SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KSIEGA KUCHARSKA GUGCIA

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8540

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1812 Napisanych postów 6182 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 64155
BIGI masz sogacza ja tka kazdy z nas cos wklei to zrobimy sobie ksiazke kucharska i nie bedzie problemow z dieta!to zjadlem po dzisiejszym treningu malo ale wartosciowo 125 gram pieczonych piersi z kurczka zalanych 100gramami naturalnego jogurtu + szklanka mleka.przypominam ze wtrenowuje sie po 2 letniej przerwie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
sog niewchodzi

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 410 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 10820
Cos mnie wzielo dzisiaj na te przepisy,dlatego nastepny do kolekcji.
Wszystkim znane,a mianowicie
RYBA PO GRECKU:

1/2 kg fileta z mintaja
cebula 120g
marchew 500g
Pietruszka(korzen) 200g
Maly koncentrat pomidorowy(jakby ktos mial watpliwosci 70g)
Seler 200
oliwa z oliwek
listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
2 lyzki octu
sol
pieprzu

Rybe usmazyc na oliwie.Cebule obrac,pokroic w drobna kostke i gotowac 5 min w wodzie z octem.Potem odcedzic.Jarzyny utrzec na tarce z duzymi oczkami,zalac woda,dodac lyzeczke oliwy,przyprawy i dusic do miekkosci.Na koniec dodac knocentrat i dobrze wymieszac,chwilke odczekac i sciagnac z pieca.teraz jak juz wszytsko jest gotowe rybe pokroic na mniejsze kawalki.nastepnie przekladac na polmisku na zmiane z warzywami.Podawac schlodzone.I tutaj radze aby to danie zrobic dzien wczesniej przed spozyciem i wstawic na noc do lodowy.Wtedy to wszytko fajnie przejdzie i bedzie wypas.
Samcznego!!!!!

Bedzie pisk!!!!!!!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 260 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3672
Gugcio, jesli mozesz, daj wiecej przepisow na salatki (jakies nieskompikowane ) dzieki z gory pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1812 Napisanych postów 6182 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 64155
Bardzo znany i prosty Przepis na salatke z tunczyka:

SKLADNIKI:
100 -150gr ryzu
2 puszki tunczyka w oleju
50gr kukurydzy
50gr czerwonej fasoli
sol pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Do ugotowanego ryzu wrzucamy tunczaka wraz z olejem (troche tlusto ale smaznie)potem poszczegolne warzywa doprawiamy do smaku i gotowe>najlepiej wstawic do lodowki na 1 godzine.serwowoac na zimno>skaldniki wrzucamy do Ostudzonego RYZU!!!!PORCJA DLA DWOCH OSOB!!!!
BIALKO OGOLEM: ok 51,5gr
TLUSZCZE OGOLEM: ok 14gr
WEGLOWODANY OGOLEM: ok 146gr
KCAL: ok 792kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6284 Napisanych postów 76113 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755290
Za tunczyka w olej dałbym we własnym i oliwe z oliwek.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
yupie_girl ZASŁUŻONA
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 4510 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30521
romantyzm nie wchodzi to w sałatkach pogrzebie

SAŁATKA Z TUNCZYKA Z KUKURYDZĄ: B/T/W

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 21/1,2/0
3 łodyzki selera naciowego 1/0,2/6,3
5 plastrów ananasa 0,4/0,2/13,9
2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 15/60/18
1 łyzka majonezu niskotł.
1 łyzeczka soku z cytryny
cukier, sol, pieprz

Tunczyka, kukurydze odsaczyć z zalewy. Łodyzki selera umyć i usunąć włókna. Rybe podzielic widelcem, plastry ananasa pokroic w kostke, a selera pokroic w polplasterki. Majonez wymieszac z sokiem z cytryny, doprawic do smaku. Wszystko wymieszac i wszamac .

PS. BTW podane na 100g, propo tunczyka radze sprawdzic na etykiecie, bo na moim jest np. napisane (BTW:27/0,5/0). No i generalnie ilosc skladnikow mozna samemu sobie dobrac.

SAŁATKA ZE ŚLEDZI

1/2 główki sałaty zielonej (20g) 1,4/0,2/2,5
3 jaja ugotowane na twardo 12,5/10,7/1,0 (na jedno jajo)
2 cebule 1,3/0,3/6,7
2 ogorki konserwowe 1/40,2/4,2
1 jablko 0,3/0,6/12,4
kilka suszonych sliwek 2,3/0,6/52,4
szkl gestej smietany 12% 2,7/12,0/3,9
2 łyzeczki posiekanego kopru 2,6/0,2/14,1
sok z cytryny
sol, pieprz

Śledzie umyc, osączyć, pokroic w niewielkie kawałki. Jabłka, cebule, ogórki pokroić w kostke. Wymieszać ze sledziami. Sok z cytryny, smietane, koper i przyprawy wymieszac, polaczyc wszystko i schłodzic w lodowce.

PS. Jak wyzej, BTW podane na 100g. Składniki wg uznania (ja np. nie dałabym 2 cebul )

SAŁATKA Z WĘDZONA RYBĄ

30dag wedzonej ryby (dorsz, makrela, sledź)
1 ogórek 0,7/0,2/2,3
2 winne jabłka 0,3/0,6/12,4
1 cebula 1,2/0,3/6,7
3-4 łyżki posiekanego koperku 2,6/0,2/14,1
3 łyżki oliwek nie znalazlam
sos:
2 łyżki soku z cytryny
2-3 łyzki oliwy
cukier, sól, pieprz

Składniki sosu wymieszać. Obrana ze skory i osci rybe pokroic w kostke.
Ogore, jablka, cebule pokroic, obrac w kostke. Polaczyc z ryba&koperkiem. Calosc polac sosem, posypac pokrojonymi w paski oliwkami. Wymieszac&odstawic do schlodzenia.

PS. Mozna dodac papryke lub pomidora.

Oki, narazie tyle. Jutro podam jak chcecie pare z kurczakiem&indykiem. Zródłem przepisow jest jakas plyta cd mojej mamy(wspominałam zafascynowanej w kuchni ). O tyle fajna, ze mozna wyszukac pzrepisy wg kalorycznosci, interesujacych nas skladnikow, kuchni (regionu) i mnostwa innych rzeczy, wiec jak ktos ma specjalne zamowienia, to moge poszukac, to nic nie kosztuje (prawie )

Pozdr&buzka

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 412 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3479
Gugcio sog wielkie dzięki
bigkozak też sog piszcie dalej bardzo ciekawe przepisy jutro coś upichce
PS.a coś do szybkiego przygotowania znacie??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1812 Napisanych postów 6182 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 64155
Wszystko jest szybkie a sogow dawac nie mozesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 3809 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41709
Juz kiedy wrzucałem ale na szybkie żarcie jak dla mnie jest OK

kuskus
kurczak
papryka
pomidory
cebula
czosnek
oliwki
sok z cytryny
oliwa
imbir
sól, pieprz

i obojętnie co macie mozna wrzucać

Najpierw robimy kaszke - po prostu wrzucamy do garnka ile nam potrzeba , zalewamy wrzatkiem ok 1 cm nad kaszke i po 5 minutach gotowe
W miedzyczasie :
Smazymy na oliwie kurczaka i warzywa, Kolejność jest podyktowana logiką - to co jest jadalne na surowo można wrzucić na końcu. A więc zaczynamy od kurczaka, który potrzebuje paru minut, jak jest prawie gotowy wrzucamy pokrojona : cebule, papryke itp. Warzywa smażymy na małym ogniu, żeby się nie przypalały.
Pomidory pokrojone dodajemy na patelnię na końcu i zaraz potem zasypujemy wszystko kuskusem i mieszamy,

Gotowe w 10 minut

Gugcio - to masz ode mnie fajne przepisiki , jutro jeszcze wrzuce cos od siebie

Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-04-02 22:15:00

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Moja dieta i trening

Następny temat

przepis :-)

WHEY premium