Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
Tłuszcz kokosowy jest źródłem kwasów nasyconych, jednak tych krótko/średniołańcuchowych. Nie ma potrzeby na wzmiankę o tłuszczach nasyconych od razu reagować alergicznie, jak przyzwyczaiły nas kolorowe gazety. Kokos w racjonalnej diecie jak najbardziej znaleźć się może, a tłuszcz kokosowy może nadać się np. również do smażenia.
masło klarowane, NIErafinowany olej rzepakowy
Olej rzepakowy, podobnie jak oliwa to raczej bardzo przeciętna opcja do smażenia. Tym bardziej w wersji nierafinowanej.
Masło klarowane - ok. A najlepiej nauczyć się smażyć bez konieczności dodatku tłuszczu, lub np. dusić/piec, bo to jednak lepsza opcja.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ok na szybko.
Moja koleżanka potrzebuje pomocy , wie jak ćwiczyć tylko potrzebuję diety.
Wiek ; 19 lat
Waga 54
Wzrost 164
Duza aktywnosc fizyczna
Suplementacja ; brak
Cel : nie duża redukcja tkanki tłuszczowej
Moje pytania :
1.Nie chce jej ukladac diety takiej jaką np : ja mam , ale jakąś inną , więc co dawać jej jako tłuszcze , węglowodany i białko , żeby to smakowało.
2.Jakas suplementacja witaminami itd?
Szacuny
3
Napisanych postów
410
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12168
czy jako odmiane na posiłek potreningowy moge zrobic sobie shake z :
twarog lub odzywka białkowa + biały ryz + banan + wiorki kokosowe + mleko lub jogurt nat.
Proporcje około ww ~80 b~45 t~15
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A i jeszcze jedno pytanko do tego co zadałem na wyżej.
3. Jeśli produkt np : 100 g makarnmu 350 kcal 8 B 67 W 5 T to wliczać jej to wszystko , a nie jak niektórzy kulturyści robią , że wezmą z tego tylko węglowodany i reszty nie będą wliczać tak?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
Skerx
Tłuszcz kokosowy jest źródłem kwasów nasyconych, jednak tych krótko/średniołańcuchowych. Nie ma potrzeby na wzmiankę o tłuszczach nasyconych od razu reagować alergicznie, jak przyzwyczaiły nas kolorowe gazety. Kokos w racjonalnej diecie jak najbardziej znaleźć się może, a tłuszcz kokosowy może nadać się np. również do smażenia.
masło klarowane, NIErafinowany olej rzepakowy
Olej rzepakowy, podobnie jak oliwa to raczej bardzo przeciętna opcja do smażenia. Tym bardziej w wersji nierafinowanej.
Masło klarowane - ok. A najlepiej nauczyć się smażyć bez konieczności dodatku tłuszczu, lub np. dusić/piec, bo to jednak lepsza opcja.
a jak powinna mniej wiecej wygladac prawidlowa proporcja miedzy jedno- wielo- i nasyconymi,bo zdaje mi sie ze tych ostatnich najmniej ale nie bede zgadywal a chcialbymw iedziec
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
aha,dzieki wielkie,pomysle nad tym,jeszcze jedno przy tej okazji.Jem bardzo duzo makreli wedzonej-dla mnie idealne polaczenie tluszczu i bialka w diecie.Jednak slyszalem ze przez wedzenie ryba ta ma w sobie rtec i inne szkodliwe zwiazki miedzy innymi rakotworcze.Jak sprytnie zastapic posilek ktory sie sklada z makreli wedzonej? Jestem na redukcji,wychodzi mi to dosc tanio a nie mam pracy dlatego jest to problem