To znowu ja. Mam pytanie, bo już wiele wątków przeczytałem, i czasami są rozbieżności, więc już się pogubiłem jakie wartości energetyczne BWT i Kcal powinienem przyjąć.
Poszedłem do mięsnego, kupiłem 3 udka ( u mnie nazywa się to udka, nie podudzia, pałki czy jak to tam kto mówi ).
3 udka warzyły że skóra 920 gram
Ściągnąłem skórę w miarę możliwości i całość ważyła 788 gram, ugotowałem je w całości ( w garnku, tylko w wodzie godzinka czasu ), po czym zwarzyłem kości i wyszło mi 141 gram.
Odjąłem wszystko i wyszło mi 647 gram samego miejsa.
Jakie wartości powinienem przyjąć? BWT I KCAL?
Poniżej zdjęcia jak to wyglądało, i żeby każdy wiedział dokładnie o który produkt mi chodzi.
Dzięki z góry panowie, bo wiem że na was można liczyć.