[...] szybki wynik w zależności od aktywności fizycznej jaką przyjmiemy. Tak czy inaczej to jest wynik orientacyjny i punkt wyjścia do dalszej kalibracji diety. Rozkładamy sobie makroskładniki powiedzmy 2g/kmc białka, tłuszcze na poziomie 1g/kmc, reszta węglowodany. Później w regularnych okresach czasu się mierzymy i ważymy kontrolując postępy. [...]
Ćwiczysz ogladajac filmy? Tydzień odpoczynku po kilku miesiącach to mało. Ja zacząłem miesiąc temu i już miałem tydzień przerwy. Ponadto podstawowe makroskladniki i jest dobrze, mam już trzy treningi pod rząd i dzisiaj sobie chyba daruję, albo zrobię brzuchu, bo trochę to olewam. Godzina treningu to jest dla mnie maks a wcale nie jest on [...]
A takie makroskladniki są ok? Bo przechodziłem mnóstwo diet i każdy mówi co innego. I co sądzicie o nabiale? Nie ukrywam że bardzo lubię serki wiejskie, twarogi i jogurty. Pewien dietetyk kazał mi kupować odtkuszczone ale tłuszcz uzupełniać orzechami
[...] Wzór znajdziesz tutaj : http://www.sfd.pl/-t276436.html Warto rozpocząć od zera kalorycznego przez okres dwóch do trzech tygodni. Fajnie by było jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
[...] W przypadku osób początkujących Ja to bym przede wszystkim trzymał się poziomu kalorycznego, jaki sobie wyliczy liśmy, oraz by mniej więcej posiłki w liczone były w naszym makroskładniki jakie potrzebujemy. Oczywiście tutaj musisz wiedzieć że zjedzenie czekolady nie będzie dobrym źródłem węglowodanów i tłuszczy Oczywiście mam na myśli tutaj [...]
[...] tylko po prostu chcesz schudnąć nie musisz jakoś bardzo zwracać uwagę na rozkład makroskładników bardziej trzymaj się wyliczonej kaloryki. Pamiętaj jednak aby spożywać makroskładniki z wszystkich 3 grup to jest białka, węglowodany i tłuszcze i aby to były zdrowe źródła a nie żywność przetworzona. Jeśli chodzi o ilość białka u osób nie [...]
[...] należy zapotrzebowanie kcal: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Od niego odjąć około 300 kcal i otrzymany wynik podzielić na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Następnie podzielić na ilość posiłków, która nam odpowiada. Spożywać z kolei należy [...]
[...] zwany umowny zakres hipertroficzny. Progresja 5 x 5 sprawdza się również na masie bo jeżeli będziesz miał podniesiony poziom energii więcej kalorii odpowiednio dopasowane makroskładniki to tak czy inaczej macał rośnie, jednak w Kulturystyce chodzi o to aby stymulować głównie mięśnie do wzrostu a nie pracować nad sprawnością układu nerwowego [...]
[...] ilość tkanki tłuszczowej to deficyt kaloryczny musi być w diecie. Na początek policz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij powiedzmy 300kcal, resztę rozłóż na makroskładniki i tego się trzymaj. 1,8g białka na kilogram masy ciała powinno być ilością wystarczającą ale w okresie redukcyjnym ta ilość może być nieco większa. Białko [...]
[...] więcej jeść, choć jedząc więcej i trenując masa mięśniowa też może się zwiększyć, ale podejść do tego trzeba w świadomy sposób czyli policzyć zapotrzebowanie, podzielić makroskładniki, ułożyć jadłospis i wcielić to w życie. Poza tym musimy stale kontrolować swoją sylwetkę bo nasze wyliczenia są punktem wyjścia, a i tak musimy sami obserwować [...]
[...] kaloryczne. Gdy będzie to zdecydowanie więcej niż obecnie jesz, to spokojnie zacznij od dodania 200-400kcal. Tak żeby nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
[...] kalorii w tygodniu nie da rezultatu utraty 1kg tkanki tłuszczowej w organizmie, zwłaszcza u osoby nieaktywnej fizycznie. Zacznij od poprawnego rozłożenia tych 2800 kcal na makroskładniki: - 2-2,5g białka na 1 kg masy ciała, - 30% kcal z tłuszczu, - reszta to węglowodany. Wprowadź aktywność fizyczną, zaczynając od spacerów czy jazdy na [...]
IIFYM radze o tym poczytać. Ważne żeby wyliczyć bilans i makroskładniki i się go trzymać. Jeśli chodzi o białko to 1,7-2g na kg masy ciała powinno być ok, i standardowo tłuszcze 1g/kg masy ciała, reszta węgle. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na izolat, bo spokojnie można dostarczyć odpowiednią ilość z jedzenia.
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] z apteki. Kurczak gotowany to szynka (nazwa z etykiety). Jest przetworzona, natomiast, bardzo lubię ten posiłek i nie chce z niego rezygnować, szczególnie, że makroskładniki nie są złe, wydaje mi się, że konserwantów w nim nie jest dużo (data ważności to zwykle 1-2 dni.A tak przy okazji, chciałbym zapytać o białko ryżowe? Czy [...]
[...] do tematu jest fakt obliczenia kaloryczności jaką powinieneś spożywać. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Zatem gdy solidnie zadbasz o dietę i będzie mierzył wszystkie makroskładniki, myślę że uda Ci się uzyskać solidny rezultat, aczkolwiek musisz zrobić to wszystko z głową. Zmieniony przez - FighterX w dniu 2020-09-06 15:50:47
[...] jestem pewny,że endo też może to zrobić bez aerobów.Podstawowym błędem jest wyliczanie i robienie założeń:tyle g białka/tyle węgli/tyle tłuszczu...Wychodzimy z punktu w którym decydujemy się na jakiś cel treningowy i jeśli mając w miarę stabilną dietę,manipulujemy dodając lub ujmując makroskładniki,w zależności od samopoczucia i wyglądu.
[...] większą uwagę poświęcać na jakość tego co zjadamy. Staramy się wprowadzić więcej nieprzetworzonego jedzenia, owoców i warzyw, a z czasem ułożyć konkretne menu z podziałek na makroskładniki i zgodne z naszym celem treningowym. Jeśli chodzi o treningi siłowy po przerwie to warto zacząć też spokojnie i wskoczyć na plan treningowy obejmujący całe [...]
[...] ale trzeba podejść do tego w sposób zorganizowany. Po pierwsze policz swoje zapotrzebowanie kaloryczne bo od tego trzeba zacząć postępowanie z dietą, po drugie podziel makroskładniki i ułóż jadłospis. Znajdziesz tutaj na forum całą masę gotowych poradników i linków ze wzorami. Po drugie trening. Jeśli jesteś zupełnie początkujący to nie ma [...]