p.s uwielbiam bimber domowy
...
Napisał(a)
a np. ser zółty to jak mozna go sklasyfikowac... i taki ser biały to jest blizej mleka czy kefiru albo sery plesniowe?
p.s uwielbiam bimber domowy
p.s uwielbiam bimber domowy
...
Napisał(a)
tzn różnie dzieli się sery głównie w zależności od technologii wytwarzania dojrzewające podpuszczkowe( twarde-żółte,solankowe np feta,z przerostem i porostem pleśni itd) kwasowe (np twarogi),kwasowo-podpuszczkowe (np homo, czy wieśniaki)
dużo jest tego mogłabym pisać i pisać o ile jeszcze pamiętam chociaż takich rzeczy nie powinno się zapominać
dużo jest tego mogłabym pisać i pisać o ile jeszcze pamiętam chociaż takich rzeczy nie powinno się zapominać
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
no ciekawe jak zadziala u Ciebie to odstawienie nabialu oby na brzuszek pomoglo
no a od slodyczy to nigdy nic nie boli , czasem to nawet pomaga
no a od slodyczy to nigdy nic nie boli , czasem to nawet pomaga
...
Napisał(a)
hmm no to ktore sa mniej nietolerowane ? podziel sie wiedza
kavva Ty paskudo jedna
jeśli ktoś nie toleruje laktozy to serów raczej nie powinien spożywać,bo chcąc czy nie chcąc we wszystkim jest mleko,co równa się laktozie nawet jeśli proces tworzenia jest inny,bo może dojść też sytuacja,że uczulenie padnie również na białko mleka
najlepiej się nie zagłębiać tylko odstawić i wziąć się za kawał mięcha
ach jak ja nie lubię jak ktoś mnie sprawdza
ale z własnego doświadczenie wiem,że nie trzeba być po danym kierunku żeby mieć wiedzę,bo moja wiedza jest malutka w porównaniu do innych, stąd dosyć często tyle pytań z mojej strony
kavva Ty paskudo jedna
jeśli ktoś nie toleruje laktozy to serów raczej nie powinien spożywać,bo chcąc czy nie chcąc we wszystkim jest mleko,co równa się laktozie nawet jeśli proces tworzenia jest inny,bo może dojść też sytuacja,że uczulenie padnie również na białko mleka
najlepiej się nie zagłębiać tylko odstawić i wziąć się za kawał mięcha
ach jak ja nie lubię jak ktoś mnie sprawdza
ale z własnego doświadczenie wiem,że nie trzeba być po danym kierunku żeby mieć wiedzę,bo moja wiedza jest malutka w porównaniu do innych, stąd dosyć często tyle pytań z mojej strony
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
ale ja cie nie sprawdza mnie wiem tego i pytam a ty cos nie chesz mowic to ciagne cie za jezyk bo latwiej mi sie spytac i dostac kwinetsecje niz czytac 10 stron jakiegos chlamu w interneciej.. a pytam bo tez mi sie wydaje ze moge nie tolerowac nabialu.. bo np. nigdy mnie do mleka nie ciaglo do jogurtow tak samo ale np. te sery plesnowe lubie.. po kefirach tez mi nic nie bylo nigdy ale nie pilam w nadmiernych ilosciacg teraz jem ten twarog to chcialam sie dowiedziec jaka jest miedz nim roznica ze on moze np. byc mniej nietolerowany niz kefir czy maslanka.. albo jak daleko jest od tego oddalony..
a ty juz myslisz ze cie sprawdzam
sprawdzac to ja bede czy serniczka nie podjedac
a ty juz myslisz ze cie sprawdzam
sprawdzac to ja bede czy serniczka nie podjedac
...
Napisał(a)
rozumiem kavvusia
ale ciężko określić tak,które będą mniej a które bardziej tolerowane jeśli chodzi o sery,głównym winnym jest cukier mleczny jeśli mamy oczywiście za mało enzymu laktazy w organizmie dlatego jeśli chodzi o sery wydaje mi się,że każdy będzie źle wpływał czy to twaróg,czy homo,czy żółty,a co do fermentowanych to co jeśli uczulenie też stanowi białko mleka? też odpada
ale to są tylko przypuszczenia, uważam,że jeśli faktycznie lepiej się poczujemy to lepiej odstawić
wybacz,że piszę tak chaotycznie i zapewne niezrozumiale,ale od spraw dolegliwości,schorzeń czy skaz nie mam dużej wiedzy
coś tam wiem,ale wiem,że nic nie wiem
Ty mnie sprawdzaj z serniczkiem,a ja Ciebie z lodami bo to też produkt mleczny
Zmieniony przez - vena84 w dniu 2009-05-31 23:18:16
ale ciężko określić tak,które będą mniej a które bardziej tolerowane jeśli chodzi o sery,głównym winnym jest cukier mleczny jeśli mamy oczywiście za mało enzymu laktazy w organizmie dlatego jeśli chodzi o sery wydaje mi się,że każdy będzie źle wpływał czy to twaróg,czy homo,czy żółty,a co do fermentowanych to co jeśli uczulenie też stanowi białko mleka? też odpada
ale to są tylko przypuszczenia, uważam,że jeśli faktycznie lepiej się poczujemy to lepiej odstawić
wybacz,że piszę tak chaotycznie i zapewne niezrozumiale,ale od spraw dolegliwości,schorzeń czy skaz nie mam dużej wiedzy
coś tam wiem,ale wiem,że nic nie wiem
Ty mnie sprawdzaj z serniczkiem,a ja Ciebie z lodami bo to też produkt mleczny
Zmieniony przez - vena84 w dniu 2009-05-31 23:18:16
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
hehe
ja tez odstawie ten twarog zostala mi kostka.. jem go wsumie tylko na sniadanie bo wieczorem omlet.. ale moze on byc przczyna bo nigdy nie jadlam tak duzo nabialu max to zawsze byo pare plasterkó sera żółtego albo te miekkie sery ale nie pamietam czy miala po nich problem... bo nie zwracałam uwagi.. nie bede juz kupoawa ani zwyklego ani wiejskiego tylko to oznacza ze wiecej jaj bede musiala jesc .. bo nie oklamujmy sie twaróg to tanie bialko :-/
co do lodow to juz sie boje super nie liczyc co sie je i ile sie je i sie niczym nie przejmowac
ale ta sielanka nie potrwa juz dlugo
ja tez odstawie ten twarog zostala mi kostka.. jem go wsumie tylko na sniadanie bo wieczorem omlet.. ale moze on byc przczyna bo nigdy nie jadlam tak duzo nabialu max to zawsze byo pare plasterkó sera żółtego albo te miekkie sery ale nie pamietam czy miala po nich problem... bo nie zwracałam uwagi.. nie bede juz kupoawa ani zwyklego ani wiejskiego tylko to oznacza ze wiecej jaj bede musiala jesc .. bo nie oklamujmy sie twaróg to tanie bialko :-/
co do lodow to juz sie boje super nie liczyc co sie je i ile sie je i sie niczym nie przejmowac
ale ta sielanka nie potrwa juz dlugo
...
Napisał(a)
zawsze taniej wychodzi też odżywka około 2-3zł za porcję
tylko trzeba niestety wydać jednorazowo kwotę
dobrze,że kurak nie jest taki drogi jak wołowina,a z jajami też nie ma co przesadzać
a chodzi za mną taka jajecznica mniam,ale zawsze mam już limit tłuszczy i nie mogę sobie pozwolić
idę spać pewnie przyśnią mi się jakieś twarogi
tylko trzeba niestety wydać jednorazowo kwotę
dobrze,że kurak nie jest taki drogi jak wołowina,a z jajami też nie ma co przesadzać
a chodzi za mną taka jajecznica mniam,ale zawsze mam już limit tłuszczy i nie mogę sobie pozwolić
idę spać pewnie przyśnią mi się jakieś twarogi
moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
Poprzedni temat
kiedy podciąganie?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- ...
- 208
Następny temat
Mały problem z bicepsem
Polecane artykuły