wydaje mi sie ze zmienili slodzik, albo udoskonalili formułe smakową w mass xxl(w solid masie tez) jadlem wanilie i jestem zaskoczony pozytywnie. bardzo dobry smak. Zmieniony przez - PePoNeNt w dniu 2008-04-28 14:16:41
pinacolada to chyba vanilia z kokosem ja nie lubilem smaku wanilii dopoki mass xxl nie sprobowalem czekolada tez dobra truskawki chyba tylko nie probowalem(albo nie pamietam juz jak smakuje). najprawdopodobniej sa zmiany w skladzie - moze slodzik ? w kazdym razie od hmm moze 2-3miesiecy massy smakuje jeszcze lepiej solid mass z vitamin shop tez.
ja stosuje słodzik w tabletkach też na podst sacharyny .1 tabs = 1 łyżka cukru a ma 0.01 kcal. w sumie to dobra rzecz ale czytałem w babskim piśmie że jest to kurrewsko nie zdrowe,ale ma mało kcal. fan magnolii
[...] to nie gardzę tanimi rybami typu mintaj, panga, miruna Marchewka duszona z masełkiem na słodko - dużo witaminy A, niemalże toksyczna dawka ;-) / posłodzona toksycznym słodzikiem + zwykłe masło, czyli kupa cholesterolu, łatwostrawnego i najlepiej przyswajalnego tłuszczu + odrobina mąki żytniej pełnoziarnistej, żeby trochę zagęścić Makaron [...]
Na słodzikach się nie znam, wrzuciłam w google słodzik ze stewii - 13,5 g soli na 100 g, ztym, ze opakowanie słodzika to 18 g. Ludzie używają słodzików - jak jest kasa to dobre sa xylitol i erytrytol. Rozpisz cała dietę i wrzuć jako zrzut z dziennika po treningu.
Nie każdy słodzik nadaje się do gotowania. Przeciez mozesz ten ryż po ugotowaniu wymieszac z bialkiem i sprawdzic, czy ci odpowiada, ewentualnie dodac jeszcze odżywki, czy jakieś słodzidło. To wszystko zalezy od upodobań i odżywki, jedne sa bardziej słodkie, inne mniej.
[...] bo troche suche. Przepis trochę przerobiłem pod siebie, na ektomorfika, ale można spokojnie modyfikować do woli. 150g Owsianych 30g rodzynek 6białek 2 żółtka 30g masła 4 słodziki aromat waniliowy (lub inny ulubiony) białko 40g Płatki żółtka i masło mielimy w jedną mase, potem wrzucamy rodzynki, słodzik aromat i białko odżywki. Białka jaj [...]
wał jak nic wiadomix ze mete zjadł cene walnął z kosmosu i wsadził słodzik tak jak ktos wyzej napisał / przerabiane tematy ... nawet sie nie pokwapił tego dobrze zamknoc
Może źle się wbiłem w temat, ale stewi nie używam. Chodziło mi ogólnie. Teraz mam jakiś zwykły słodzik w tabletkach Cologran na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu ... daje rade? /SFD/Images/2015/10/6/f441e65126ff4b788bfd5bf3b31af9b1.jpg Zmieniony przez - Blazer w dniu 2014-04-10 12:14:22
[...] razowy (jeśli zwykły, to na półtwardo) Chleb z pełnego przemiału, z łamanym ziarnem, bez dodatku białej mąki. Ciastka, ciasta, paluszki, chipsy, chrupki - zapomnij. Owoce bez przesady. Herbata i kawa bez cukru (jak musisz wrzuć słodzik). Soki owocowe mają więcej cukru niz witamin. Dużo wody. Kanapki bez masła. Wiecej grzechów nie pamiętam
Cześć! Jak wyżej taki mrozony sorbet najzdrowższy i smaczny ale... Ostatnimi czasy żona zakupiła w pepco takie pojemniki do mnożenia lodów. Takie ok 100 lub 150 ml. Początkowo myślałem że będzie to taka woda i że nic nie wyjdzie. Jednak żona blenduje mi serek wiejski, jogurt naturalny, slodzik. To taka baza gdzie można dodać kawę, kakao, owoc, [...]
;-) Nie wygląda źle ;-) Wrzuciłabym orzechy http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html, tłustsze rybki też, nie tylko dorsza byś pamiętał ;-) Domyślam się, że będziesz urozmaicać ;-) Awokado jeśli lubisz, można z niego bardzo fajną "nutelle" zrobić. Z banana i kakao+słodzik. I częściej świeże warzywa ;-)
Powiem krotko, najdrozszy slodzik na swiecie Jak Walesa przez plot skakal to to jeszcze dzialalo, masz to od dziadka ze strychu, ze zbioru eksponatow muzealnych, albo ktos z niesprawna lewa polkula zaczal to wyrabiac. Szanse na git towar okreslam na ok 1000:1... Your choice. Z ciekawosci, masz wate w srodku? Zmieniony przez - krzychugod w dniu [...]
Spróbuj i tyle. Prochu nigdy nie dodawałam, ale mleko kokosowe czy suszone owoce to tak. I wszystko wychodziło. Słodzik sukraloza ma działanie bakteriobójcze - niekorzystnie dział na nasza florę. Może tez ci zabić bakterie jogurtowe. Umiar w ilości dodanej zalecany:)
To wszystko co jest bez cukru (zero) tak naprawdę ma substancję słodzącą, która nazywa się Acesulfam k, jest to słodzik wynaleziony kiedyś w niemczech i miał zastąpić cukier ale okazał się bardziej szkodliwy ale trzeba tu odnieść się do tego co napisał winterR "nie substancja a dawka czyni truciznę" i taka ciekawostka acesulfan k jest 150 razy [...]