...
Napisał(a)
Macie może jakąś ciekawą książkę "kucharską" do polecenia ? Szukam czegos podobnego do "Kuchnia Fit" - Konrada Gacy i "Fit od kuchni" - Jacka Bilczyńskiego, Zależy mi aby były podane ciekawe przepisy z których można czerpać inspiracje i dobrze by było jakby były podane makrosy poszczególnych dań. Jeszcze jak moglibyści polecić jakąś ciekawą książkę odnosnie żywienia ogólnei też byłbym wdzięczny.
...
Napisał(a)
siema,
Nie mam jak kupić kleik ryzowy wiec muszę sam go zrobić tylko nie wiem jak bedzie najlepiej myślalem nad :
- Ugotować Normalnie ryż na wodzię w proprcji nie wiem 1;6
- Kupieniem wafli ryżowych i ugotowaniu ich na wodzię
a może kupić mąkę ryżowa i ją jakoś ugutować
Nie mam jak kupić kleik ryzowy wiec muszę sam go zrobić tylko nie wiem jak bedzie najlepiej myślalem nad :
- Ugotować Normalnie ryż na wodzię w proprcji nie wiem 1;6
- Kupieniem wafli ryżowych i ugotowaniu ich na wodzię
a może kupić mąkę ryżowa i ją jakoś ugutować
...
Napisał(a)
Ktoś poleci jakąś technikę robienia przetworów (dżemy truskawkowe/jabłkowe/wiśniowe) bez cukru? Jak wiadomo cukier konserwuje, a bez cukru strasznie szybko się psują
...
Napisał(a)
Możesz dodać soli A tak na serio to wiem że robią też z ksylitolem aczkolwiek nie próbowałam
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Kleik ryżowy - przepis podstawowy
Składniki:
- 100 g ryżu
- ok. litra wody
- sól dla smaku.
Sposób przygotowania:
Ryż zalej wodą (jeśli masz ryż w woreczku, najlepiej go wysyp do garnka) - ważne, żeby wody było dużo - ryż musi się w niej rozgotować.
Gdy ryż się zagotuje, zmniejsz ogień na bardzo mały i gotuj tak co najmniej przez godzinę, jednak spokojnie może być dłużej. Co jakiś czas mieszaj, żeby papka nie przywarła. Posól odrobinę dla smaku. Gdy cała woda się wchłonie, kleik będzie gotowy.
Składniki:
- 100 g ryżu
- ok. litra wody
- sól dla smaku.
Sposób przygotowania:
Ryż zalej wodą (jeśli masz ryż w woreczku, najlepiej go wysyp do garnka) - ważne, żeby wody było dużo - ryż musi się w niej rozgotować.
Gdy ryż się zagotuje, zmniejsz ogień na bardzo mały i gotuj tak co najmniej przez godzinę, jednak spokojnie może być dłużej. Co jakiś czas mieszaj, żeby papka nie przywarła. Posól odrobinę dla smaku. Gdy cała woda się wchłonie, kleik będzie gotowy.
1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
BIO OLEJ KOKOSOWY 900ml BEZZAPACHOWY Ekogram .nada sie do smażenia.nie wklejam linka bo bedzie ban
...
Napisał(a)
jeden z najlepszych do smażenia
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły