na każdym filmiku z jakimś kulturystą tylko tego używają. Czy to tylko dobre jest na krótkie smażenia np. placka na śniadanie czy mięso też można bez problemu na tym smażyć?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6255
Sory za dubel.

Zmieniony przez - DoniuPB w dniu 2012-10-07 12:01:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Można.

Do smażenia możesz użyć również tłuszczu kokosowego, smalcu, czy masła klarowanego. Jednak obstawałbym za tym, by kupić sobie patelnie teflonową i nie używać tłuszczu do smażenia, a jeśli już - to ograniczyć

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 58 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3026
A w ogóle frytki można zdrowo przygotować?...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Ja kroje ziemniaki w plastry/frytki i wrzucam z przyprawami do piekarnika. Ewentualnie dodaje nieco masła.

Można też wcześniej je przegotować w wodzie, zanim wylądują w piekarniku.

Wychodzą smaczne i jak najbardziej można je do diety włączyć.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Potrzebuję pomocy.

Następny temat

Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?

WHEY premium