Myślę, że jak będę piekła tylko dołem piekarnika to też się upiecze...
...
Napisał(a)
Tak, tak zdaję sobie sprawę w końcu to skórka, ale moją nawet super zdrowymi i mocnymi zębami trudno było gryźć
Myślę, że jak będę piekła tylko dołem piekarnika to też się upiecze...
Myślę, że jak będę piekła tylko dołem piekarnika to też się upiecze...
...
Napisał(a)
upiecze się :) trzymam kciuki :*
...
Napisał(a)
Ooooo etrala to super, jutro napiszę jak poszło. Tylko mam nadzieję, że się wyrobię tak żeby pospać cokolwiek. Zaczynam przed godz. 16 założyłam 2 h na fermentację i 2 h na wyrastanie w foremce no i pieczenie.
Aha korzystając z okazji, że "jesteś" spytam o czas pieczenia. Chodzi mi o to, że wcześniejsze chleby siedziały około 1,5 h (może stąd ta wysuszona skóra), ale chleb w środku był baaardzo mokry...
Czy ja mam go nie sprawdzać niczym (patyczek) i piec 10-15 min - 260 stopni i 40-45 min - 200 stopni po czym wyciągać nie ważne co tam w środku się upiekło?
Aha korzystając z okazji, że "jesteś" spytam o czas pieczenia. Chodzi mi o to, że wcześniejsze chleby siedziały około 1,5 h (może stąd ta wysuszona skóra), ale chleb w środku był baaardzo mokry...
Czy ja mam go nie sprawdzać niczym (patyczek) i piec 10-15 min - 260 stopni i 40-45 min - 200 stopni po czym wyciągać nie ważne co tam w środku się upiekło?
...
Napisał(a)
wyrastanie zdecydowanie dłużej - mój rosnie w piekarniku ( 40 stopni ) przykryty folią około 3,5 godziny
mokry pewnie jest dlatego, że za mało wyrosnął
czas pieczenia w tym chlebie taki jak napisalaś, ale sprawdzaj skórkę, nie powinna sie przypalic :) ale nie piecz krócej i nie przekrawaj zanim sie wystudzi całkowicie !
mokry pewnie jest dlatego, że za mało wyrosnął
czas pieczenia w tym chlebie taki jak napisalaś, ale sprawdzaj skórkę, nie powinna sie przypalic :) ale nie piecz krócej i nie przekrawaj zanim sie wystudzi całkowicie !
...
Napisał(a)
No to zobaczę czy dziś się z tym zacznę bo potem pójdę spać nie wiadomo o której a rano trzeba wstać. piątek mam wolny, moge do tego czasu przetrzymać dokarmiony zakwas? Trzymać w cieple czy w lodówce?
...
Napisał(a)
no nie bardzo, bo juz przestanie byc aktywny, chyba, ze go dokarmisz jeszcze w czwartek
a o której chodzi spać ? o 16 jak zaczniesz to powinnaś wyrobić przed 23 ;)
a o której chodzi spać ? o 16 jak zaczniesz to powinnaś wyrobić przed 23 ;)
...
Napisał(a)
Skoro tak to będę robić dziś, obojętnie do której.
Spać, około 21-22, ale oczywiście zdarza się później...
Dziękuję za podpowiedzi
Spać, około 21-22, ale oczywiście zdarza się później...
Dziękuję za podpowiedzi
...
Napisał(a)
Dziewczyny, w ramach upewnienia się - można używać masła do smażenia łososia? Gdzieś czytałam, że mięso trzeba przygotowywać bez dodatkowego tłuszczu, ale czy na pewno?
No pain -no gain
http://www.sfd.pl/mathilda__powrót_młodej_mamy_:_-t939270.html
...
Napisał(a)
mathilda - ja bym tak zdroworozsądkowo, ze smakiem i zgodnie z bilansem smażyła; ja zwykle łososia zwykłego bez dodatkowego tłuszczu przyrządzam, ale już dziki, albo np. taki chudy dorsz albo szczupak bez tłuszczu smakuje jak wiór
...
Napisał(a)
właśnie w moim przypadku jest tak, że nie umiem sobie zrobić tej ryby tak, żeby mi smakowała i próbuję coś pokombinować i własnie przeczytałam, że z masłem smakują dużo lepiej i chciałam spróbować, tylko czy to nie "zaszkodzi" dziecie?
No pain -no gain
http://www.sfd.pl/mathilda__powrót_młodej_mamy_:_-t939270.html
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły