SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ODCHUDZANIE - POJEDYNCZE PYTANIA CZĘŚĆ III.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 216786

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Warto jeść tłuste ryby również. Ponoć śledź jest dobrym źródłem białka, a nie jest chyba zbyt drogi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Białko serwatki wypadnie taniej i lepiej niż izolat białka wołowego popatrz na aminogram :)

Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-06-22 13:53:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 6280 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 53732
MareXX
Ad2. Oczywiście mówię tu o uzupełnieniu. A lepsze będzie na redukcji białko serwatkowe czy jakiś izolat np. białka wołowego? Ryby bardzo chętnie był jadł jako główne źródło białka, ale te chude, np. dorsz, są sporo droższe nawet od piersi z indyka:). Jem tylko łososia, ale np. po treningu łosoś nie jest zbyt dobry.


Łosoś za to jest mega tani ;) Przecież są tańsze zamienniki, a co z np. wieprzowiną? Albo jajami?

Uwaga, moje wypowiedzi zawierają dozę ironii i proszę nie brać ich na poważnie, ponieważ nie odpowiadam za krzywdy moralne.


They see me rollin...
They hatin...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1046 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5528
Ale łososia jem ze 3 razy w tygodniu, więc nie jest to podstawowe źródło białka. Chodzi mi o coś, co będę mógł jeść przed i po treningu np., więc "tłuste" białka i jajka odpadają (jem je o innej porze po prostu). Zostaje więc raczej indyk, tylko mniej i jakieś białko serwatkowe, muszę tylko wybrać odpowiednie:).

HA HA HA

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Daj mnie jeden argument, za tym pierś ''nietłusta'' jest lepsza po i przed treningiem niż choćby mięso z ud kurczaka ? albo wątróbka która jest mało zasobna w tłuszcz. Wg mnie ma różnicy, jeśli tłuszczu w owych dań jest uwzględniony w makro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1046 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5528
No wszędzie trąbią, żeby nie jeść tłustego mięsa po treningu, bo spowalnia to wchłanianie białka. Ale udko też pewnie jest ok, bo nie ma zbyt dużo tłuszczu chyba;p.

A tak w ogóle, to mamy białko WPC i WPI. Które będzie lepsze zaraz po treningu, a które na co dzień:P?

HA HA HA

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
popuri - wątróbka w duzych ilosciach zajedzie Cię witaminą a - ot taki argumrnt prócz tego wsyzstki epodroby mają zdolność do podnoszenia cisnienia opornego na farmakoterapię doustną


co do spozywania tłuszczu w potreningowym - jesli to nie golonka albo kiełbasy to nie demonizujcie, tu nie chodzi o roznice minutowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
''duże ilości'' to pojęcie względne. Nikt nie każę jeść 1 kg wątróbki dziennie, ale umieszczenie jej w kilku posiłkach nie jest złe, odnosi się to też do witamina A. Nie jemy yw końcu wątroby niedźwiedzai polarnego, tylko drobiowe bądź wieprzowe.
Z tym ciśnieniem to pierwsze słyszę. Masz może jakieś źródło, badania, artykuł. Bym chętnie poczytał

MareXX
No trąbia trąbia, ale to mity. Nie ma co się bać tłuszczu.
Badacze Kaufman i Horowitz z wydziału Kinezjologii Uniwersytetu w Michigan sprawdzili czy dodanie 165 g tłuszczu po treningu obniży wrażliwość insulinową. Oczywiście tłuszczu nie miała wpływu na ten proces orz wiele innych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
nie mam badań to info ze studiów, nie szperałem wybitnie.


100g wątróbki już paro/paronastokrotnie przebija zap. na wit A wiec nawet porcja(standard 200g) pare razy w tygodniu moze namiesizac, szczegolnie jesli "sportowcy" maja w zwyczaju szamac kompleksy multiwitaminowe z xxx% zapotrzeowania. Żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem podrobów, należy jednak zwracać baczną uwagę na to co jemy i w jakich ilosciach, makrosy to nie wsyzstko, to nawet nie poczatek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1046 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5528
popuri
''duże ilości'' to pojęcie względne. Nikt nie każę jeść 1 kg wątróbki dziennie, ale umieszczenie jej w kilku posiłkach nie jest złe, odnosi się to też do witamina A. Nie jemy yw końcu wątroby niedźwiedzai polarnego, tylko drobiowe bądź wieprzowe.
Z tym ciśnieniem to pierwsze słyszę. Masz może jakieś źródło, badania, artykuł. Bym chętnie poczytał

MareXX
No trąbia trąbia, ale to mity. Nie ma co się bać tłuszczu.
Badacze Kaufman i Horowitz z wydziału Kinezjologii Uniwersytetu w Michigan sprawdzili czy dodanie 165 g tłuszczu po treningu obniży wrażliwość insulinową. Oczywiście tłuszczu nie miała wpływu na ten proces orz wiele innych


Tłuszczu się oczywiście nie boję, chodzi mi tylko o spożywanie go w okolicach okołotreningowych:).

A odnośnie wpi/wpc - wiem, że dla amatora nie ma to raczej większego znaczenia, ale zakładając, że posiadam oba białka w arsenale, mogę po treningu pić WPI (żeby szybciej przyswoić białko), a na co dzien, jako uzupełnienie białka, WPC?

Pozdro!

Zmieniony przez - MareXX w dniu 2014-06-22 14:58:58

HA HA HA

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Proszę o pomoc :)

Następny temat

Co jeść na nocną zmiane?

WHEY premium