...
Napisał(a)
Może ktoś napisać mi kolejność od najzdrowszych do najmniej zdrowych zamienników ryżu? Już tyle czasu jem brązowy ryż, że nie mogę na niego potrzeć. Uszereguje ktoś te wszystkie ryże/kasze itp w jakiejś kolejności co najlepiej spożywać?
...
Napisał(a)
Nie ma takich rankingów. Urozmaicaj diete i bedzie gitara
trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !
...
Napisał(a)
Makaron durum, orkiszowy, razowy, kasza jaglana, gryczana, jęczmienia. Wszystko jest zdrowe, nawet ziemniaczki, chyba że na zajęciach spałem
...
Napisał(a)
Bataty możesz jeszcze wrzucić ;)
http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html
"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"
...
Napisał(a)
WItam,
Mam problem z liczeniem kalorii i ważeniem mięsa.
-Kiedy ważyć np. pierś kurczaka, bo trudno mi podliczyć kalorie np kurczak przed smażeniem waży 260g a po smażeniu już 200.
-Jak bardzo kaloryczny jest grillowany kurczak w stosunku do surowego ? Jakoś nie mogę znaleźć jednoznacznej odp jak to podliczać. Dziękuję za pomoc.
Zmieniony przez - tedunioo w dniu 2014-05-19 23:24:57
Mam problem z liczeniem kalorii i ważeniem mięsa.
-Kiedy ważyć np. pierś kurczaka, bo trudno mi podliczyć kalorie np kurczak przed smażeniem waży 260g a po smażeniu już 200.
-Jak bardzo kaloryczny jest grillowany kurczak w stosunku do surowego ? Jakoś nie mogę znaleźć jednoznacznej odp jak to podliczać. Dziękuję za pomoc.
Zmieniony przez - tedunioo w dniu 2014-05-19 23:24:57
...
Napisał(a)
Dane w tabelach są podane dla wartości surowych i tak należy je wliczać do bilansu. Gdy ważysz po obróbce to odejmij dodaj 20-30% w zależności od tego ile wody wyjdzie z danego produktu.
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Dane w tabelach są podane dla wartości surowych i tak należy je wliczać do bilansu. Gdy ważysz po obróbce to odejmij dodaj 20-30% w zależności od tego ile wody wyjdzie z danego produktu..
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
j/w wszytsko ważymy przed obróbką, np ryż 100g po ugotowaniu waży ok 300g, ale jego btw jest takie samo z tym ze nasiąkł wodą, niektóre produkty podczas obróbki zwiększają wagę a inne zmniejszają.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
czy można smażyc na patelni która ma w kilku miejscach zdarty teflon? czy jest to szkodliwe?
...
Napisał(a)
Można i nie jest szkodliwe. Mówi się, że to szkodzi że względów bezpieczeństwa od str gastronomii. Każdy uszkodzony przedmiot nie nadaje się do użytku. kawałek teflonu np może trafić na talerz klienta
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły