[...] wrzątkiem, ściągasz skórkę kroisz i wrzucasz na patelnię potem jak woda sie pojawia wrzucasz sobie piersi z drobiu lub kawał porządnej wołowiny (300g) dodajesz papryki curry pieprzu i ziół prowansalskich. Jak masz już ugotowany ryż (biały ciemny lub najlepiej dziki) to wrzucasz go też na patelnie możesz se też ugotować cebulkę i też [...]
Gyros moi drodzy to :Curry,Gyros,oliwa z oliwek,pierz,papryka ostra i słodka,czosnek,maga-proporcje to sprawa indywidulana -oczywiscie przewaga tutaj przyprawa gyros reszcza to dodatki dla polepszenia smaku. Dla mnie jest to najlepsza potrawa z piersi kurczaka !!
ja robie tak ; piersi z kuraka marynuje w slodkiej papryce, curry, imbirze i soli, odstawiam do lodowki na 2 godziny, pozniej wkladam do piekarnika na 20-30 minut, smakuja jak z grila smacznie i zdrowo, polecam ;) ps. oczywiscie ze nie traca swoich wartosci ale sa nieco ciezej trawione ;) Zmieniony przez - Xawier w dniu 2009-06-08 17:30:27
ja zawsze "smarze" na teflonie ... ale jest tez cos takiego jak palm ale dobrze nie pamientam... jak chce zrobic cos bez panierki mocze w jajkku dodaje przypraw np. curry oregano bazylia zalezy od smaku... lub tez czasem jem takiego kurczaka z zoltym serem...
[...] Z powrotem wlewam do garnka, dodaję 2 - 3 słodziki, łyżkę stołową papryki słodkiej, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę bazylii otartej, czasem czosnek, oregano, curry, co do głowy wpadnie. Sól, pieprz i gotuję mieszając. Ugotowaną kaszę, ryż, makaron wrzucam do garnka z sosem i fajnie się wszystko skleja (ryż+sos lub kasza+sos). [...]
A co do miesa z supermarketow- wolowine trzyma sie w nadmanganianie potasu, dzieki czemu zyskuje piekny kolor. A kiedy mieso jest juz tak osizgle, ze nie da sie go w zadnen sposob przerobic i sprzedac w stanie surowym, robi sie z niego rozne potrawki (gyros, chinskie patelnie, curry i inne "smakolyki"
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
nie ma to jak miec smaczna diete...ja tam jem zawsze tka ze mi smakuje...raz mi sie nie udało wymieszałem brukselki z mintajem i oliwa z oliwek posypane przyprawami do ryb i kurczaka i curry...masakra...nie polecam...:) a na ser jest 1000000 sposobów...ostatnio preferuje z surowym zółtkiem i odrobina cukru:)
[...] Citrosept lub odpowiednik CitrusParadis (ten drugi tańszy), to wyciąg z pestek z grejpfruta, warto ze 3 miesiące pobrać, Do tego warto wprowadzić imbir, kurkumę,czosnek, curry, pieprz cyanee, czarnuszkę, warto popijać herbatę z maliny prawdziwej, dzikiej róży, na pewno warto kupić sok z aloesu (teraz w Biedrze są), Od siebie polecam jeszcze [...]
[...] jest naprawdę proste i raczej średnio czasochłonne, a mianowicie: Kroję cebule, siekam czosnek i lekko przysmażam na małej ilości oleju. Przyprawiam od razu papryką ostrą i curry aby nabrało kolorów W międzyczasie gotuje się mięsko. Do cebuli dorzucam skrojone pomidory, fasolę i co jakiś czas mieszam. Wyciągam ugotowane już mięso kroje na [...]
[...] z kurczaka 200g - torebka ryżu 100g - puszka ananasa w zalewie - pół puszki kukurydzy - jogurt naturalny 100ml - rodzynki, ok. 20g - przyprawy: sól, pieprz, curry Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię; następnie wlać sok z puszki ananasa (zostawić 2-3 łyżki na później) tak aby mięso było w całości zanurzone [...]
W Piotrze i Pawle po 5,59 wersja czosnkowa, jest jeszcze paprykowa 10g droższa, na necie widzę, że jest też z curry. W Kaufie i inter pewnie z zeta taniej.