SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 504207

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 171 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2241
cze mam pytanie co to jest dokładnie GL i czy tym też się przejmować??? Mółby ktoś mi przybliżyć zasady tej diety w skrócie bo za dobrze nie czaję nawet po przeczytaniu kilku postów!!! czy śniadanie: ser biały ze śmietaną jest dobre?? Jaki GI ma ser biały żółty i śmiatana??? z góry thx
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przed chwilą zamówiłam Montignac nad Wisłą na stronie www.interesik.pl
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej Ludziska Ja zaczynam przygotowania do wakacji .. jakaś dieta cwiczonka codzienne moze ktoś mi potowarzyszy ?? Co o tym myślicie...
Jutro zaczynam... postaram sie zgodnie z Montim
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć wszystkim!
Właśnie dotarłem, po dwóch tygodniach dorywczego czytania, do końca Waszych postów. W między czasie zakupiłem Jeść Aby Schudnąć i powoli wprowadzamy z żonką teorię w życie... Pewnie jak każdy na początku mam lekki mętlik w głowie, a co najgorsze to mało pomysłów na posiłki.
Mam nadzieję, że z czasem się rozkręcimy w tym stylu życia i zaczniemy odnosić sukcesy. Motywację mam - moja wątroba ponoć wygląda jak u osób 10lat starszych, a i otyłość jest bardzo duża zaczynam wobec tego z dużego pułapu i mam do zrzucenia ok. 20 kg.
Na razie wiem jedno - nie traktuję tego jak diety, a jak nowy styl życia...
Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za mnie kciuki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 719
Babko, dzięki za info o serku. Nie sądziłam, że sięgniesz do encyklopedii(jednak co guru to guru, nie zostawi swoich wiernych w niewiedzy). Aha, zamówiłam wczoraj "Monti.... na Wisłą" na necie w ksiegarni ABC.
Muszę sie wam przyznać, że wmuszam w siebie mięso, za którym nie przepadam i strasznie się czuję pełna. Chyba zrezygnuję, może nie całkiem, ale też nie tak często jak Monti zaleca. Jem dużo soi (dotychczas żyłam w przekonaniu - podobnie jak Weronika- że to raczej białko) i fasolek różnych, lubię ryby i sery, więc może to wszystko jakoś zrównoważy brak mięsa.Liczę też na fajne przepisy z ww. książeczki.
Syska, SOG dla Ciebie za info o otrębach. Ja jem ich dużo, ale surowych i byłam przekonana, że tak ma być, bo samo zdrowie - a tu figolca. Przepis na naleśniki - super!No i gratuluję tych zrzuconych kilogramów.
Ja wczorej natomiast baaaardzo zgrzeszyłam- przywiozłam sobie w niedzielę ze Słowacji czekoladę "Studencką". Dla pozoru kupiłam gorzką (chociaż ma tylko 50% kakao). Ma też orzeszki ziemne, ale i galaretkę i rodzynki.... Na i wrąbałam wczoraj połowę tj. 10 dkg (bo jest duża). Mam nauczkę, bo do dziś mi niedobrze, ale ile miałam frajdy - to moje! Musiałam "zajeść" pewną okropną sytuację, którą miałam w pracy i która roztrzęsła mnie na całe popołudnie.

gania

gania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Może na początek wersja "light" surówki którą polecam - mam nadzieję, że jest ona zgodna z MM:
1. kapusta pekińska
2. papryka (różne kolory)
3. ogórki
4. szczypiorek
5. pomidory
(oryginalnie jeszcze dochodziła kukurydza - ale nie można jej dodać)
proporcje można zmieniać wg idywidualnych upodobań, do tego dochodzi sos: kefir 0% + czosnek (ile kto chce) + vegeta + pieprz Cayene (oryginalnie był jeszcze majonez - niestety w sklepach nie spotkałem jeszcze majonezu bez cukru)
smacznego - w zasadzie pasuje to wszystkiego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
BOB powodzenia i wytrwałości życze
Twoja surówka wygląda niezle ale radziłabym uważać na te vegete a raczej na jej skład ,ja zawsze spotykam taką która zawiera cukier wiec odpada

Magda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Słuszna uwaga z tą Vegetą... teraz wszystko w sklepie sprawdzam - ale o Vegecie nie pomyślałem.
Tak na marginesie to jestem przerażony jak chodzimy po sklepach i wszędzie nawet w produktach, których byśmy o to wogóle nie podejżewali, jest cukier !
straszne... ale mam też satysfakcję, że nie kupuję wszystkiego i że wreszcie czytam co jest w opakowaniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 955
Gania ! Nie przejmuj się tą czekoladą. Dla zdrowia psychicznego warto czasem zgrzeszyć. Bez tych grzeszków jakże byłoby nudno. A wyobrażam sobie jak Ci ta czekolada musiała smakować - zakazany owoc !.
Ja po zrzuceniu 10 kg, czyli osiągnięciu planowanego wyniku bardzo często świadomie grzeszę - np. lody, kawał tortu, kilka młodych ziemniaków + gołąbek z mięsem (ale bez ryżu). Takie odstępstawa powodują, że waga nie idzie już w dół ale stoi w miejscu. I o to chodzi.
Myślę, że jak czasem się zje coś no MM, to co najwyżej opóźni proces chudnięcia ale nic złego się nie stanie, a do przyjemności każdy ma prawo.
Pozdrawiam !
Grawo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ponieważ jestem strasznym łasuchem, a czekolady nawet light lub bez cukru są moim zdaniem dość naciągane wymyślam słodycze jak najbardziej zbliżone do MM, i takim to sposobem robię wyrób czekoladopodobny:
1. mleko w proszku odtłuszczone (dużo - daje wypełnienie i główny smak)
2. kakao naturalne (jak kto lubi - ja daję troszeczkę ok. pół łyżeczki na szklankę)
3. ewentualnie troszkę fruktozy (do smaku)
4. kefir 0%, bez cukru (np.Kościan - ok. dwóch łyżek w celu wykonania półpłynnej masy)
wszystko mieszamy - jak ktoś ma cierpliwość może mieszać aż do uzyskania gładkiej masy (wtedy jest najlepyszniejsze), ja najczęściej nie wytrzymuję i zjadam w połowie pracy...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

forma lato