[...] sie troszke z bliską mi osobą i powiedziałą mi ze "w tym udku jest wiecej kości niż miesa" i dało mi to troszke do myśłenia powiedzcie mi w 300 gramach mrożonego udka ile moge spodziewac sie czystego miecha poniewaz kości też coś ważą i tu troszke dreczy mnie sumienie ze same te kości moą być równe połowie wagiu miesa... jak wy to [...]
Jak ktoś by nie mial pomysłu co na vlcd a lubi pasztet to robie cos w ten deseń : 150 g serc drobiowych 150 g watróbki drobiowej 150 g udka z kurczaka bez skóry przyprawy według uznania ja uzywam bazyli papryki czerwonej troche curry białka jaj w zaleznosci od zapotrzebowania ja uzywam 2 Gotuje udko, serca i wątróbki razem nastepnie to blenduje [...]
[...] razie :-{ Tran zaraz kliknę i olej kokosowy muszę nabyć jeszcze do pełni szczęścia :) Bo to się kiepsko liczy; pieron wie ile tłuszczu pływa w takim rosole ;-) Ale można. Chyba trzeba założyć, że w całym garze tyle co w jednym podudziu, no bo tylko z udka się tłuszcz chyba mógłby wziąć... Zmieniony przez - Musia w dniu 2012-05-13 14:35:32
/SFD/Images/2016/8/3/eb270b6f03e54cd88093f8fa51e11689.png Dziś rano ciężko było wstać do pracy, bo o 6:30 już budzik dzwonił.. zawsze 1 dzień po kilku dniach wolnego najgorszy. Dziś trening mocny, po tym soku z buraków + pomperach lepiej mnie pompuje niż po samych pomperach ;-) W ostatnim ćwiczeniu na kaltke i bica już ciężko szlo, bo taka pompa [...]
No niestety, niby brakuje ludzi do pracy, bo do zawodówek nikt nie idzie i przez to coraz bardziej utrudniają. Póki co jeszcze suche wypiski. Dziś od rana w pracy 8-14 - jechałem i wracałem rowerem czyli 2x10km. Zaraz po pracy trening, póki co bez jakiegoś ścisłego planu. Bawię się treningiem. 11 czerwca jestem umówiony do Wojtka Jusiela, więc [...]
[...] mięso ma smak pieczonego, zdecydowanie. Ale jeśli chodzi o schab, to wychodzi dość suchy. Szczerze to polecam karkówkę. Przedwczoraj zrobiłem z brokułami. Smak obłędny :-) I przede wszystkim soczysta wyszła. Łopatka też dobrze pasuje albo udka z kury. a w jakiej temp. piekłeś? 180st. wystarczy?, bo własnie jestem w trakcie szykowania sobie szamy.
Rękaw to moja ulubiona forma pieczenia. Piekłam w nim chyba wszystkie rodzaje mięs :) Od kilogramowych szynek po małe udka. Czasem mielone mięso formuję w taki podłużny wałek i te do rękawa - wychodzi mi wtedy taka pieczeń rzymska :) Możliwości jest mnóstwo, wystarczy kombinować z przyprawami, warzywami itd. ;)
Dzisiaj zrobiłem udka z kurczaka w przyprawach, miodzie i sosie sojowym, z ziemniakami i fasolką szparagową. Wyszło rewelacyjne, bulion bardzo dobry z tego się zrobił i ziemniaczki było w czym maczać :-)
Dziewczyny...mam ochotę zrobić zupę, ale potrzebuję pomocy;-]nigdy nie robiłam zup, bo praktycznie nie istniały w moim jadłospisie #-P- a teraz naszła mnie ochota 8-) mam udka z kaczki i myslę, żeby dodać różniste warzywa:-) Jak robicie zupę i co wliczacie do rozkładu?? czekam na Wasze rady\-)
fizique nie wiem jak inne ale ja robię w skórze a jem bez, aż tak to nie wnikam, jak udka z kurczaka dla całej rodziny robię włączeni ze mną to swoich nie obieram ze skóry, po prostu ją wyrzucam, jak mi bilans pozwala to zjadam
[...] ziołowe curry z indykiem Trufle orzechowe Kazeinowy "sernik" na zimno z owocami Karkówki w roladce Roladki z indyczych cyców Strona 24 sos do spaghetti z tuńczykiem Kacze udka pieczone z jabłkami Chipsy kapuściane Chlebek fasolowo-owsiany Czekoladowy pudding Chia Sernik wiedeński z mielonymi migdałami Strona 25 Pasztet z dyni Sałatka ze [...]
[...] było: mix + suszone pomidory + białka jajka + świeże zioła + warzywa + pestki dyni + vinaigrette A DO TEGO wiejski i zielona herbata 8-) Wczoraj w ramach ładowania na sesji 1x długa bagietka z różnymi dodatkami i sosami + warzywa + domowe nachosy pełnoziarniste + jajka na miękko, a wieczorem jeszcze grill u kumpla %-) (kiełbasa + udka) SMAK!