SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[SIŁA]Kokos DT just for fun

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 374253

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
kokosik dzis mija mi tydzien od calkowitego odstawienia glutenu i laktozy. Wczesniej unikalam, ale zdarzalo sie od czasu do czasu, ale od tygodnia to juz 0 produktow mlecznych i 0 wszelkich zboz ( nawet owsa nie tykam) i powiem Ci ze czuje sie bardzo dobrze
Nie powiem wczoraj robiac dla maklza salatke do grilla mialam ochote skubnac nieco fetty ale sie powstrzymalam.
Poczatkowo tez dokuczaly mi wzdecia po grochu ale teraz jakby sie poprawilo w tej kwestii. Moze i organizm musi sie przyzwyczaic, w koncu wczesniej groch to jadalam moze raz w miesiacu.

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 9908 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 178038
Ja mam tzw gastrofazy - jak mi coś podleci to mogłabym na okrągło. Ostatnio tak miałam/mam z plackami owsianymi ale... jak trzeba odstawić to trudno.
Namoczyłam fasolę i ciecierzycę i dziś wieczorem będę dumać co dobrego z nich zrobić. Placki ciecierzycowe są nawet ok, z fasoli myślę coś na wzór cienkiej macy wymodzić zamiast chleba do pracy na drugie śniadanie.
Wieczorem zakładam fartuszek i odpalam piekarnik...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
Ja czasem robie placki ciecierzycowe na grilu elektrycznym ale przewaznie to groch jak i ciecierzyce jadam taka po normalnym gotowaniu. Wczoraj po treningu to porcje ugotowanej ciecierzycy pozarlam lapami z miski Groch ugotowany mozna dodac do salatki albo zrobic kapuste kiszona z grochem. Daj znac co dzis wieczorem wyczarujesz

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 9908 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 178038
kapusta z grochem - jedno z popisowych dań mojego taty
nawet nie próbuję robić sama tego dania aby nie psuć sobie "smaku dziciństwa"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1631 Wiek 23 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 61355
Ja robię z mąki gryczanej coś w rodzaju naleśników/tortilli i potem z nich zwijam wrapy do pracy. W środku możesz dać co chcesz, np pastę soczewicową, jakieś mięcho, warzywa.
A brak nabiału to faktycznie ból, drżę na samą myśl że mógłby mi zostać odebrany
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 9908 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 178038
To jest pomysł - kupię mąkę gryczną i będę denerwować moich współwięźniów pracowych kebabami

Zmieniony przez - Kokosik w dniu 2012-05-29 16:40:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
ziuta do wszystkiego idzie przywyknac. Dzis robilam malzowi serek wiejski ze szczypiorkiem , ech a pamietam czasy jak razem zesmy sobie tak jadali :'-( albo jak sobie robilam omlety a'la pizza z zoltym serkiem :'-(
musze u siebie poszukac takiej maki, moze tez sprobuje. A jak dokladnie robisz te nalesniki?

kokosik to u mnie groch z kapusta to danie mamy. Moj wlasnie dochodzi na kuchene Tato za to robi najlesza grochowke na swiecie

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 9908 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 178038
kapusta z grochem, grochówka "wojskowa" z boczkiem, zalewajka i jajecznica - ja chce do taty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
to moj nie jest az tak wszechstronny raczej podazyl droga waskiej specjalizacji w kierunku grochowki

Malz za to specjalizuje sie w placku po wegiersku albo pizzy ---- zadnego pozytku z tego nie mam a poza tym to omija kuchnie szerokim lukiem.

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
he he no raczej straczki
sprobuj je skielkowac zanim ugotujesz moze bedziesz lepiej trawic no i dodanie glona kombu do gotowania zalatwia sprawe

o kurcze jakie smaki dziecinstwa u nas grochowki nie bylo, nigdy nei jadlam jak i straczkow zreszta bo moja mam ma z nimi wielki problem, dopieor jak doroslam i sama zaczelam gotowac to po straczki siegnelam, bardzo fajny wychodzi paprykarz jak sie do niego doda cieciezyce,

Zmieniony przez - obliques w dniu 2012-05-29 21:27:32
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening 100 powtórzeń

Następny temat

ból głowy po NO PRELOAD i KREATYNIE

WHEY premium