Szacuny
11
Napisanych postów
1450
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21491
Skerx - tylko szukam jakiejs dobrej maki do np. pizzy/nalesnikow, bo jak wiadomo razowa typ 2000 nie zabardzo da sie wyrobic. Natomiast ostatnio ktos mi doradzil, ze maka durum bedzie gicio, a co myslisz o owsianej do takich celow? Co do makaronu to u mnie w "miescie" chyba durum to najlepszy wybor. Chyba trza bedzie z neta zamowic z pol toy na zapas.
Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-10-06 14:33:11
Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-10-06 14:34:30
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
bo jak wiadomo razowa typ 2000 nie zabardzo da sie wyrobic.
Rzadko korzystam z mąki, ale jeśli już to właśnie typu 2000, lub pełnoziarnistej - bodajże Lubella ma w swojej ofercie. I jak najbardziej pizza wychodziła smaczna. Ciasto nieco mniej wyrasta, ale nie wiem, czy to kwestia mąki, czy mojej nieudolności
Ze zmielonych owsianych robiłem naleśniki kiedyś, więc podejrzewam, że również możesz popróbować. Były ok.
Biedronka/tesco/carrefour maja w swoim asortymencie makarony pełnoziarniste na 100%. Cenowo wcale źle nie wychodzą
Zmieniony przez - Skerx w dniu 2012-10-06 14:59:01
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
11
Napisanych postów
1450
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21491
Ja jak ostatnio pizze zrobilem z maki zytniej razowej typ 2000 to poszlo wszystko do smieci, tylko gore "zerwalem", heh. Natomiast nalesniki z typ 2000 w ogole mi nie wyszly z owsianej tez robilem i bylo wporzo.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Wiek
27 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
780
Siemka mam pytanie jak patrzec na wage np makaronu czy ryzu przed ugotowaniem jak jest suchy czy po ugotowaniu gdy ma juz w sobie wode ?? bo nieraz pisze 100 g makaronu czyli ugotowanego juz czy nie ??
Szacuny
0
Napisanych postów
215
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6255
Pytanko co do smażenia. Na czym najlepiej smażyć ? Czy te tłuszcze w sprayu są dobre? Bo praktycznie na każdym filmiku z jakimś kulturystą tylko tego używają. Czy to tylko dobre jest na krótkie smażenia np. placka na śniadanie czy mięso też można bez problemu na tym smażyć?
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
Można.
Do smażenia możesz użyć również tłuszczu kokosowego, smalcu, czy masła klarowanego. Jednak obstawałbym za tym, by kupić sobie patelnie teflonową i nie używać tłuszczu do smażenia, a jeśli już - to ograniczyć
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)