Szacuny
2
Napisanych postów
162
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3091
Zapotrzebowanie na białko jest powyżej 2g na 1 kg masy ciała a jeśli np komuś czasami wychodziło by 1,5 g na 1 kg masy ciało to byłby jakiś przyrost mięśni ?
Szacuny
14
Napisanych postów
602
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2370
Białko podstawowy budulec masy mięśniowej, jeśli na początku słabo się odżywiałeś i miałeś deficyt białkowy, to nawet jak zwiększysz trochę to organizm zareaguje.
Szacuny
14
Napisanych postów
602
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2370
Branie kreatyny w tym wieku jest bez sensu, czy będziesz brał czy nie, przyrosty będą takie same, tym bardziej jeśli dopiero zaczynasz. Skoro efekty będą takie same to szkoda kasy, szkoda też zepsuć sobie pierwszy cykl, który z reguły jest najbardziej efektywny. Jesteś młody, rozwijasz się, dopiero zaczynasz przygodę ćwiczeniami siłowymi, Twój organizm nic nie zyska teraz na kreatynie. Uwierz mi na słowo.
Pozdrawiam.
Edycja: podbijam, bo stał się niewidoczny :)
Zmieniony przez - darekk. w dniu 2009-02-10 15:33:42
Szacuny
4
Napisanych postów
432
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3094
Ja mam pytanie do osob które miały stycznosc z Nagim Wojownikiem Pavla Tastsouline'a . Otóż bardzo zainteresowalem sie tą książka z wielu opini i przeczytanych artykułów nawet niedawno w tym dziale byle post zwiazany z tą książka, wiec postanowiłem ja kupic . Przeanalizowalem całą i moj problem jest taki ; w ksiązce napisane jest że ten trening nie angazuje albo w bardzo małym stopniu takie partie ciała jak: łydki,przedramiona czy dolne partie pleców. Jednak jest wspomniane ze 2-3 razy w tygodniu mozna wykonywac normalny trening oprócz tego z ksiązki. No i własnie niewiem jak to połączyc. Bo niewiem czy w dni normalnego treningu mam sobie ten ksiązkowy odpuscic, jak to bedzie z regeneracją organizmu zeby to wszystko miało sens. Bo raczej zalezy mi zeby całe cieło rozwijało sie równomiernie.