...
Napisał(a)
brryyyy nawet nie wiem czy się witałam już dzisiaj
mam pytanie tylko się nie śmiać
czy da się obrócić film,żeby nie trzeba było oglądać bokiem?
Russ nie odchodź
Zmieniony przez - vena84 w dniu 2010-01-13 22:43:11
mam pytanie tylko się nie śmiać
czy da się obrócić film,żeby nie trzeba było oglądać bokiem?
Russ nie odchodź
Zmieniony przez - vena84 w dniu 2010-01-13 22:43:11
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
Pseudoakademicka! Pseudoakademicka dysputa mialam napisac
Ooo, Kasia Ja jestem po pierwszym treningu wg nowego planu... Do tej pory wszystko mi z rak leci, a cycki sztywne
Jutro bedzie bolesnie
A ty masz dzisiaj jakies podniecajace bole?
I'll be back
Ooo, Kasia Ja jestem po pierwszym treningu wg nowego planu... Do tej pory wszystko mi z rak leci, a cycki sztywne
Jutro bedzie bolesnie
A ty masz dzisiaj jakies podniecajace bole?
I'll be back
...
Napisał(a)
no co tak pozno? ja tu sie mam zamiar zwojac a wy sie rozwijacie?
vena ja kiedys obracalam filmik ale nie pamietam jak , hej a po wczytaniu na youtube sie nie da obrocic?
vena ja kiedys obracalam filmik ale nie pamietam jak , hej a po wczytaniu na youtube sie nie da obrocic?
...
Napisał(a)
robiłam rozpiskę i mi zniknęła gdzieś
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
No to pseudodysputa
Idac dalej, Laktoglobuliny sa substancjami ktore to bede powodowac wszelakie uczulenia w naszym organizmie.
Problem polega na tym iz wiekszosc osob wychodzi z zalozenia iz mleko to mleko. I porownuje mleko matki z mlekiem krowim. Problem polega na tym iz jedno zawiera niesamowicie cenne dla naszego organizmu laktoalbuminy, a drugie zamiast tego posiada duze ilosci szkodzacych laktoglobulin.
O mleku kobiecym to ty chyba nie za duzo wiesz?
Laktoglobuliny szkodliwe? A moze jednak nie? Taka sobie B-laktoglobulina...
*Wiaze retinol, witamine D, cholesterol, dlugolancuchowe kw. tluszczowe, chlorek rteci i stymuluje aktywnosc lipaz
*B-laktoglobulina jest antyoksydantem w mleku (aminokwasy siarkowe, synteza glutationu)
*Wykazuje wlasciwosci antykancerogenne (duza zawartosc aminokw. siarkowych -> kontrola metylacji -> stabilizacja DNA)
*Wiaze rakotworcze aminy cykliczne
*Wspomaga leczenie chorob wirusowych (wzrost poziomu glutationu w plazmie)
*Zapobiega adhezji chorobotworczych bakterii i utrudnia im kolonizacje
*Hamuje rozpuszczalnosc cholesterolu
*Jest inhibitorem ACE (zahamowanie syntezy angiotensyny II -> obnizenie cis. krwi)
*Oddzialuje na m. gladkie -> ulatwia przeplyw krwi u osob z SHR
Alergie. CMPA (cow’s milk protein alergy) do lat 50-tych byly zjawiskem rzadkim, czestotliwosc wystepowania wzrosla gwaltownie w zwiazku z ”moda” na niekarmienie piersia. U 90% dzieci (do wieku 3 lat) CMPA ulega remisji.
Warto tez zwrocic uwage na fakt, ze czesto laczy sie przypadkowe reakcje organizmu ze spozywaniem mleka. Ad herton np, wykazal, ze poprawa samopoczucia w zwiazku z eliminacja mleka nie jest jednoznacznym dowodem jego nietolerancji.Powinno stosowac sie dwufazowy sposob prowokacji (DBPCFC – double-blind, placebo-controlled food challenge). Danej osobie podaje sie mleko lub mieszanke bezmleczna (=placebo) w zasady slepej proby, tzn. Ani ta osoba, ani ktos przeprowadzajacy test nie wiedza, co jest co
Warto zauwazyc iz dietetycy jeszcze w latach 80-siatych radzili pic ok 0,5lita mleka dziennie.
W latach 80-tych powiadasz? Proponuje sprawdzic zalecenia ministerstw zdrowia i gospodarki zywnosciowej
Skandynawii. Mamy rok 2010, a tam wciaz sie zaleca sie spozywanie 0.5 litra produktow mlecznych, w tym mleka Zacofani? A moze jedna,k patrzac na ich sluzbe zdrowia i dorobek naukowy, to nie?
Zeby nie bylo, ze wyssysam teorie z palca
Kontopidis G., Holt C., Sawyer L.: Invited review: â-lactoglobulin: binding properties, structure, and function. J. Dairy Sci. 2004, 87, 785-796
Liu H. C., Chen W. L., Mao S. J. T.: Antioxidant nature of bovine milk â-lactoglobulin. J. Dairy Sci. 2007, 90, 547-555
Elias R. J., McClements D. J., Decker E. A.: Antioxidant activity of cysteine, tryptophan, and methionine residues in continuous phase â-lactoglobulin in oil-in-water emulsions. J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 10248-10253.
Hernández-Ledesma B., Dávalos A., Bartolomé B., Amigo L.: Preparation of antioxidant enzymatic hydrolysates from á-lactalbumin and â-lactoglobulin. Identification of active peptides by HPLC-MS/MS. J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 588-593.
Chatterton D. E. W., Smithers G., Roupas P., Brodkorb A.: Bioactivity of â-lactoglobulin and á-lactalbumin . technological implications for processing. Intern. Dairy J. 2006, 16, 1229-1240.
McIntosh G. H., Royle P. J., Le Leu R. K., Regester G. O., Johnson M. A., Grinsted R. L., Kenward R. S., Smithers G. W.: Whey proteins as functional food ingredients. Intern. Dairy J. 1998, 8, 425-434.
Pan Y., Lee A., Wan J., Coventry M. J., Michalski W. P., Shiell B., Roginski H. Antivirial properties of milk proteins and peptides. Intern. Dairy J. 2006, 16, 1252-1261.
Pan Y., Shiell B., Wan J., Coventry M. J., Michalski W. P., Lee A., Roginski H.: The molecular characterization and antimicrobial properties of amidated bovine â-lactoglobulin. Intern. Dairy J. 2007, 17, 1450-1459.
Ha E., Zembel M. B.: Functional properties of whey, whey components and essential amino acids: mechanisms underlying health benefits for active people. Review. J. Nutr. Biochem. 2003, 14, 251-258.
Watanabe A., Okada K., Shimizu Y., Wakabayashi H., Higuchi K., Niiya K.: Nutritional therapy of chronic hepatitis by whey protein (non-heated). J. Medicine
2000, 31, 283-302.
Adherton D: Atopic disease and food allergy. Clin Exp Allergy 1991, 21: 649-50.
Hill D, Firer M, Ball G, et al.: Natural history of cow milk allergy in children. Clin Exp Allergy 1993, 23: 124-31
I cos z polskiego podworka
Matuszewska E, Kaczmarski M. Próba prowokacji pokarmowej w diagnostyce alergii/idiosynkrazji pokarmowej u dzieci. Alergia Astma Immunologia 1999, 4: 245
Hill D, Firer M, Ball G, et al.: Natural history of cow milk allergy in children. Clin Exp Allergy 1993, 23: 124-31
Czyli Gawecki sie myli?
Jeszcze bym wiedziala, kim on jest i co napisal to byloby dobrze Dziwnym trafem, pubmed wyswietla tylko jeden jego artykulik. W podrzednym pisemku polskim
Ale zeby nie bylo: zacytuj. Pewnie nie tylko ja chetnie sie z tym zapoznam.
Krowa nie daje mleka kazdego dnia
Juz ci obli napisala. Ja dodam tylko, ze dobra krowa mleczna rasy holsein-fresian daje sporo powyzej 30 litrow mleka dziennie Krowy standardowo doi sie 2x dziennie. Ale mozesz doic i 15x (ciele tez je czesciej niz 2x dziennie). Dokladni tyle, ile mleka zdoisz, tyle naprodukuje
Krowy "mleczne" faszerowane sa hormonami zenskimi azeby wytwarzac wiecej mleka
Jakimi hormonami? O czym ty w ogole piszesz? Zapoznaj sie z hormonalnym mechanizmem laktacji. Wtedy zrozumiesz, ze krowa daje mleko, bo sie ocielila. A daje je tak dlugo, dopoki bedzie dojona.Zupelnie jak kobieta czy kazdy inny ssak.
Mleko krowie, owszem, zawiera pewna ilosc estrogenow. Ale wiaze sie to z tym, ze sa one dojone w czasie kiedy sa ciezarne. Ta ilosc nie ma znaczenia. Podobne zjawisko obseruje sie u kobiet, ktore sa w ciazy i karmia piersia; zjawisko powszechne w krajach III-ego swiata.
Mleko krowie zawiera rowniez prolaktyne, tak samo jak mleko kobiece czy jakies inne ssacze.
Laktoza jest zwyklym cukrem ktory to bedzie powodowac retencje wody podskornej i przybieranie na wadze (tluszczowe).
Juz mi sie nie chce pisac Sam sobie poczytaj, co chocby taki Zelmen (swiat naukowy go zna ) pisze
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20048507?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18950508?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=9
Dobra, KONIEC
Przepraszam za zaspamowanie spamu tresciami nie-spamowymi
I za to, ze pokazalam wlasnie, jak mozna byc bezwstydnie subiektywnym. Niegodne naukowca, fe
Zmieniony przez - Martucca w dniu 2010-01-14 09:36:49
Idac dalej, Laktoglobuliny sa substancjami ktore to bede powodowac wszelakie uczulenia w naszym organizmie.
Problem polega na tym iz wiekszosc osob wychodzi z zalozenia iz mleko to mleko. I porownuje mleko matki z mlekiem krowim. Problem polega na tym iz jedno zawiera niesamowicie cenne dla naszego organizmu laktoalbuminy, a drugie zamiast tego posiada duze ilosci szkodzacych laktoglobulin.
O mleku kobiecym to ty chyba nie za duzo wiesz?
Laktoglobuliny szkodliwe? A moze jednak nie? Taka sobie B-laktoglobulina...
*Wiaze retinol, witamine D, cholesterol, dlugolancuchowe kw. tluszczowe, chlorek rteci i stymuluje aktywnosc lipaz
*B-laktoglobulina jest antyoksydantem w mleku (aminokwasy siarkowe, synteza glutationu)
*Wykazuje wlasciwosci antykancerogenne (duza zawartosc aminokw. siarkowych -> kontrola metylacji -> stabilizacja DNA)
*Wiaze rakotworcze aminy cykliczne
*Wspomaga leczenie chorob wirusowych (wzrost poziomu glutationu w plazmie)
*Zapobiega adhezji chorobotworczych bakterii i utrudnia im kolonizacje
*Hamuje rozpuszczalnosc cholesterolu
*Jest inhibitorem ACE (zahamowanie syntezy angiotensyny II -> obnizenie cis. krwi)
*Oddzialuje na m. gladkie -> ulatwia przeplyw krwi u osob z SHR
Alergie. CMPA (cow’s milk protein alergy) do lat 50-tych byly zjawiskem rzadkim, czestotliwosc wystepowania wzrosla gwaltownie w zwiazku z ”moda” na niekarmienie piersia. U 90% dzieci (do wieku 3 lat) CMPA ulega remisji.
Warto tez zwrocic uwage na fakt, ze czesto laczy sie przypadkowe reakcje organizmu ze spozywaniem mleka. Ad herton np, wykazal, ze poprawa samopoczucia w zwiazku z eliminacja mleka nie jest jednoznacznym dowodem jego nietolerancji.Powinno stosowac sie dwufazowy sposob prowokacji (DBPCFC – double-blind, placebo-controlled food challenge). Danej osobie podaje sie mleko lub mieszanke bezmleczna (=placebo) w zasady slepej proby, tzn. Ani ta osoba, ani ktos przeprowadzajacy test nie wiedza, co jest co
Warto zauwazyc iz dietetycy jeszcze w latach 80-siatych radzili pic ok 0,5lita mleka dziennie.
W latach 80-tych powiadasz? Proponuje sprawdzic zalecenia ministerstw zdrowia i gospodarki zywnosciowej
Skandynawii. Mamy rok 2010, a tam wciaz sie zaleca sie spozywanie 0.5 litra produktow mlecznych, w tym mleka Zacofani? A moze jedna,k patrzac na ich sluzbe zdrowia i dorobek naukowy, to nie?
Zeby nie bylo, ze wyssysam teorie z palca
Kontopidis G., Holt C., Sawyer L.: Invited review: â-lactoglobulin: binding properties, structure, and function. J. Dairy Sci. 2004, 87, 785-796
Liu H. C., Chen W. L., Mao S. J. T.: Antioxidant nature of bovine milk â-lactoglobulin. J. Dairy Sci. 2007, 90, 547-555
Elias R. J., McClements D. J., Decker E. A.: Antioxidant activity of cysteine, tryptophan, and methionine residues in continuous phase â-lactoglobulin in oil-in-water emulsions. J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 10248-10253.
Hernández-Ledesma B., Dávalos A., Bartolomé B., Amigo L.: Preparation of antioxidant enzymatic hydrolysates from á-lactalbumin and â-lactoglobulin. Identification of active peptides by HPLC-MS/MS. J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 588-593.
Chatterton D. E. W., Smithers G., Roupas P., Brodkorb A.: Bioactivity of â-lactoglobulin and á-lactalbumin . technological implications for processing. Intern. Dairy J. 2006, 16, 1229-1240.
McIntosh G. H., Royle P. J., Le Leu R. K., Regester G. O., Johnson M. A., Grinsted R. L., Kenward R. S., Smithers G. W.: Whey proteins as functional food ingredients. Intern. Dairy J. 1998, 8, 425-434.
Pan Y., Lee A., Wan J., Coventry M. J., Michalski W. P., Shiell B., Roginski H. Antivirial properties of milk proteins and peptides. Intern. Dairy J. 2006, 16, 1252-1261.
Pan Y., Shiell B., Wan J., Coventry M. J., Michalski W. P., Lee A., Roginski H.: The molecular characterization and antimicrobial properties of amidated bovine â-lactoglobulin. Intern. Dairy J. 2007, 17, 1450-1459.
Ha E., Zembel M. B.: Functional properties of whey, whey components and essential amino acids: mechanisms underlying health benefits for active people. Review. J. Nutr. Biochem. 2003, 14, 251-258.
Watanabe A., Okada K., Shimizu Y., Wakabayashi H., Higuchi K., Niiya K.: Nutritional therapy of chronic hepatitis by whey protein (non-heated). J. Medicine
2000, 31, 283-302.
Adherton D: Atopic disease and food allergy. Clin Exp Allergy 1991, 21: 649-50.
Hill D, Firer M, Ball G, et al.: Natural history of cow milk allergy in children. Clin Exp Allergy 1993, 23: 124-31
I cos z polskiego podworka
Matuszewska E, Kaczmarski M. Próba prowokacji pokarmowej w diagnostyce alergii/idiosynkrazji pokarmowej u dzieci. Alergia Astma Immunologia 1999, 4: 245
Hill D, Firer M, Ball G, et al.: Natural history of cow milk allergy in children. Clin Exp Allergy 1993, 23: 124-31
Czyli Gawecki sie myli?
Jeszcze bym wiedziala, kim on jest i co napisal to byloby dobrze Dziwnym trafem, pubmed wyswietla tylko jeden jego artykulik. W podrzednym pisemku polskim
Ale zeby nie bylo: zacytuj. Pewnie nie tylko ja chetnie sie z tym zapoznam.
Krowa nie daje mleka kazdego dnia
Juz ci obli napisala. Ja dodam tylko, ze dobra krowa mleczna rasy holsein-fresian daje sporo powyzej 30 litrow mleka dziennie Krowy standardowo doi sie 2x dziennie. Ale mozesz doic i 15x (ciele tez je czesciej niz 2x dziennie). Dokladni tyle, ile mleka zdoisz, tyle naprodukuje
Krowy "mleczne" faszerowane sa hormonami zenskimi azeby wytwarzac wiecej mleka
Jakimi hormonami? O czym ty w ogole piszesz? Zapoznaj sie z hormonalnym mechanizmem laktacji. Wtedy zrozumiesz, ze krowa daje mleko, bo sie ocielila. A daje je tak dlugo, dopoki bedzie dojona.Zupelnie jak kobieta czy kazdy inny ssak.
Mleko krowie, owszem, zawiera pewna ilosc estrogenow. Ale wiaze sie to z tym, ze sa one dojone w czasie kiedy sa ciezarne. Ta ilosc nie ma znaczenia. Podobne zjawisko obseruje sie u kobiet, ktore sa w ciazy i karmia piersia; zjawisko powszechne w krajach III-ego swiata.
Mleko krowie zawiera rowniez prolaktyne, tak samo jak mleko kobiece czy jakies inne ssacze.
Laktoza jest zwyklym cukrem ktory to bedzie powodowac retencje wody podskornej i przybieranie na wadze (tluszczowe).
Juz mi sie nie chce pisac Sam sobie poczytaj, co chocby taki Zelmen (swiat naukowy go zna ) pisze
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20048507?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18950508?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=9
Dobra, KONIEC
Przepraszam za zaspamowanie spamu tresciami nie-spamowymi
I za to, ze pokazalam wlasnie, jak mozna byc bezwstydnie subiektywnym. Niegodne naukowca, fe
Zmieniony przez - Martucca w dniu 2010-01-14 09:36:49
...
Napisał(a)
Wszyscy ładnie piszą, a ja nie mogę dać SOGa .
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
cisza dzisiaj.... co tu mowic wszytsko dowodzi tylko tyle ze nie wolno popadac w paranoje bo to jest najabardziej niezdrowe
A ja się ciesze bo dostałam przeceniony club stek i będzie pyszny obiadek
A ja się ciesze bo dostałam przeceniony club stek i będzie pyszny obiadek
...
Napisał(a)
Ja jestem, ale co mam spamowac, skoro nikogo nie ma?
co tu mowic wszytsko dowodzi tylko tyle ze nie wolno popadac w paranoje bo to jest najabardziej niezdrowe
Dalam tutaj obrzydliwy pokaz prowadzenia dysputy pseudoakademickiej Just for fun
Po prostu wkurza mnie takie knucie teorii i zachwyty nad nimi i nadinterpretacje osob, ktorych wiedza o procesach biologicznych zakonczyla sie na etapie szkoly podstawowej
Iza mam zakwasy po wczoraj, cieszysz sie?
co tu mowic wszytsko dowodzi tylko tyle ze nie wolno popadac w paranoje bo to jest najabardziej niezdrowe
Dalam tutaj obrzydliwy pokaz prowadzenia dysputy pseudoakademickiej Just for fun
Po prostu wkurza mnie takie knucie teorii i zachwyty nad nimi i nadinterpretacje osob, ktorych wiedza o procesach biologicznych zakonczyla sie na etapie szkoly podstawowej
Iza mam zakwasy po wczoraj, cieszysz sie?
Poprzedni temat
FBW do oceny II
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Ćwiczenia na jędrne pośladki dla dziewczyny.
Polecane artykuły