Szacuny
0
Napisanych postów
31
Wiek
28 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
709
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, na pewno postaram się zamienić kurczaka na indyka chociaż w części
O, śledź! czy śledzie w oleju mogą być uznawane jako zdrowe, jeśli wyduszę je w ręcznik papierowy z nadmiaru oleju? :D Planuje ogólnie zacząć kupować takie zwykłe i robić po swojemu, ale mam dostęp do najlepszych słoikowanych śledzi w oleju i zjadłabym takiego czasem... przy czym jeśli taka opcja jest zdrowa, to to czasem byłoby de facto kilka razy w tygodnu
Zmieniony przez - emmaslifestyle w dniu 2013-05-16 22:31:59
Szacuny
36
Napisanych postów
15338
Wiek
37 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
191806
Z olejami jest taka sprawa, że zazwyczaj te dodawane do przetworu sklepowych są zazwyczaj kiepskiej jakości. Lepiej samemu robić bo wiesz co tam jest. Wiadomo raz kiedyś nie zaszkodzi ale jak ma być często to lepiej samemu zrobić bądź brać ze źródła, którego jesteś pewna
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow. DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
Szacuny
2
Napisanych postów
501
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14246
Dziewczyny, jakiś pomysł na seler naciowy? Kupiłam pierwszy raz w życiu, leży w lodówce od tygodnia i nie mam pojęcia co z nim zrobić. Będę wdzięczna za propozycje ;)
Szacuny
1
Napisanych postów
926
Wiek
35 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
45086
Wybierać w sklepie mało żylaste, chude kawalki: rostbef, rozbratel, udziec, poledwica no i wołowina się musi długo gotować jesli na surowo zjesz w gulaszu gotuję min. godzinę. Można też octu jablkowego albo winnego dodac do marynaty i odstawic na kilka godzin/noc.
Szacuny
36
Napisanych postów
15338
Wiek
37 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
191806
Liqierek ja z naciowego soki robię bo tylko pod taka postacią przechodzi mi przez gardło ale jak Ci posmakuje to do sałatek możesz dodawać pokrojonego w kawałki lub do warzyw "na patelnię".
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow. DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
odnośnie selera - można też sobie zrobić gulasz mięsno-warzywny i dodać tam seler pokrojony w kosteczkę. kiedyś też jadłam zupę z kapusty (kapusta biała, seler naciowy, pomidory i właściwie co Ci się zamarzy )