[...] czworogłowe ud, wykonując pińcet przysiadów, a po tym jakieś hip thrusty, ewentualnie wykroki czy bułgary. Po prostu uwidziało mi się, że mam za małe pośladki, a za duże udka, więc katowałam to do granic możliwości. Najczęściej wykonywałam takie ćwiczenia: Nogi i pośladki (4 serie po 10 powtórzeń): przysiady z kettlem (14kg), wykroki, bułgary [...]
[...] zastąpić piersią, ale nie będzie to wówczas to samo, ponieważ pierś jest bardziej sucha, a w autentycznych, azjatyckich potrawach tego typu, używane zazwyczaj są właśnie udka. Świetnie w tym przypadku sprawdzi się również gotowany kurczak z rosołu! Jeżeli tak bardzo obawiacie się braku wyliczonych makrosów i będziecie podczas robienia tego [...]
[...] tuszy,zarazem zdecydowanie najlepsza. Chude,biale mieso bez kosci i skory mozna w calosci grilowac,smazyc,nadziewac lub piec. Nozka Nozki,czyli kurze podudzia z kawalkiem udka,sa wrecz idealne do grillowania albo pieczenia.Poprawisz ich smak,robiac do nich sos zawierajacy wino,rozmaryn,cytryne albo pomidory i bazylie. A teraz krotko i na temat [...]
[...] - 50g -Szynka z indyka- 100g posiłek III ( obiad ) -Ryż / ew Ziemniaki 100 g -piersi z kurczka - 150g -sałatka 60g -oliwy z oliwek (10g ) posiłek IV -ryż biały - 100g -udka z kurczaka 100 g -oliwy z oliwek (10g) posiłek V -ryż biały 100g -Ser twarogowy chudy - 150g -jogurt -100g posiłek VI -Tuńczyk w sosie własnym -150g wartości odżywcze : [...]
[...] już wiele wątków przeczytałem, i czasami są rozbieżności, więc już się pogubiłem jakie wartości energetyczne BWT i Kcal powinienem przyjąć. Poszedłem do mięsnego, kupiłem 3 udka ( u mnie nazywa się to udka, nie podudzia, pałki czy jak to tam kto mówi ). 3 udka warzyły że skóra 920 gram Ściągnąłem skórę w miarę możliwości i całość ważyła 788 [...]
[...] zaczęła mi się wahać między 52 a 56kg. Oraz przestałam zauważać efekty, marzy mi się fajny podniesiony okrągły tyłek, ponieważ rodzinnie cierpię na płaskodupie, szczuplejsze udka i chociaż delikatny zarys na brzuchu, żebym widziała, że to co robię ma sens. Dlatego prośba do Was o sprawdzenie mojej diety, jem za dużo, a może za mało? Mogę później [...]
[...] – chętnie upiekę, ostatnio wyjadałam resztki kupnego żytniego ze słonecznikiem: wiem, słonecznik też do wywalenia) do śniadania lub drugiego śniadania - głównie pierś i udka z kurczaka (kupne niestety – wiem, że indyk lepszy, postaram się choćby od czasu do czasu go włączyć do diety), filet z mintaja, miruny, raz na jakiś czas tuńczyk w [...]
Czesc mam taka watpliwosc gdzies w tabeli kalorycznej znalazlem informacje, ze w 100g udka z kurczaka jest: Białko-16,8g Tłuszcz: 10,2g Węglowodany-0g. Moje pytanie dotyczy tluszczu otoz nie jest tam napisane czy sa to wartosci dla udka bez skory czy ze skora. Jesli tyczy sie to udka ze skora to bardzo prosilbym aby ktos mi napisal ile tluszczu ma [...]
[...] unikać". I tak przez dłuższy czas ludzie bazowali raczej na piersi z kurczaka, ewentualnie na piersi z indyka i na tym koniec. Ci bardziej otwarci pokusili się od święta o udka z kurczaka, czy kaczkę z tych bardziej tłustych mięs. Ale na szczęście mity "tłuste mięso, to zło!" zostały obalone ;-) I jest w tym temacie gro badań, natomiast są też [...]