SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246505

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 52 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2396
Macie może jakąś ciekawą książkę "kucharską" do polecenia ? Szukam czegos podobnego do "Kuchnia Fit" - Konrada Gacy i "Fit od kuchni" - Jacka Bilczyńskiego, Zależy mi aby były podane ciekawe przepisy z których można czerpać inspiracje i dobrze by było jakby były podane makrosy poszczególnych dań. Jeszcze jak moglibyści polecić jakąś ciekawą książkę odnosnie żywienia ogólnei też byłbym wdzięczny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 59 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1376
siema,

Nie mam jak kupić kleik ryzowy wiec muszę sam go zrobić tylko nie wiem jak bedzie najlepiej myślalem nad :

- Ugotować Normalnie ryż na wodzię w proprcji nie wiem 1;6
- Kupieniem wafli ryżowych i ugotowaniu ich na wodzię

a może kupić mąkę ryżowa i ją jakoś ugutować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Ktoś poleci jakąś technikę robienia przetworów (dżemy truskawkowe/jabłkowe/wiśniowe) bez cukru? Jak wiadomo cukier konserwuje, a bez cukru strasznie szybko się psują
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Możesz dodać soli A tak na serio to wiem że robią też z ksylitolem aczkolwiek nie próbowałam

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Kleik ryżowy - przepis podstawowy

Składniki:

- 100 g ryżu

- ok. litra wody

- sól dla smaku.

Sposób przygotowania:

Ryż zalej wodą (jeśli masz ryż w woreczku, najlepiej go wysyp do garnka) - ważne, żeby wody było dużo - ryż musi się w niej rozgotować.

Gdy ryż się zagotuje, zmniejsz ogień na bardzo mały i gotuj tak co najmniej przez godzinę, jednak spokojnie może być dłużej. Co jakiś czas mieszaj, żeby papka nie przywarła. Posól odrobinę dla smaku. Gdy cała woda się wchłonie, kleik będzie gotowy.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 204 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 55970
BIO OLEJ KOKOSOWY 900ml BEZZAPACHOWY Ekogram .nada sie do smażenia.nie wklejam linka bo bedzie ban
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887229
Spokojnie możesz używać do smażenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94634 Napisanych postów 364614 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669587
jeden z najlepszych do smażenia

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Do smażenia to jakis okej koko KTC itp. 500g za ok 12-13 zł
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887229
Panowie! Żona nabyła dziś takie cudo ;] Można to traktować jako zwykłe masło klarowane tyle, że kokosowe? Czy zupełnie nie nadaje się do diety ?










Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium