SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276470

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7385 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 27960
to może w końcu chlebek mi urośnie i przestanę łamać zęby Dziękuję, już miałam wyrzucać.

There's been a mistake.
You've accidentally given me the food that my food eats.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1693 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32707
jak dokarmisz zakwas, potrzymaj go chwilę, ok. 1godz. w cieplejszym miejscu i wtedy zobaczysz jak pracuje - rośnie i tworzą się dziurki potem wstawiasz go tam gdzie zazwyczaj trzymasz go btw mój stoi w lodówce powodzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3807
Szanowne Panie, potraficie podać przybliżone wartości BTW dla szynki z szynkowara????

masa wejściowa 1kg podudzia z indyka + 100g wody (no przykładowo)
+łyżka żelatyny.. właściwie to wszystko z tych policzalnych

otrzymujemy z tego 850g szynki..

czy wystarczy jak przymiemy, że 85g szynki odpowiada 100g czystego mięsa? i tak policzymy?

pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
tak ale możesz dodać jeszcze wartości żelatyny, choć to pewnie zad dużo nie zmieni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3807
roksanna1 dziękuję za odpowiedz :) taka szynka ratuje mnie przed monotonią..
i duzy problem mam z majonezem samozrobionym w sumie to ja tam widzę samą oliwę, oliwę i .. oliwę bo zuzyłam tego chyba z dobrą szklankę! reszta to dwa żółtka, musztarda i ocet jabłkowy, no nie wiem ile tej musztardy.. ze 3 łyżki stołowe na taka ilość...
może policzyt to jako olej!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
a Ty ten majonez dajesz do szynkowara? Czy tylko tak pytasz. ja bym policzyła wszystko takie dwa żółtka to z 10 bodajże gram tłuszczu a to 90 kalorii, ja znowu aż tak nie wnikam też tylko jeśli robie to korzystam z gotowego z potreningu.pl tam jest majonez domowy. A jak bym liczyła to wliczyłabym żółtka i olej a reszty nie, chyba że musztardy dużo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3807
nieeeee :) majonez to osobna historia, jest na oliwie z oliwek albo na rzepakowym (jak się mnie zechce) i na ogół służy do warzyw na parze zamiast sosu vinegrette tak by mi sie w bilansie zgadzało i były dobre tłuszcze... około łyżki (to jakieś 15 do 20g)
jak mam polewać oliwą to wolę majonezem na oliwie
teoretycznie pomiędzy majonezem a oliwą jest różnica 100kcal na 100g w moim odczuciu mojemu bliżej do oliwy


a szynka z szynkowara to mięso i żelatyna (łyżka) WSZYSTKO no + woda , staram się wszystko robić sama, no staram się..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
Ale ten przepis na szynke z szynkowara to ja bym chciała, miałam kupić szynkowar, teść mi polecał ale w końcu nei kupiłam ale myslę nad tym. Moja koleżanka robiła mielonkę z tego była super. To jest to metalowe pudełko ze spręzyną?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3807
no dokładnie takie, tuba ze sprężyną :) no to dziś umieszczę przepis na szynkę z szynkowara w przepisach ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 207 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 13790
Dziewczyny chce kupić sobie olej kokosowy. Znalazłam na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-extra-virgin-400ml-bio-planete-i3573512558.html
i takiego:
http://allegro.pl/olej-kokosowy-200ml-zimnotloczony-nierafinowany-i3569043070.html

Który jest lepszy? A może macie coś innego sprawdzonego?
Tak w ogóle smażąc na nim nie zostaje posmak kokosu?
I czy nadaje się do smażenia wszystkiego?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium