Szacuny
0
Napisanych postów
139
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
633
cześć chciałbym wzmocnić swoją kondycje ale nie wiem w jaki sposób oprócz biegania. Mam 13 lat i chciałbym jakieś ćwiczenia w domu lub na podwórku.Proszę o PoMoC!
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
42
Wytrzymalosc w moim rozumowaniu jest to dlugotrwaly i malo intensywny wysilek np bieganie czy jazda na rowerze. Musimy w tym celu wzmocnic miesnie czerwone odpowiedzialne wlasnie za taki wysilek. Obciazenie nie bedzie tutaj najlepszym rozwiazaniem - bardziej postaw na dlugosc treningow. Wysilek tlenowy jak sama nazwa wskazuje bedze wymagal rowniez zuzycia duzej ilosci tlenu takze przydaloby sie zwiekszyc pojemnosc chlonna ploc. Etipczycy m.in ( mistrzowie swiata w maratonach i dluygich dystansach) biegaja w tym celu bardzo wczesnie rano czesto w ujemnych temperaturach Smile im wyzej tym mniej tlenu i "ciezej" sie oddycha. Duza pojemnosc ploc jest tam zbawieniem Razz Pozdro gorale.
Szacuny
4
Napisanych postów
432
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3094
Więc Mawashi; Ostatnio przeczytałem Twój artykuł "Porusz swoje bicepsy", napisałes ze należy wykonywac dwa ćwiczenia jedno na cały biceps a drugie na krótką głowe. No i własnie jakie cwiczenia mozna wykonywac na krótką głowe w domowych warunkach przy pomocy dwóch hantli i drążka?? Zainteresowałem sie tym bo cwicze i cwicze, a i tak nie chca rosnąc.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1600
witam . cwicze 4 x w tygodniu FBW jednak aby zmęczyć wszystkie mięsnie zrobic rozgrzewke i rozcaganie zajmuje mi ok 2 h. Prez to ostatnio zaniedbalem troszke nauke;] mam zamiar dociagnac ten trening jeszcze tydzien aby bylo rowne 4 tygodnie i zaczac splita. Bede wtedy cwicczyl czesciej a krocej. Przez dotychczasowe 3 tygodnie zauwazylem duze postepy i przytylem 3/4 kg. Zastanawiam sie jednak czy przy splicie masa tez bedzie tak dobrze szła... Jak myslicie ? bo nie chce kosztem tejze zmiany stracic na przyrostach. ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1600
fbw treuje właśnie systemem abab. no ale 2h to jednak za dlugo a jak patrze na plan to nic nie moge usunac bo bedzie za malo;] czyli split bedzie dobry? a i jeszcze dodam ze jade na kreatynie narazie tydzien a w planie mam jeszcze 5 tygodni kreatyny