[...] Szczególnie polecany: - sportowcom wyczynowym i ćwiczącym rekreacyjnie, dla zabezpieczenia energetyki pracy, przyspieszenia regeneracji powysiłkowej oraz poprawy siły masy i wytrzymałości mięśni szkieletowych; - osobom z nadmiarem tkanki tłuszczowej dla przyspieszenia efektów odchudzania i stabilizacji niskiego poziomu wagi; - osobom [...]
[...] Szczególnie polecany: - sportowcom wyczynowym i ćwiczącym rekreacyjnie, dla zabezpieczenia energetyki pracy, przyspieszenia regeneracji powysiłkowej oraz poprawy siły masy i wytrzymałości mięśni szkieletowych; - osobom z nadmiarem tkanki tłuszczowej dla przyspieszenia efektów odchudzania i stabilizacji niskiego poziomu wagi; - osobom [...]
[...] to zwiększona ilość białka. To właśnie białko jest podstawowym budulcem naszych mięśni. Dlatego też, jeżeli chcemy je budować, warto zwiększyć ilość do zalecanych 2 g/kg masy ciała. Z kolei, gdy celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, zależy nam na jak największym zachowaniu mięśni, a zredukowaniu tłuszczu, więc również ilość białka powinna [...]
[...] :) Nie mam problemów znaleźć się w parterze z kimś o wiele cięższym, o ile będę na górze. Jeżeli koks miałby się przewrócić na mnie i miałbym walczyć z pleców z taką różnicą masy to byłoby o wiele ciężej (dosłownie i w przenośni). Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ogólnie widzę, że nie ma jednej optymalnej taktyki, część z Was poleca boks, część [...]
[...] do prawidłowej pracy. W sytuacji dostarczenia ich w niewielkiej ilości może wpaść w niedoczynność. Ilość białka w przypadku takiej diety można ustalić na poziomie 1,6-2 g/kg masy ciała. Węglowodany we wspomnianej ilości około 120g a reszta kcal pochodząca z tłuszczów. Wcześniej jednak należy wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i odjąć od niego [...]
[...] Twój organizm do wzrostu. Jeżeli natomiast chcesz pobudzić go do wzrostu bez ciężarów, to wypada wykonywać ćwiczenia do upadku mięśniowego. Wracając do diety przy budowaniu masy, zachęcam do korzystania z diety, która będzie podzielona tak: Białko 2-2,5g na kg masy ciała Tłuszcze ok. 30% zapotrzebowania kalorycznego Węglowodany Reszta z [...]
Budowa masy mięśniowej jest celem sporej części osób. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, co należy robić, aby te mięśnie budować jak najlepszej jakości. Istotne jest to, że budowa masy mięśniowej powinna odbywać się z jak najniższego poziomu tkanki tłuszczowej. Wtedy możemy budować dobrej jakości mięśnie. W celu ułożenia diety, pierwsze [...]
[...] zapotrzebowanie energetyczne, tutaj masz wzór http://www.sfd.pl/-t276436.html Następnie podziel sobie kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. [...]
Z reguły to węgli jest za mało jak sie policzy dokładnie wszystko, wbrew pozorom węgle trudniej dostarczyć biorąc pod uwagę że trzeba dostarczyć te min 4g/kg masy ciała Jeden znajomy zaczął trzymać diete i był zdziwiony że nic nie idzie, ładował dużo ryżu i liczył że jak zje 100g ryżu to dostarczy 70g węgli jednak nie brał pod uwagę że 70% węgli [...]
Białko - 2g na kg masy ciała Węglowodany nie więcej niż 150g dziennie, około treningowo Tłuszcz powinien pokrywać 60% dziennego zapotrzebowania na kcal, najlepiej 30% jednonienasycone, 30% wielonienasycone Przy redukcji banany po treningu, nie widzę żadnego sensu umieszczać je tam.
[...] Na pewno będzie ono wyższe niż 2400 kcal. Jeżeli długo jadłeś głodowe ilości kcal, to co najmniej 2 miesiące zaleca się jeść blisko swojego bilansu zerowego. Ustal 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. /SFD/2018/5/30/f782e9199d884043ab430edc6da3c82b.jpg
[...] bardzo mało białka, a białko tutaj ma dość kluczową rolę, nie tylko budulcową, ale również odpowiada za sytość. W trakcie redukcji zalecałbym 2,2-2,5g białka na 1 kg masy ciała. Dodatkowo warto dodać tłuszcz, który ma duże znaczenie w produkcji hormonów i w połączeniu z białkiem dba o sytość. W jego wypadku 30% kalorii powinno pochodzić z [...]
[...] zapotrzebowania na składniki odżywcze Powiedzmy, że jesteś ektomorfikiem i stosujesz dietę "pod Twój typ budowy". Powiedzmy, że będziesz się trzymał 3g białka/kg masy i ważysz np. 60kg. Wychodzi na to, że będziesz spożywał 180g białka dziennie, czyli 720kcal pochodzących z białek. Ta wartość jest to 30% dziennego zapotrzebowania [...]
[...] w czasie wysiłku i poprawie ich regeneracji. Okresem, kiedy warto je spożyć, jest około 20 minut przed treningiem i druga porcja w jego trakcie. Zaleca się minimum 1 g/10 kg masy ciała. Pierwszą porcję można wypić z około 200 ml wody, z kolei drugą rozrobić z 1-1,5 l wody i popijać w czasie wysiłku. Odżywka białkowa z kolei służy do uzupełniania [...]
[...] o tym, że w proszku wyjdzie sporo taniej i przede wszystkim wygodniej. Wynika to z tego względu, że zalecane stosowanie aminokwasów rozgałęzionych wynosi minimum 1 g/10 kg masy ciała około 30 minut przed treningiem i tyle samo w jego trakcie lub ewentualnie po wysiłku. Aminokwasy te można stosować cały rok i nie trzeba robić przerw. W przypadku [...]
[...] porcji 7 g formexplode znajdziemy: • 336 mg BCAA, • 56 mg l- karnityny, • 336 mg kreatyny, • 336 mg l-argininy, Wierzysz w homeopatię? • efektywna dawka BCAA to 1 g na 10 kg masy ciała, można przyjąć, iż co najmniej 10 g BCAA dla zawodnika 100 kg ( tutaj mamy mniej niż 0.4 g, czyli co najmniej dwudziestokrotnie za mało BCAA w porcji!) [...]
Cześć! Jeżeli makro już masz wyliczone, to podział makroskładników jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
Nie od dziś wiadomo, że podstawowym budulcem naszych mięśni jest białko. To właśnie z niego zbudowane są mięśnie i potrzebują go w ilości około 2 g/kg masy ciała, aby w optymalnym stopniu kształtować sylwetkę. Białkiem określa się biologiczne polikondensaty, które są zbudowane z reszt aminokwasów połączonych ze sobą wiązaniami peptydowymi. [...]
[...] do kalkulatora aby wyliczyć zapotrzebowanie: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. [...]
[...] do wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. [...]