Szacuny
1
Napisanych postów
1056
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7101
UpToYou
no dokładnie takie, tuba ze sprężyną :) no to dziś umieszczę przepis na szynkę z szynkowara w przepisach ...
Będę czekać z niecierpliwością na przepis. Fantastyczna sprawa z szynkowarem.
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
Który jest lepszy? A może macie coś innego sprawdzonego?
Tak w ogóle smażąc na nim nie zostaje posmak kokosu?
I czy nadaje się do smażenia wszystkiego?
Ja spotkałam się z tym drugim, ale nie do smażenia tylko się nim smarowałam
Znalazłam niedawno w Makro coś takiego http://www.decare.pl/oliwy-i-oleje ale niestety nie wiem czy jest nierafinowany. Pachnie miło kokosowo. Miałam kiedyś kupiony w sklepie ekologicznym i ten z Makro ma podobną konsystencję.
Robię na tym mięso (steki wołowe, drób) i jest ok. Przeszkadza mi tylko w jajecznicy i omlecie.
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
Szacuny
1
Napisanych postów
1056
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7101
Vredotaa
UpToYou
no dokładnie takie, tuba ze sprężyną :) no to dziś umieszczę przepis na szynkę z szynkowara w przepisach ...
Będę czekać z niecierpliwością na przepis. Fantastyczna sprawa z szynkowarem.
Dotarłam do przepisu. Przykrycie drugim garnkiem z góry ciekawa sprawa. Ja zawsze miałam otwarty garnek, bo nie mam takiego wysokiego i szynkowar mi wystawał poza, i pół kuchni zaparowanej.
Z wołowiną to może być problem, chyba że się ma dojście do dobrego mięsa. Zapytam moją mamę, czy próbowała coś robić z wołowiną. Z tego co kojarze, mixuje głównie różne kawałki wieprzowiny (np. łopatka + szynka albo schab) albo wieprzowina + kawałek drobiowy.
A bym zapomniała - dla Lejdis które nie mają takiego wynalazku, można coś takiego zrobić w słoikach i zagotować. Ważne żeby mięso nie było wcześniej mrożone bo się będzie rozlatywać.
Zmieniony przez - Vredotaa w dniu 2013-10-02 12:20:30
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
Szacuny
3
Napisanych postów
1458
Wiek
45 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
15567
Ja mam ten pierwszy, pięknie pachnie i moim zdaniem ma smak kokosowy, dodaję do płatków jaglanych jak robię rano na śniadanie i bez oleju smakują znacznie gorzej. Ale nie mam porównania z innymi, ten jednak wydaje mi się bardzo dobry.