[...] czasem makaron ok 19 -20 jakiś drobny posiłek - twaróg, jogurt, serek grecki Po treningach jem banana. Dodatkowo w ciągu dnia jem żurawinę, wypijam kawę zbożową, czasem kakao (ale nie nesquick czy inne badziewie z toną cukru, tylko takie gorzkie). Moje wymiary są raczej żenujące na tę chwilę (waga - 70kg, brzuch - 90cm, klatka - 89cm, bicek [...]
Do blendera 130g zmiksowanych płatków orkiszowych, 45g orzechów nerkowca, cynamon, kakao, 3,2% mleko i... białko firmy Allnutrition. Tylko teraz jakie? WPC, WPI? Czy jako amator w ogóle zwracać na to uwagę?
[...] Napoje. Najczęściej podaje się napary z ziół, np. rumianku, mięty, słabą herbatę, bawarkę, kawę zbożową z mlekiem. Zabronione są wszystkie napoje alkoholowe, gazowane, kakao, czekolada, kawa naturalna i mocna herbata. Przykładowy całodzienny jadłospis dla diety podstawowej lekko - strawnej. Śniadanie I: kasza jęczmienna przecierana na [...]
[...] też w jajach kurzych. Produkt handlowy pochodzi głównie z nasion soi. Zalicza się go do dodatków powierzchniowo aktywnych i emulgatorów; dzięki niemu produkty takie, jak kakao łatwo rozprowadzają się w mleku. E322 znajduje coraz większe zastosowanie, między innymi jest doskonałym dodatkiem technologicznym ułatwiającym produkcję, na przykład [...]
[...] zjadanej dziennie dawki tego pierwiastka. Bez niego niewielkie podenerwowanie łatwo zamienia się w niszczący strach, złość lub obezwładniającą apatię. Dużo magnezu jest w kakao, orzechach i fasoli. Węglowodany złożone - Podnoszą poziom serotoniny - czyli tzw. hormonu szczęścia, który uspokaja i poprawia nastrój. Są obecne w ziarnach zbóż, [...]
[...] Źródła Głównym jego źródłem w naszym pożywieniu są rośliny strączkowe, grubo mielone produkty zbożowe, warzywa zielone, podroby, migdały, orzechy, morele, figi, banany oraz kakao. Mangan Mangan jest pierwiastkiem śladowym wchodzącym w skład wielu tkanek i enzymów, biorących udział w syntezie białek, kwasów nukleinowych, glikokortykosterydów, w [...]
[...] Są one bardzo niebezpieczne dla organizmu i powodują wiele poważnych cho-rób. Mamy na myśli nie tylko alkohol, tytoń, narkotyki, ale i kawę, herbatę, cukier i słodycze, kakao, czekoladę sól, ostre przyprawy, lekarstwa chemiczne. Ponieważ są stałym elementem naszego co-dziennego życia wydaje się nam, że nie można się bez nich obejść. Ale [...]
[...] trzeba pić koktaile z soków według przepisu 4a lub 4b. Nie jeść mięsa, białego pieczywa, produktów mlecznych, niczego gotowanego, smażonego, pieczonego. Nie wolno pić kawy, kakao, czekolady, napojów alkoholowych. Zamiast chleba można jeść włoskie orzechy, zamiast normalnej, pić kawę jęczmienną lub zbożową. Można pić również herbatę z liści [...]
[...] Owoce i warzywa przed obróbką lub spożyciem trzeba dokładnie umyć w ciepłej wodzie. Niezbędne jest także ograniczenie lub wyeliminowanie z diety kawy, czekolady, alkoholu, kakao i chałwy. Szkodliwe jest także oddziaływanie tytoniu i to nie tylko poprzez czynne palenie, ale również i bierne. Składniki dymu tytoniowego z łatwością przenikają do [...]
[...] Banan - 120 g Orzechy włoskie - 10 g Truskawki mrożone - 200 g Kakao ciemne - 10 g Odżywka białkowa - 30 g Makaron durum - 50 g Kefir - 300 g WYKONANIE 1. Kefir, banana, kakao, odżywkę i mrożone truskawki zmiksuj w blenderze. 2. Ugotuj makaron, poczekaj aż ostygnie. 3. Polej makaron koktajlem. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM 25 minut [...]
[...] Źródła: Głównym jego źródłem w naszym pożywieniu są rośliny strączkowe, grubo mielone produkty zbożowe, warzywa zielone, podroby, migdały, orzechy, morele, figi, banany oraz kakao. Mangan: Mangan jest pierwiastkiem śladowym wchodzącym w skład wielu tkanek i enzymów, biorących udział w syntezie białek, kwasów nukleinowych, glikokortykosterydów, w [...]
[...] w naczyniach, skrzepami w sercu - ochrona przed zawałem), jest aktywatorem niektórych enzymów. Źródła: Mąka sojowa, kasza jęczmienna, orzechy, kasza gryczana, czekolada, kakao, pestki dyni, fasola, groch, kukurydza, soczewica, szpinak, mąka pełnoziarnista. Zapotrzebowanie: Magnez wyraża się w tabelach żywieniowych w miligramach . Aby nie [...]
[...] wpływają też na zwiększenie odczuwania satysfakcji. Właściwości takie wykazują także inne składniki diety warunkujące prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego: MAGNEZ (kakao, orzechy, soja, niektóre owoce, kasze, nasiona roślin strączkowych, mak i pieczywo pełnoziarniste) MANGAN (produkty zbożowe, herbata, fasola, groch, szpinak, warzywa [...]
[...] Procesy fermentacyjne z wytworzeniem kwasów organicznych lub obniżających pH zmniejsza starty składników takich jak wit. C, B6, B1. Ciekawostką może być fakt dodawania kakao do ciastek zabija ono całą tiamine zawartą w nich. Poniżej kolejna tabela z zakresem strat poszczególnych składników odżywczych działając różnymi czynnikami [...]
Witam Wszyskich:) Starałem się zapoznać z wszyskimi działami na forum. Mam nadzieje że udało mi się przedstawić temat czytelnie - zależy mi na opiniach:) Mam kilka pytań i poprzebe przestawienia moich planów, dlatego zakładam temat-Przechodze do rzeczy: Niestety nie wiem w jakim dziale powinien znajdować się post ponieważ łączy 3 działy:) [...]