sernik... jednym słowem cudo :D wyszły 4 konkretne porcje styknie na 4 dni :) więc: cała masa wymiaszana mikserem, polecam! za***iście łączy tuż po wyciągnięciu z piekarnika, za***iście sie prezentuje jak na pierwszy raz ale jednak po chwili opadło :D ale smakuje rewelacyjnie ( no i zdjęcie gorszej jakości psuje efekt ) Pozdrawiam
U mnie wyszedl pyszny sernik:D troche zbyt malo naczynie dalem bo tak mi urosl ze na cale byl;)Pozniej potrzymalem w wylaczonym ,nagrzanym piekarniku jakies 10 min(zbyt krotko moim zdaniem). Po wyjeciu troche opadl ale wyszedl swietnie:) SOG
Cześć Piekłem 2 razy. za pierwszym razem standardowy przepis (600g twarogu, 60 albo 70g białka i 8 jaj, jeszcze cynamon chyba dodałem) i wyszło coś takiego : przede wszystkim użyłem złej formy wtedy, ale był dobry i tak Natomiast druga próba była już bardziej śmiała, zainspirował mnie orzechowy placek z przepisu B-50 więc do oprócz składników [...]
dobry filmik aby sernik nie opadał sugeruję po zakończeniu pieczenia zostawić na jakiś czas w piekarniku (10-15min najlepiej) i tak może troszeczkę opaść ale na pewno to nie tak bardzo
No jak dla mnie nie lepiej. To jest sernik i pozwólmy mu być sernikiem a nie serem z płatkami. Wiadomo że płatki są najlepsze na świecie ale nie dodawajmy ich do wszystkiego. Niektóre rzeczy muszą też jakoś smakować.
dzięki grubas a Ty dawałeś gdzieś kiedyś linka z Twoim przepisem chyba na sernik z jagodami dobrze kojarze? masz może gdzieś tego linka lub ten temat bo własnie nie pamietam gdzie on był. A no i gdzie kupić jagody mrożone?:D Bo wszędzie gdzie byłem to nie było jagód? Jeszcze w biedronce zobacze. y yo
Słuchajcie u mnie jest tak, że piekę w formie do tortu (tortownicy) przez ponad 60 minut. Przez ten czas sernik jest pięknie wyrośnięty, a gdy tylko otworzę piekarnik to opada? Co jest nie tak? Składniki jakich używam to: 500 g twarogu półtłustego 6 jaj całych 50 g białka UNS Rodzynki Najpierw mieszam ser z żółtkami, dodaję rodzynki. Następnie [...]
Dla tych którym wychodzi gumowy ten sernik, jest łatwa rada ;) Wystarczy żółtka oddzielić od białek i ubić z białek pianę. Oraz dodać trochę jakiegoś tłuszczu w postaci maślanej ;) Wychodzi wyebany cała rodzina się rzuca, muszę robić 2 blachy jedna dla mnie druga dla reszty członków familii %-) Zmieniony przez - Bochen123 w dniu 2012-02-13 [...]
[...] druga sprawa- moze nie zbyt dokladnie byl wymieszany/rozgnieciony/zblendowany twarog. sprobuj nastepnym razem idealnie zmiksowac, albo kupic dr oetker Twaróg aksamitny- jest juz zmielony na masę, jak jogurt gęsty, tez półtłusty i nie wymaga zadnego mielenia. Ja robie na tym,i jak widac na fotkach nieco wyzej- kazdy sernik wychodzi znakomity
Cholera. Sernik zayebisty. Jest tylko mały problem. Do mieszania w mojej wersji potrzebuję wiertarki i mieszalnika do zaprawy xD. 800g twarogu pt 9 jaj 80g WPC czekoladka kakao cynamon 40 g na wierz orzechów nerowca Musze kupić nowy blender, w starym spalił się silnik.
serniki zawsze opadają, ale po wyłączeniu piekarnika zostaw sernik na kilkanaście minut w środku, a potem tylko uchyl drzwiczki i też czekaj to opadnie troche mniej
A idźcie w cholerę z tym sernikiem! Wsunęłam prawie cały na dwa podejścia (do południa) a potem musiałam na dyni jechać do wieczora, żeby jakoś bilans podratować @-| A tak po za tym to pycha i NIE OPADŁ mi! Zrobiłam 60 gr. sera, 6 jaj, 30 gr casein trecka (wanilia) i ... 30 gr SERNIXa - to taki dodatek do serników, który można kupić wszędzie, [...]
Wiem, że to dość stary temat, ale dzisiaj wypróbowałem ten serniczek.. Ale coś jest nie tak. Jakoś nie mam kłopotów w gotowaniu, a ten sernik mi nie wyszedł.. Zmieszałem jajka z serem, ale dałem tylko 7 jajców, potem dodałem białko czekoladowe mutanta, ot tak na przetestowanie jak będzie smakować no i nie wyszło.. 30 min w 200 stopniach + [...]
Witajcie, czy ten sernik bedzie ok na ostrej redukcji przed snem? Oraz czy smarujecie czyms blache przed wylaniem na nia ciasto? Masłem albo kasią ;) Na blaszce z papierem lekko posmarowanym też może wyjść: ) Zmieniony przez - Skalny w dniu 2014-01-30 09:43:12