[...] do siebie na studia także ugotuje wieczorem ten rosół o którym piszesz i cały dzień jeść taki rosół? On ma być na samych kościach i mięsie czy też np marchewka, pietruszka,seler i przyprawy? Chyba nie? Po prostu ugutuje np.podudzie plus jakieś kości wołowe i doprawię solą? Już nie mam siły do tego brzucha wstałam dzisiaj i twardy jak kamień.
[...] spożycia takich pokarmów, jak: mięso, drób, ryby, jajka; chorym zezwolono na dobowe spożycie 100 g sera żółtego, dwóch filiżanek warzyw sałatkowych (sałata, szpinak, seler) i jednej filiżanki warzyw o niskiej zawartości węglowodanów (brokuły, kalafior). Zachęcano chorych do wypijania 6 - 8 szklanek wody dziennie. Chorym podawano również [...]
własnie sobie wymyslilem tak marchew seler piertuszka groszek salata lodowa fasola szparagowa wszystko niemrozone podsmazyć na oliwie dolac wody dusic 7 min osobno podsmazyc rybe plus gotowany ryz wymerdac! na koniec koperek eh mowie wam zamawiam dokladke
Mass };-) co masz na myśli mówiąc delikatne warzywa korzeniowe? Marchew, buraki, pietruszka, seler, ziemniaki? Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi :-D i te warzywa gotowane jesz? Dzisiaj na szczęście czuję, że połowa ze mnie już zeszła {{:-( może niedługo zejdzie wszystko ;-) Ach te problemy z facetami, doskonale rozumiem, co masz na myśli [...]
[...] okazało się, że jednak przeginam z masłem i szybko modernizowałam miskę @-| #-P. Do tego dochodziły warzywa w dużych ilościach : brokuły, fasolka szparagowa, szparagi, seler naciowy, ogórek zielony, marchew, buraki, pietruszka natka, pomidory, więc ilość kalorii na bank nie jest ostateczna. Myślę, że średnio jadłam ok. 1800 kal |-). Od [...]
[...] gryzienia był zbyt odrażający dla mnie. Więc robię to tak (z dużej ilości od razu, żeby zamrozić i mieć na zapas). 1,2 kg piersi indyka 0,5 kg cebuli 2 pietruszki, por, seler, sól do smaku. To wszystko pokrojone jako tako gotuje 20-30 minut w jak najmniejszej ilości wody (jak jest za dużo, na koniec ją odparowuje) i i miksuje. I teraz [...]
Cos mnie wzielo dzisiaj na te przepisy,dlatego nastepny do kolekcji. Wszystkim znane,a mianowicie RYBA PO GRECKU: 1/2 kg fileta z mintaja cebula 120g marchew 500g Pietruszka(korzen) 200g Maly koncentrat pomidorowy(jakby ktos mial watpliwosci 70g) Seler 200 oliwa z oliwek listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 2 lyzki octu sol pieprzu Rybe [...]
[...] brązowy na półtwardo (lub soczewica) zasypany koprem+cyc (stek wołowy)+ sałata (ogórek kiszony) Podwieczorek: owoce lub warzywa albo jedno i drugie (granat, gruszka, jabłko, seler, kalarepa, marchewa) Kolacja: powtórka z obiadu lub płatki owsiane na mleku W wekendy trochę inaczej, bo dochodzi jakieś alko w umiarkowanych ilościach, kawałek lub 2 [...]