Na początek się przedstawię, jestem Maciek, rok 95', zatem aktualnie, na początku mojej przygody z szeroko rozumianym treningiem siłowym mam 17 lat. Po wakacjach będę zaczynał drugą klasę szkoły średniej.
Te wakacje, a w zasadzie jeden wyjazd dał mi czas, aby przemyśleć pewne sprawy i ugruntować pewne założenia, których chcę się bezwzględnie trzymać, żeby było później łatwiej, pod każdym względem.
Główne z nich: postawiłem na siebie - rozwój intelektualny - języki, przyłożenie się do tego, czego się uczę oraz rozwój fizyczny - tyczy się doprowadzenia mojego ciału do ładu.
Mam nadzieję, że w osiągnięciu tego drugiego długodystansowego celu będziecie mnie wspomagali radą i opinią.
Co do treningu - dziś podpisałem umowę z siłownią, żeby się bardziej opłacało - pieniążek będzie tu małym motywatorem, żeby nie zmarnować karnetu

Tyle ode mnie :)
Teraz czas na konkrety:
WYMIARY:
Waga : 98
Wzrost : 188/189
Obwód klatki : 104
Obwód ramienia : 36
Obwód talii : 103
Obwód uda : 54
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : ok. 25% - mierzony na podstawie obwodu bioder.
DIETA:
Zbilansowana - korekty by users sfd.pl. Kierowałem się najpierw 10 wskazówkami żywieniowymi - wyeliminowałem wszystkie śmieci z diety, a następie ułożyłem swoją dietę zbilansowaną.
Przykładowa rozpiska wraz z godzinami posiłków.
6:30
Omlet SFD
Płatki owisane górskie 50g
3 jaja całe 180g
Orzechy włoskie/laskowe 20-30g
8:30
Kromka chleba żytniego razowego ok. 40g
Masło extra 5g
Pierś z kurczaka 100g
Serek wiejski 200g
12:00
Kurczak (polędwiczki, pierś, udka) 200-300g
Ryż basmati/makaron czterojajeczny/pełnoziarnisty ok. 100g
18:00
Kurczak (polędwiczki, pierś, udka) 200-300g
Ryż basmati/makaron czterojajeczny/pełnoziarnisty ok. 100g
22:00
Ser twarogowy półtłusty 90-120g
Oliwa z oliwek 25g
KCAL: ok. 2600-2700 BIAŁKO: 210g TŁUSZCZE: 100g WĘGLOWODANY: 250g
Tak samo w DT i w DNT.
TRENING:
Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3s
Plecy: Podciąganie na drążku (ze wspomaganiem) 3s
Klatka: Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 3s
Barki: Wyciskanie sztangielek z za głowy 3s
Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 3s
Triceps: Wyciskanie francuskie hantli siedząc 3s
Małe ciężary, po 10x
Przed treningiem rozgrzewka na steperze/orbitreku ok. 5, rozgrzanie całego ciała + po 1-2 serii treningowej do każdego ćwiczenia.
Areoby: potreningowo - bieżnia na początek 15-20 minut.
W DNT dodam takie późnopopołudniowe bieganie, też ok. 20 minut - z czasem będę przechodził na interwały, żeby palić sadło :D
@@@
Jutro idę na pierwszy trening, dieta jest na prawdę dobra, myślę, że jeszcze trochę i wpadnę całkowicie w rytm z jedzeniem. Teraz tylko dodać trening i jechać! :)
Odmeldowuję się - i do jutra!
[http://www.sfd.pl/didmaniak__REDUKCJA_oraz_walka_o_lepszego_siebie-t876898.html] - walczyć trzeba, z dziennikiem łatwiej. Zapraszam do odwiedzania.
Kontakt: [email protected]