SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276422

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
Tak, tak zdaję sobie sprawę w końcu to skórka, ale moją nawet super zdrowymi i mocnymi zębami trudno było gryźć

Myślę, że jak będę piekła tylko dołem piekarnika to też się upiecze...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35628
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
Ooooo etrala to super, jutro napiszę jak poszło. Tylko mam nadzieję, że się wyrobię tak żeby pospać cokolwiek. Zaczynam przed godz. 16 założyłam 2 h na fermentację i 2 h na wyrastanie w foremce no i pieczenie.

Aha korzystając z okazji, że "jesteś" spytam o czas pieczenia. Chodzi mi o to, że wcześniejsze chleby siedziały około 1,5 h (może stąd ta wysuszona skóra), ale chleb w środku był baaardzo mokry...
Czy ja mam go nie sprawdzać niczym (patyczek) i piec 10-15 min - 260 stopni i 40-45 min - 200 stopni po czym wyciągać nie ważne co tam w środku się upiekło?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35628
wyrastanie zdecydowanie dłużej - mój rosnie w piekarniku ( 40 stopni ) przykryty folią około 3,5 godziny

mokry pewnie jest dlatego, że za mało wyrosnął

czas pieczenia w tym chlebie taki jak napisalaś, ale sprawdzaj skórkę, nie powinna sie przypalic :) ale nie piecz krócej i nie przekrawaj zanim sie wystudzi całkowicie !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
No to zobaczę czy dziś się z tym zacznę bo potem pójdę spać nie wiadomo o której a rano trzeba wstać. piątek mam wolny, moge do tego czasu przetrzymać dokarmiony zakwas? Trzymać w cieple czy w lodówce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35628
no nie bardzo, bo juz przestanie byc aktywny, chyba, ze go dokarmisz jeszcze w czwartek
a o której chodzi spać ? o 16 jak zaczniesz to powinnaś wyrobić przed 23 ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
Skoro tak to będę robić dziś, obojętnie do której.
Spać, około 21-22, ale oczywiście zdarza się później...

Dziękuję za podpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
Dziewczyny, w ramach upewnienia się - można używać masła do smażenia łososia? Gdzieś czytałam, że mięso trzeba przygotowywać bez dodatkowego tłuszczu, ale czy na pewno?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 826 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 246349
mathilda - ja bym tak zdroworozsądkowo, ze smakiem i zgodnie z bilansem smażyła; ja zwykle łososia zwykłego bez dodatkowego tłuszczu przyrządzam, ale już dziki, albo np. taki chudy dorsz albo szczupak bez tłuszczu smakuje jak wiór
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
właśnie w moim przypadku jest tak, że nie umiem sobie zrobić tej ryby tak, żeby mi smakowała i próbuję coś pokombinować i własnie przeczytałam, że z masłem smakują dużo lepiej i chciałam spróbować, tylko czy to nie "zaszkodzi" dziecie?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium