Siema!
Postanowiłem w końcu założyć dziennik treningowy, aby śledzić swoje postępy, mieć wszystko wypisane i zwracać się do bardziej doświadczonych kolegów o pomoc.
Do tej pory wszystko to co jadłem i jak trenowałem zapisywałem na karteczkach, ale jak to z karteczkami rodzina zawsze lubi mi je sprzątnąć do kosza
O mnie
Damian, lat 17 w wieku 16 lat stwierdzono u mnie otyłość i od tamtego czasu zacząłem uprawiać sport poprzez jazdę na rowerze, potem jakieś treningi piłki nożnej, a od lutego 2013 systematycznie chodzę na siłownie.
Wzrost: 177cm
Waga: 70kg
Obwód pasa: 85-86cm
Na zdjęciach poniżej waga 85kg (na początku przygody ze sportem ważyłem 100kg)
Obecnie redukcja.
Waga obecna - 70kg lecimy z redukcją do października, a potem powoli przechodzimy na masę.
Zdjęcia z wczoraj:
Dieta
Moje zapotrzebowanie kaloryczne, aby utrzymać wagę to ok 2400kcal. Dlatego będę jadał jakieś 1900-2000 kcal, aby palić tłuszcz. Zrzut diet będę wysyłał codziennie wieczorem. Poniżej przykładowy jeden dzień
Trening
Do dzisiaj trenowałem 3x w tygodniu, jednak dzisiaj pierwszy raz od pół roku dodałem nogi do planu ćwiczeń. Powodem było, że nie mogłem, choć bardziej mi się nie chciało ćwiczyć nóg, wyrasta mi kość w okolicach prawego kolana i nie jestem w stanie zrobić pełnego przysiadu, nawet bez obciążenia, bo przeszywa mnie ogromny ból. Zabieg wycięcia tej kości lekarze chcą zrobić dopiero wtedy jak przestanę rosnąć, albo na własne życzenie, ale musze mieć skończone 18 lat. Dzisiaj zrobiłem lekki trening nóg na suwnicy, i skatowałem łydki. Dlatego jakieś lekkie treningi nóg będę wplatywał.
Poniedziałek
Klatka + biceps
- Wyciskanie płasko 4x12
- Wyciskanie sztangi skos dodatni 4x12
- Wyciskanie hantelek skos dodatni 4x10
- Rozpiętki
- Uginanie ramion ze sztanga prostą 4x max
- Uginanie ramion ze sztangielkami supinacja 4x max
- Uginanie ramion na wyciągu dolnym 4x max
20-30 minut aero
Środa
Plecy + brzuch
- Podciąganie na drążku nadchwytem szeroko 3x max
- Podciąganie na drążku chwytem neutralnym 3x max
- Martwy cią 4x12
- Przyciąganie linki wyciągu w siadzie 4x 12
- Wiosło sztangą 4x 12
- Spięcia brzucha leżąc 3x 15
- Unoszenie nóg do góry wisząc 3x15
20-30 minut aero
Piątek
Barki + Triceps
- Wyciskanie na suwnicy smitha w siadzie 4x12
- Wyciskanie sztangielek w siadzie 4x 12
- Podciąganie sztangi do brody 4x 10
- Face pulls 6x12
- Wyciskanie wąskim chwytem 4x12
- Prostowanie ramion na wyciągu 4x12
- Pompki odwrotne z obciążeniem 3x max
20-30 minut aero
Suplementacja
Clenburexin
DT: 2 kaps. przed śniadaniem 3 kaps przed treningiem
DNT: 2 kaps przed śniadaniem
PIERWSZE WYPISKI DIETY, TRENINGU JUŻ OD JUTRA - 2 WRZESIEŃ.
Zmieniony przez - coockawsky w dniu 2013-09-01 13:38:35
Postanowiłem w końcu założyć dziennik treningowy, aby śledzić swoje postępy, mieć wszystko wypisane i zwracać się do bardziej doświadczonych kolegów o pomoc.
Do tej pory wszystko to co jadłem i jak trenowałem zapisywałem na karteczkach, ale jak to z karteczkami rodzina zawsze lubi mi je sprzątnąć do kosza

O mnie
Damian, lat 17 w wieku 16 lat stwierdzono u mnie otyłość i od tamtego czasu zacząłem uprawiać sport poprzez jazdę na rowerze, potem jakieś treningi piłki nożnej, a od lutego 2013 systematycznie chodzę na siłownie.
Wzrost: 177cm
Waga: 70kg
Obwód pasa: 85-86cm
Na zdjęciach poniżej waga 85kg (na początku przygody ze sportem ważyłem 100kg)
Obecnie redukcja.

Waga obecna - 70kg lecimy z redukcją do października, a potem powoli przechodzimy na masę.
Zdjęcia z wczoraj:
Dieta
Moje zapotrzebowanie kaloryczne, aby utrzymać wagę to ok 2400kcal. Dlatego będę jadał jakieś 1900-2000 kcal, aby palić tłuszcz. Zrzut diet będę wysyłał codziennie wieczorem. Poniżej przykładowy jeden dzień

Trening
Do dzisiaj trenowałem 3x w tygodniu, jednak dzisiaj pierwszy raz od pół roku dodałem nogi do planu ćwiczeń. Powodem było, że nie mogłem, choć bardziej mi się nie chciało ćwiczyć nóg, wyrasta mi kość w okolicach prawego kolana i nie jestem w stanie zrobić pełnego przysiadu, nawet bez obciążenia, bo przeszywa mnie ogromny ból. Zabieg wycięcia tej kości lekarze chcą zrobić dopiero wtedy jak przestanę rosnąć, albo na własne życzenie, ale musze mieć skończone 18 lat. Dzisiaj zrobiłem lekki trening nóg na suwnicy, i skatowałem łydki. Dlatego jakieś lekkie treningi nóg będę wplatywał.
Poniedziałek
Klatka + biceps
- Wyciskanie płasko 4x12
- Wyciskanie sztangi skos dodatni 4x12
- Wyciskanie hantelek skos dodatni 4x10
- Rozpiętki
- Uginanie ramion ze sztanga prostą 4x max
- Uginanie ramion ze sztangielkami supinacja 4x max
- Uginanie ramion na wyciągu dolnym 4x max
20-30 minut aero
Środa
Plecy + brzuch
- Podciąganie na drążku nadchwytem szeroko 3x max
- Podciąganie na drążku chwytem neutralnym 3x max
- Martwy cią 4x12
- Przyciąganie linki wyciągu w siadzie 4x 12
- Wiosło sztangą 4x 12
- Spięcia brzucha leżąc 3x 15
- Unoszenie nóg do góry wisząc 3x15
20-30 minut aero
Piątek
Barki + Triceps
- Wyciskanie na suwnicy smitha w siadzie 4x12
- Wyciskanie sztangielek w siadzie 4x 12
- Podciąganie sztangi do brody 4x 10
- Face pulls 6x12
- Wyciskanie wąskim chwytem 4x12
- Prostowanie ramion na wyciągu 4x12
- Pompki odwrotne z obciążeniem 3x max
20-30 minut aero
Suplementacja
Clenburexin
DT: 2 kaps. przed śniadaniem 3 kaps przed treningiem
DNT: 2 kaps przed śniadaniem
PIERWSZE WYPISKI DIETY, TRENINGU JUŻ OD JUTRA - 2 WRZESIEŃ.
Zmieniony przez - coockawsky w dniu 2013-09-01 13:38:35