/SFD/2016/7/27/902894d31552495d80b7d7fd5f49f030.jpg Zarówno ryż jak i ziemniaki to bardzo dobre źródło nie tylko węglowodanów, ale i innych wartości odżywczych. Ziemniaki są gatunkiem bylin należącym do rodziny psiankowatych, podobnie jak pomidory. Pochodzą z Ameryki Południowej i zanim zostały uznane jako roślina jadalna służyły częściej jako [...]
białka 2-2,2 gr (tylko filety z kurczaka i 1 porcja dziennie olimp mega stron protein) węgle około 20gr (tylko brokuły) reszta tłuszcze (oliwa z oliwek, olej lniany, olej z orzechów włoskich, MCT universal, tłuste ryby morskie: makrela, łosoś, brzuszki z łososia, trewal, mollers forte tran w kapsach- biore 6 kapsów dziennie) suple: mitotropin, [...]
Ułozylem sobie dietke (1 dzien) na ktorej spokojnie daje rady wytrzymac :) Pon: Sniadanie-2x kromka razowego chleba jedna z plastrem lososia 2 z plastrem szynki drobiowej. 2 małe pomidory, Miseczka musli z mlekiem. Deugie sniadanie- jabłko Obiad ok godziny 15( nie mam mozliwosci wczesniej) Gotowana piers z kurczaka + brokuły Kolacja-gotowana [...]
Hej, Jestem tu jeszcze nowa i nie do końca zorientowana w tych wszystkich zagadnieniach. Ale odchudzanie jest mi bliskie a obecnie zabrałam się za zniwelowanie brzuszka u mojego męża. W kwestii sportu i ćwiczeń nie wypowiadam się, ale w kwestii diety moje sugestie: (sprawdzone na sobie, mam nadzieję że na męża podziałają i tobie pomogą :)): 1. 5 [...]
Napisalbys moze swoja dieta,a dokladniej ile kalorii wcinales, czy w dt i dnt zmieniales cos. Czy jakies aeroby lecialy czy same ciezary? Rekompozycja wypas :-) ! Dzięki wielkie :). Ogólnie dosyć szybko zrzuciłem wagę i można zapewne było to zrobić o wiele lepiej. Aeroby (siłownia+dom przez okres ok.1,5 miesiąca), spadek wagi ok. 7 kg - [...]
Jest dobrze Właśnie żurawinę też ostatnio podjadam, suszoną. Fajna sprawa. Ja bym jeszcze dodał, że zielone warzywa należy wcinać często, typu brokuły/szpinak. Ale żeby się nie znudziło to zmieniać, ew sałatki sobie robić
A jaką ilość wody wypijać dziennie przy takiej dieci? w ciągu dnia popijam też zieloną herbatę. warzywa jakie stosuje to głównie brokuły i fasolka szparagowa. W poniedziałki po aerobach dać też porcje bcaa i następnie posiłek?
Jeżeli spożywasz brokuły i fasolkę szparagową nie sądzę abyś miał problemy z witaminą E, warto również byłoby dołączyć oleje które wymieniłem w poście wyżej, są dobry źródłem witaminy E.
Witamina C, czyli kwas askorbinowy jest związkiem o wielu różnych właściwościach. Wykorzystywanych nie tylko w medycynie, ale również w kształtowaniu sylwetki, czy kosmetyce. Jest ona silnym przeciwutleniaczem. Z tego też względu stosuje się ją w sytuacjach przeziębienia, czy grypy, aby usuwać z organizmu powstające wolne rodniki. Profilaktyczne [...]
Makrela to ryba z rodziny makrelowatych. Bardzo popularna w Polsce w wędzonej formie. Od niedawna również spotykana jakoś świeży filet w jednej ze znanych sieci marketów. Świeża makrela zawiera 18,7 g białka, 11,9 g tłuszczów i 0,2 g węglowodanów. Jest więc ona bardzo dobrym źródłem białka i tłuszczów. Istotne są szczególnie te drugie. Są to [...]
zastąp warzywami, brokuły, kalafior, szpinak, ryż możesz zastapić kaszą cous cous, ale tylko smak sie zmieni, bo ilości wegli są podobne. Nie rezygnuj całkiem z ryżu czy z kaszy, jedz je ale najlepiej osobno, a napewno nie łącz ich z tłuszczami...!!! Byłem na diecie low carb i spadłem 6 kg w 2tyg, a nie było z czego... wegi max do 100g dziennie. [...]
jestem kucharzem ,mieszkam w irlandii, ale diete mam swoja nie jem zadnych posilkow w pracy moja dieta rano 120 platkow +odzywka bialkowa 2,3,4, 100gr ryzu +klopsiki gotowane z kurczaka brokuly ostatni posilek 1,5puszki tunczyka plus maslo orzechowe
Stan zapalny - niezauważalny problem Niestety większość z nas nie zważa na problem, jakim są stany zapalne w naszym organizmie, które w ukryciu rozwijają się na co dzień, pogarszając nasze samopoczucie, wygląd i zdrowie. Ale czy powinienem walczyć ze stanami zapalnymi? Skąd mam wiedzieć czy jestem na nie narażony? Jeżeli masz nadwagę, widoczną [...]
W jakiej ilość (wagowo) powinny oscylować zielone warzywa na dobę? Żadnego problemu z ich ilością nie będzie bo i tak kupuję masę warzyw więc lekko zmienię proporcje i po problemie. Nie za bardzo przepadam za obrobionymi (np mrożonymi) więc zdecydowaną większość robię samemu od podstaw a to trochę czasu zabiera i tu jest jedyny problem ale jakoś [...]
Rola białka w diecie każdego człowieka jest bardzo ważna, ponieważ spełnia wiele funkcji w organizmie i stanowi budulec wielu związków: - buduje i odbudowuje tkanki (bierze udział w rozwoju organizmu, wzroście, gojeniu się ran, wzmacnianiu włosów) - jest składnikiem limfy, krwi, mleka kobiecego oraz hormonów i enzymów trawiennych - buduje ciałka [...]
Nie ograniczaj za nadto węgli, bo ograniczając glikoken po pierwsze się osłabisz, a po drugie możesz też stracić mięcho to co napisałaś "ALBO na obiad: pieczone warzywko typu baklazan/cukinia na oliwie ryz brazowy / makaron pelnoziarn. ALBO na obiad: gotowane brokuly/kalafior z ryzem brazowym ALBO na obiad: zupa (kapusniak, rosół) ALBO [...]
Zakwaszenie organizmu to stan, w którym dochodzi do pewnych dysfunkcji w równowadze kwasowo-zasadowej. Jego główną przyczyną jest nieprawidłowa dieta złożona z żywności wysoko przetworzonej, nadmiernej ilości mięsa, zbóż i nabiału, a niedoborowa w warzywa i owoce. Stosowanie diety alkalicznej może chronić organizm przed zakwaszeniem i różnymi [...]
tluszczu masz tragicznie za malo. Pomijam kwestie zdrowtne, ale chcąc nie chcąc obnizasz najprawdopowdobniej endogenną synteze testosteronu. Niska podaz tluszczy - utrudnia spalanie tkanki tluszczowej i zwieksza glikemię Twojego menu. Jest minimalne dobowe zapotrzebowanie na NNKTY - i je bezwzglednie musisz zaspokoic. O-3 - to nie wszystko. Co do [...]