[...] zbędnych kilogramów? Jeśli chodzi o żywność, znakomitym źródłem jest chude mięso (kurczak, indyk, polędwica wołowa lub wieprzowa, cielęcina), chude ryby (np. dorsz, szczupak, sandacz), sery twarogowe i jogurty naturalne. Również jaja kurze (i nie tylko) warto spożywać ze względu na świetne białko na redukcji, które zdrowo i skutecznie [...]
Należy pamiętać o tym, że odżywkii suplementy są uzupełnieniem diety. Oto wartości odżywcze potraw najbardziej przydatnych w sportach siłowych (w 100g produktu) Produkt --------------------Baiłko----------tłuszcz----------Węglowodany----------Kcal Wołowina pieczeń----------20,9----------3,6----------0,0----------118 Wołowina [...]
[...] się potrawy gotowane lub pieczone w folii. Nie stosuje się natomiast gęsi, kaczek, i dzikiego ptactwa. W diecie podstawowej podaje się ryby chude (dorsz, karmazyn, sandacz, szczupak), zabronione są ryby tłuste (śledź, węgorz, halibut), ryby solone, wędzone, marynowane i konserwy. Do ryb stosuje się jedynie proces gotowania, czyli ryby z wody, [...]
[...] słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub chudego mięsa, [...]
[...] i dodają energii. Pamiętaj, że łyżka oleju (~10-12g) to ~100kcal, także nie trzeba szaleć. • Zwierzęce: tutaj głównie tłuste ryby: śledź, łosoś, szprot, sardynki, szczupak, pstrąg. Również żółtko jajka, czy wątróbka wieprzowa zawiera przyzwoite ilości PUFA. Dalej - masło, a do smażenia (obok oleju kokosowego) dobrze się sprawdza masło [...]