SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 502427

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Iskro na samym dole tej strony pisze [powiadom mnie jeśli ktoś odpowie na ten artykuł]kliknij na to ,jeśli to zrobisz powinnas być powiadamiana o odpowiedziach na Twoje pytania
Acha i jeśli zbierzesz w jedno te wszystkie rady ja chetnie skorzystam jeśli nie sprawi Ci to kłopotu
pozdrawiam

Sandra
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam wszystkich.Przypadkiem znalazłam stronkę o diecie Monti www//kalorie.net/index.php
Jest tu trochę teorii, parę przepisów(m innymi na chleb wypróbowałam - świetny)Pozostaje słodkoą tajemnicą autora(autorki-Gosia?) dlaczego nazwa stronki kalorie???????
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1107
Sandyy ale jestem ciemna,zapomnialam nacisnąć to powiadamianie o odpowiedzi,czyli jednak siły nadprzyrodzone nie istnieją,dzięki,teraz powinno działać.
Co do spisywania wszystkich porad,to jasne,jak skończę,to bardzo chętnie udostępnię,ostatnie 2 dni nie miałam czasu się tym zajmować,bo zaczęłam pracę i nie miałam też czasu odwiedzić forum,ale teraz do tego wrócę i mam nadzieję szybko skończyć.
Popieram prośbę o chwalenie się nawet najmniejszymi efektami,to strasznie podbudowuje!No a chwalącego wszyscy docenią,więc same z tego korzyści.
Aha,nio i dzięki za informacje o mące,przynajmnije jedna wątpliwość z głowy :) Życzę wytrwałości i pozdrawiam Iskra

Mniej ambicji, więcej konsekwencji.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam wszystkich, już wróciłam na stałe, miałam urlop, a potem kłopoty z kompem, ale już jestem i cieszę się, że stęskniłyście się trochę za mną i już odpowiadam:
michalka, za długo walczysz z tą soczewicą wystarczy 0,5 do 1 godziny moczenia i gotujesz później 5 minut i niech dojdzie pod przykrywką.
evee je też czytałam gdzieś u montiego, że figi i fasolka szparagowa są ok. i jem je nie zważając, czy fasolka jest zielona, czy żółta.
W sprawie diety kopenhaskiej, to tylko powiem, popatrzcie dziewczyny jak na twarzy wyglądają te które ją stosowały, policzki zapadnięte, obwisłe, zmarszczki, wygląd osoby chorej.
Odnośnie tego, że nasza dieta jest droga, to w tej chwili mamy wszystkie warzywa i owoce bardzo tanie, a kalafior, papryka, fasolka, pomidory, ogórki, to przecież dla nas raj na ziemi, jemy bez ograniczeń. Wiem, że np. ryż dziki indiński, czy makaron spagetti jest drogi, ale przecież wystarcza na kilka razy, dajemy go mało, a więcej dodatków, fruktoza też jest droga, ale jak nie robicie przetworów zimowych, to śmiało wystarczy na pół roku.
Odnośnie chleba, są przepisy wyżej na pyszny z prawidłowych składników chleb i śmiało, bez problemu, bo wszystko mieszamy razem można go upiec, wypróbowałam - łatwizna, a jaka pychotka z masełkiem.
Mmonika w tym twoim chlebie odpada syrop skrobiowy.
Jeśli zaś chodzi o kłopoty z szykowaniem potraw, to nie przesadzajcie. Ja pracuję w biurze i bez problemu szykuję sobie na śniadanie musli, czy ser biały z tuńczykiem, ogórkiem i papryką. W domu jak ugotuję na obiad soczewicę, czy groch (przepisy wyżej) to też mam to na 2-3 dni. Ale muszę się przyznać, że ja nie przywiązuję takiej wagi do jedzenia jak początkujące MM-owiczki, wcinam kalafiora w sałatce, kilogram fasolki szparagowej na obiado-kolację, na śniadanie jak wyżej, wypijam później 2 kefiry i nie przestrzegam też i nie liczę odpowiedniej ilości białka, węgli itp., ale to wszystko dla tego, że cały czas chudnę (już 20 kg), więc chyba odruchowo prawidłowo jem nawet jak jem przez cały dzień tylko orzeszki ziemne przegryzane owocami, które uwielbiam.
Więc moje kochane nie za bardzo przejmujcie się tym wszystkim, pilnujcie tylko tabel indeksu glikemicznego i tego, co można z czym łączyć bo w tej całej naszej ukochanej diecie to jest NAJWAŻNIEJSZE !!!!!!


Weronika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
sorki za byka "dlatego"

Weronika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja tez mam problemy z mąką. w książce jeść aby schudnąć są oznaczenia np t45 to biały chleb, t55 bagietka, t65 chleb wiejski, t85 chleb razowy,t150 chleb pełnowartościowy,t200 pełny przemiał. wydaje mi sie,ze te oznaczenia są takie jak u nas, tylko o jeden rząd mniejsze, np u montiego jest 45 a u nas t450. tak mi się wydaje. ja kupiłam w sklepie ze zdrową żywanością mąke pszenną orkiszową razowż t2000 więc wydaje mi się, że to znaczy tyle co u montiego t200 czli pełny przemiał. poza ty pochodzi ona z gospodarstwa ekologicznego , nazywa się bio i kosztowała około 7 zł!czy to znaczy że jest dobra?mnie się wydaje,że tak, ale nie wiem na pewno. może ktoś doradzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1107
jedz ją,sprawdź,czy po niej tyjesz,a jak tyjesz,to mi napisz,to zaoszczędzę 7 zł i będziesz miała dobry uczynek na koncie A tak poważnie to stronka wcześniej albo dwie,nie pamiętam dokładnie,ktoś podawał oznaczenia i adres w intermecie gdzie piszą coś o rodzajach mąki,sprawdzałaś tam?Swoją drogą to dopóki nie zaczęłam się interesować tą dietą,to nie wiedziałam,że tyle rodzajów mąki na świecie, a tym bardziej w Polsce istnieje...

Mniej ambicji, więcej konsekwencji.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam jeszcze pytanko odnośnie makaronu al dente.ostatnio gotowałam go 5 minut i był twardawy, czyli taki jaki powinien.zakręciłam gaz, odcedziłam i włożyłam go do garnka z sosem pomidorowym(był gorący ale już nie na gazie), wymieszałam,żeby przeszedł tym smakiem, przykryłam pokrywkę i stierdziłamże jeszcze nie jestem głodna. po pol godzinie zgłodniałam, jem sobie jem i okazuje się że makaron jest zupełnie miękki. czy to już nie jest al dente? i czy ma większy indeks glikemiczny, mimo,że był gotowany tylko 5 minut? może od razu powinnam go zjeść?
adrugie pytanie też o makaron. otóż spaghettii powinno być z 100% pszenicy durum, bo to twrda pszenica. ja znalazłam makaron wstążki też 100% durum. czy on jest dobry?proszę o odpowiedź
fajna ta dietka, stosuję ją od 3 dni(wcześniej już też miałam przygody z montignackiem al ezawsze miałam przerwy: wakascje ,piwko itd. ., a już waka idzie w sół. poza tym wstaję codziennie o 7 rano z ogromną ilością energii.papa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
dzień dobry
co tu się w ogóle dzieje???
nie wiem jaki jest obecnie skład forumowiczów diety montiego, Weroniczka jestes jeszcze tu??? kurczę, nie miałam czasu zaglądać tu od czerwca chyba, a teraz też się nie zapowiada na jakąś dłuższą bytność. w październiku najprawdopodobniej będę miała mniej pracy (może już nie będę musiała pracować w soboty i niedziele???!!!) i wtedy sobie tu przyjdę na multisesję montignac.
w wakacje moja mama zaczęła stosować montiego, włączyłam jej kompika, nauczyłam wchodzić na forum i przeczytała wszystkie posty. została fanką Weronikki. spisała wszystko co podałaś Weronikko, że jesz.teraz juz wyjechała bo mieszka hen hen za morzami za górami ale mam nadzieję, że nie zarzuci montiego.
to chyba by było na tyle. za jakis czas wpadnę na dłużej nadrobic zaległości i dowiedzieć się nowinkach kulinarnych diety Montignac , a przede wszystkim spotkać się z WAMI drogie Panie.i Panowie (są tu obecnie Panowie?)
pozdrawiam
wasza babka


.............................
"I'm nothing if not redundant. I also repeat myself"
Fish
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oliwka, zrobilas podstawowy błąd, makaron powinien "dojść" w tej wodzie, w której się gotował, pomidory są kwaśne i dlatego zawsze się wrzuca je na końcu do potraw.
Babkojojo witaj, jestem tu cały czas z małymi przerwami i brakuje mi starych znajomych. Cieszę się, że mama korzysta z moich rad, powiedz jej, że jak będzie miała jakieś kłopoty, czy pytania niech się do mnie odezwie . Powiedz jej, że warto stosować tę dietę nie tylko ze względu na spadek wagi, ale również na ładny wygląd. Jeszcze takiego powodzenia nie miałam, jak obecnie, no może jak byłam młodsza. Pozdrawiam

Weronika
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium