SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247555

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
Może ktoś napisać mi kolejność od najzdrowszych do najmniej zdrowych zamienników ryżu? Już tyle czasu jem brązowy ryż, że nie mogę na niego potrzeć. Uszereguje ktoś te wszystkie ryże/kasze itp w jakiejś kolejności co najlepiej spożywać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
Nie ma takich rankingów. Urozmaicaj diete i bedzie gitara

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Makaron durum, orkiszowy, razowy, kasza jaglana, gryczana, jęczmienia. Wszystko jest zdrowe, nawet ziemniaczki, chyba że na zajęciach spałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Bataty możesz jeszcze wrzucić ;)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 661
WItam,
Mam problem z liczeniem kalorii i ważeniem mięsa.
-Kiedy ważyć np. pierś kurczaka, bo trudno mi podliczyć kalorie np kurczak przed smażeniem waży 260g a po smażeniu już 200.
-Jak bardzo kaloryczny jest grillowany kurczak w stosunku do surowego ? Jakoś nie mogę znaleźć jednoznacznej odp jak to podliczać. Dziękuję za pomoc.

Zmieniony przez - tedunioo w dniu 2014-05-19 23:24:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Dane w tabelach są podane dla wartości surowych i tak należy je wliczać do bilansu. Gdy ważysz po obróbce to odejmij dodaj 20-30% w zależności od tego ile wody wyjdzie z danego produktu.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Dane w tabelach są podane dla wartości surowych i tak należy je wliczać do bilansu. Gdy ważysz po obróbce to odejmij dodaj 20-30% w zależności od tego ile wody wyjdzie z danego produktu..

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
j/w wszytsko ważymy przed obróbką, np ryż 100g po ugotowaniu waży ok 300g, ale jego btw jest takie samo z tym ze nasiąkł wodą, niektóre produkty podczas obróbki zwiększają wagę a inne zmniejszają.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
czy można smażyc na patelni która ma w kilku miejscach zdarty teflon? czy jest to szkodliwe?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Można i nie jest szkodliwe. Mówi się, że to szkodzi że względów bezpieczeństwa od str gastronomii. Każdy uszkodzony przedmiot nie nadaje się do użytku. kawałek teflonu np może trafić na talerz klienta
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium