...
Napisał(a)
Warto jeść tłuste ryby również. Ponoć śledź jest dobrym źródłem białka, a nie jest chyba zbyt drogi.
...
Napisał(a)
Białko serwatki wypadnie taniej i lepiej niż izolat białka wołowego popatrz na aminogram :)
Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-06-22 13:53:26
Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-06-22 13:53:26
...
Napisał(a)
MareXXAd2. Oczywiście mówię tu o uzupełnieniu. A lepsze będzie na redukcji białko serwatkowe czy jakiś izolat np. białka wołowego? Ryby bardzo chętnie był jadł jako główne źródło białka, ale te chude, np. dorsz, są sporo droższe nawet od piersi z indyka:). Jem tylko łososia, ale np. po treningu łosoś nie jest zbyt dobry.
Łosoś za to jest mega tani ;) Przecież są tańsze zamienniki, a co z np. wieprzowiną? Albo jajami?
Uwaga, moje wypowiedzi zawierają dozę ironii i proszę nie brać ich na poważnie, ponieważ nie odpowiadam za krzywdy moralne.
They see me rollin...
They hatin...
...
Napisał(a)
Ale łososia jem ze 3 razy w tygodniu, więc nie jest to podstawowe źródło białka. Chodzi mi o coś, co będę mógł jeść przed i po treningu np., więc "tłuste" białka i jajka odpadają (jem je o innej porze po prostu). Zostaje więc raczej indyk, tylko mniej i jakieś białko serwatkowe, muszę tylko wybrać odpowiednie:).
HA HA HA
...
Napisał(a)
Daj mnie jeden argument, za tym pierś ''nietłusta'' jest lepsza po i przed treningiem niż choćby mięso z ud kurczaka ? albo wątróbka która jest mało zasobna w tłuszcz. Wg mnie ma różnicy, jeśli tłuszczu w owych dań jest uwzględniony w makro
...
Napisał(a)
No wszędzie trąbią, żeby nie jeść tłustego mięsa po treningu, bo spowalnia to wchłanianie białka. Ale udko też pewnie jest ok, bo nie ma zbyt dużo tłuszczu chyba;p.
A tak w ogóle, to mamy białko WPC i WPI. Które będzie lepsze zaraz po treningu, a które na co dzień:P?
A tak w ogóle, to mamy białko WPC i WPI. Które będzie lepsze zaraz po treningu, a które na co dzień:P?
HA HA HA
...
Napisał(a)
popuri - wątróbka w duzych ilosciach zajedzie Cię witaminą a - ot taki argumrnt prócz tego wsyzstki epodroby mają zdolność do podnoszenia cisnienia opornego na farmakoterapię doustną
co do spozywania tłuszczu w potreningowym - jesli to nie golonka albo kiełbasy to nie demonizujcie, tu nie chodzi o roznice minutowe
co do spozywania tłuszczu w potreningowym - jesli to nie golonka albo kiełbasy to nie demonizujcie, tu nie chodzi o roznice minutowe
...
Napisał(a)
''duże ilości'' to pojęcie względne. Nikt nie każę jeść 1 kg wątróbki dziennie, ale umieszczenie jej w kilku posiłkach nie jest złe, odnosi się to też do witamina A. Nie jemy yw końcu wątroby niedźwiedzai polarnego, tylko drobiowe bądź wieprzowe.
Z tym ciśnieniem to pierwsze słyszę. Masz może jakieś źródło, badania, artykuł. Bym chętnie poczytał
MareXX
No trąbia trąbia, ale to mity. Nie ma co się bać tłuszczu.
Badacze Kaufman i Horowitz z wydziału Kinezjologii Uniwersytetu w Michigan sprawdzili czy dodanie 165 g tłuszczu po treningu obniży wrażliwość insulinową. Oczywiście tłuszczu nie miała wpływu na ten proces orz wiele innych
Z tym ciśnieniem to pierwsze słyszę. Masz może jakieś źródło, badania, artykuł. Bym chętnie poczytał
MareXX
No trąbia trąbia, ale to mity. Nie ma co się bać tłuszczu.
Badacze Kaufman i Horowitz z wydziału Kinezjologii Uniwersytetu w Michigan sprawdzili czy dodanie 165 g tłuszczu po treningu obniży wrażliwość insulinową. Oczywiście tłuszczu nie miała wpływu na ten proces orz wiele innych
...
Napisał(a)
nie mam badań to info ze studiów, nie szperałem wybitnie.
100g wątróbki już paro/paronastokrotnie przebija zap. na wit A wiec nawet porcja(standard 200g) pare razy w tygodniu moze namiesizac, szczegolnie jesli "sportowcy" maja w zwyczaju szamac kompleksy multiwitaminowe z xxx% zapotrzeowania. Żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem podrobów, należy jednak zwracać baczną uwagę na to co jemy i w jakich ilosciach, makrosy to nie wsyzstko, to nawet nie poczatek
100g wątróbki już paro/paronastokrotnie przebija zap. na wit A wiec nawet porcja(standard 200g) pare razy w tygodniu moze namiesizac, szczegolnie jesli "sportowcy" maja w zwyczaju szamac kompleksy multiwitaminowe z xxx% zapotrzeowania. Żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem podrobów, należy jednak zwracać baczną uwagę na to co jemy i w jakich ilosciach, makrosy to nie wsyzstko, to nawet nie poczatek
...
Napisał(a)
popuri''duże ilości'' to pojęcie względne. Nikt nie każę jeść 1 kg wątróbki dziennie, ale umieszczenie jej w kilku posiłkach nie jest złe, odnosi się to też do witamina A. Nie jemy yw końcu wątroby niedźwiedzai polarnego, tylko drobiowe bądź wieprzowe.
Z tym ciśnieniem to pierwsze słyszę. Masz może jakieś źródło, badania, artykuł. Bym chętnie poczytał
MareXX
No trąbia trąbia, ale to mity. Nie ma co się bać tłuszczu.
Badacze Kaufman i Horowitz z wydziału Kinezjologii Uniwersytetu w Michigan sprawdzili czy dodanie 165 g tłuszczu po treningu obniży wrażliwość insulinową. Oczywiście tłuszczu nie miała wpływu na ten proces orz wiele innych
Tłuszczu się oczywiście nie boję, chodzi mi tylko o spożywanie go w okolicach okołotreningowych:).
A odnośnie wpi/wpc - wiem, że dla amatora nie ma to raczej większego znaczenia, ale zakładając, że posiadam oba białka w arsenale, mogę po treningu pić WPI (żeby szybciej przyswoić białko), a na co dzien, jako uzupełnienie białka, WPC?
Pozdro!
Zmieniony przez - MareXX w dniu 2014-06-22 14:58:58
HA HA HA
Poprzedni temat
Proszę o pomoc :)
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Co jeść na nocną zmiane?
Polecane artykuły