SIŁA ! :D
...
Napisał(a)
Ok,bardzo dziękuje smpa, niedługo rozpiszę nową dietę i dam do ponownej oceny :).Btw. czy można na tym forum edytować posty?
...
Napisał(a)
tak notesik koło daty wysłania wypowiedzi
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Nie mogę edytować 1szego posta, pisze że ktoś już odpowiedział i nie można :P.Napiszę w skrócie zmiany:
1 śniadanie- gdy jem mleko, dokładam jeszcze 1 jajo, Albo jem tak jak mi napisałeś:Jajecznicę,(mogę zjeść z chlebem razowym,wcześniej zjadając banana?)
2Śniadanie:Zamiast Sera Żółtego Twaróg, Zamiast Wędliny zawsze ryba lub pierś(Mam pytanie znowu tutaj.Jaką rybę mogę zjeść na 2 śniadanie. Chudą(mintaj,panga,tuńczyk)czy mogę spożyć trochę tłustszą?)
-Zamiast ogórka-sałata lub pekinka
-Mogę smarować kanapki masłem? Jeśli nie to czym mogę je zastąpić? Czy jeść bez masła, a na przykład wziąć sobie trochę orzechów włoskich do szkoły?
3.Obiad-Ziemniaki wypadają z powodu enzymu trawiennego co obniża strawność białek,kotlet schabowy też out
4.Po Treningu:
-Zamiast twarogu pierś lub ryba(Chuda Ryba(mintaj,panga,tuńczyk. Po treningu mam unikać tłuszczy,ale czy może być smażona na naprawdę małej ilości oliwy?parowar kupuje około za tydzień, mogę do tego czasu smażyć?)
-Wyrzucić białko jaja?
Proszę o ponowną korektę :)
1 śniadanie- gdy jem mleko, dokładam jeszcze 1 jajo, Albo jem tak jak mi napisałeś:Jajecznicę,(mogę zjeść z chlebem razowym,wcześniej zjadając banana?)
2Śniadanie:Zamiast Sera Żółtego Twaróg, Zamiast Wędliny zawsze ryba lub pierś(Mam pytanie znowu tutaj.Jaką rybę mogę zjeść na 2 śniadanie. Chudą(mintaj,panga,tuńczyk)czy mogę spożyć trochę tłustszą?)
-Zamiast ogórka-sałata lub pekinka
-Mogę smarować kanapki masłem? Jeśli nie to czym mogę je zastąpić? Czy jeść bez masła, a na przykład wziąć sobie trochę orzechów włoskich do szkoły?
3.Obiad-Ziemniaki wypadają z powodu enzymu trawiennego co obniża strawność białek,kotlet schabowy też out
4.Po Treningu:
-Zamiast twarogu pierś lub ryba(Chuda Ryba(mintaj,panga,tuńczyk. Po treningu mam unikać tłuszczy,ale czy może być smażona na naprawdę małej ilości oliwy?parowar kupuje około za tydzień, mogę do tego czasu smażyć?)
-Wyrzucić białko jaja?
Proszę o ponowną korektę :)
...
Napisał(a)
bo pierwszego nie możesz edytować
przypomnij mi później sprawdze

...
Napisał(a)
Obecnie nie mam internetu w domu.Piszę z czytelni w szkole więc nie mam czasu za dużo żeby napisać coś porządnie.Za kilka dni będę miał internet w domu, i rozpiszę dietę na nowo w oparciu o większość 10WŻ :)
...
Napisał(a)
wklej tutaj bedzie ok
...
Napisał(a)
Dobra, mam internet daję ponownie dietę do oceny, i chyba wyjdzie na to, że co miesiąc albo mniej będę tu umieszczał ulepszoną dietę, z liczeniem dokładnym kalorii itp. :)
1.ŚniadanieTu kilka zestawów
1.
-Mleko 2% lub 1.5%(organizm się przyzwyczaił do 2% :D)
-Rodzynki
-Orzechy Włoskie
-1 Jajo
Tutaj zastanawiam się, czy nie dać 2 całych białek i 1 żółtka, żeby tłuszczów nie jeść 3 żółtek na dzień :D
2.
Placek Owsiany( To samo co w 1 poście)
-Rodzynki
-Orzechy
-Jabłko(Banan już nie przez za wysoki I/G)
. I mam pytanie-czy zamiast tego placka mogę zrobić omlet? W końcu podobnie się robi, tylko że z dodatkiem tej mąki pszennej(s.m.p.a. jak możesz to napisz czy rano mogę można czy nie:P)
2.2 Śniadanie
-Chleb Razowy
-Twaróg Chudy lub Półtłusty (Mała ilość zamiast masła,zastanawiam się czy nie robić tej pasty z awokado,a i czy mogę jakieś lepszej jakości masło brać do kanapek? bo jak ostatnio przeczytałem jak "Zdrowa" jest margaryna po tym utwardzeniu tłuszczy to już nie zjem :D)
-Pierś Lub jakaś ryba( w tym posiłku mógłbym jakąś tłustszą?Zwiększyłbym trochę omegi-3 itp.?)
-Warzywa-Najczęściej pomidor,sałata pekińska, kapusta kiszona,papryka
-Jabłko
3.Obiad-Nadal Przed treningowy.
-Kasza Gryczana(jem Prażoną, jaka będzie najlepsza?)
-Pierś(Nadal Smażona Na oliwie, ale max za tydzień będę miał parowar to sprawa załatwiona)
-Sałatka-Tutaj różnie- raz pieczarki z cebulką(gotowane), czasem papryka z sałatą pekińską i marchwią, Na obiad staram sięwarzywa urozmaicać( nie jem grochu,kukurydzy,fasoli ze względu na enzymy obniżające strawność białka-prawda to ?)
-Jabłko
4.Posiłek Po Treningu
-Ryż
-Panga(Twaróg już out :D, zastanawiam się nad morszczukiem-ma 0 tłuszczu, mógłby być też pstrąg lub karp)?
-Banan
5.Posiłek Przed Snem
-Twaróg Chudy Lub Półtłusty
-mała ilość warzyw o jak najniższym indeksie-najczęściej pomidor z małą ilością czosnku( żeby dać trochę więcej antyoksydantów na noc)
-1 Jajo
-Łyk Oliwy(Nie za dużo tłuszczu przed snem? :D)
Napoje-Tylko Woda(Ciągle muszynianka :D, zastanawiam się nad innymi,szukam tych co mają dużo skł.mineralnych, bo po"biednych"wodach ciągle mi się pić chce :D i nic nie mają :D)
-Czasami Zielona Herbata lub Czarna(Rzadko)-zawsze jak piję herbatę daję twarogu lub inne białko żeby kwas szczawiowy nie narozrabiał :D)
-Zastanawiam się nad innymi owocami niż jabłko 2,3 razy na dzień, banan i daktyle się nie nudzą :D(banan i daktyle tylko po treningu, daktyle w bardzo małych ilościach, czasami jem po treningu 1-2 łyżki miodu-skutecznie powstrzymuje przed innymi słodkościami)
Proszę o ponowną surową ocenę.
Zmieniony przez - wsiok w dniu 2010-04-05 23:52:12
1.ŚniadanieTu kilka zestawów
1.
-Rodzynki
-Orzechy Włoskie
-1 Jajo
Tutaj zastanawiam się, czy nie dać 2 całych białek i 1 żółtka, żeby tłuszczów nie jeść 3 żółtek na dzień :D
2.
-Rodzynki
-Orzechy
. I mam pytanie-czy zamiast tego placka mogę zrobić omlet? W końcu podobnie się robi, tylko że z dodatkiem tej mąki pszennej(s.m.p.a. jak możesz to napisz czy rano mogę można czy nie:P)
2.2 Śniadanie
-Chleb Razowy
-Twaróg Chudy lub Półtłusty (Mała ilość zamiast masła,zastanawiam się czy nie robić tej pasty z awokado,a i czy mogę jakieś lepszej jakości masło brać do kanapek? bo jak ostatnio przeczytałem jak "Zdrowa" jest margaryna po tym utwardzeniu tłuszczy to już nie zjem :D)
-Pierś Lub jakaś ryba( w tym posiłku mógłbym jakąś tłustszą?Zwiększyłbym trochę omegi-3 itp.?)
-Jabłko
-Kasza Gryczana(jem Prażoną, jaka będzie najlepsza?)
-Pierś(Nadal Smażona Na oliwie, ale max za tydzień będę miał parowar to sprawa załatwiona)
-Sałatka-Tutaj różnie- raz pieczarki z cebulką(gotowane), czasem papryka z sałatą pekińską i marchwią, Na obiad staram sięwarzywa urozmaicać( nie jem grochu,kukurydzy,fasoli ze względu na enzymy obniżające strawność białka-prawda to ?)
-Jabłko
4.Posiłek Po Treningu
-Ryż
-Panga(Twaróg już out :D, zastanawiam się nad morszczukiem-ma 0 tłuszczu, mógłby być też pstrąg lub karp)?
-Banan
5.Posiłek Przed Snem
-mała ilość warzyw o jak najniższym indeksie-najczęściej pomidor z małą ilością czosnku( żeby dać trochę więcej antyoksydantów na noc)
-1 Jajo
-Łyk Oliwy(Nie za dużo tłuszczu przed snem? :D)
Napoje-Tylko Woda(Ciągle muszynianka :D, zastanawiam się nad innymi,szukam tych co mają dużo skł.mineralnych, bo po"biednych"wodach ciągle mi się pić chce :D i nic nie mają :D)
-Czasami Zielona Herbata lub Czarna(Rzadko)-zawsze jak piję herbatę daję twarogu lub inne białko żeby kwas szczawiowy nie narozrabiał :D)
-Zastanawiam się nad innymi owocami niż jabłko 2,3 razy na dzień, banan i daktyle się nie nudzą :D(banan i daktyle tylko po treningu, daktyle w bardzo małych ilościach, czasami jem po treningu 1-2 łyżki miodu-skutecznie powstrzymuje przed innymi słodkościami)
Proszę o ponowną surową ocenę.
Zmieniony przez - wsiok w dniu 2010-04-05 23:52:12
...
Napisał(a)
1.Śniadanie Tu kilka zestawów
1.
-Rodzynki
-Orzechy Włoskie
-2 Jaja
2.
-Rodzynki
-Orzechy
.kup razową będzie ok
2.2 Śniadanie
-Chleb Razowy
-Twaróg Chudy lub Półtłusty
mało bez dodatków tł roślinnych
warzywa
-Pierś Lub jakaś ryba
tłustsza może być
-Jabłko
-Kasza Gryczana ok
-Sałatka-Tutaj różnie- raz pieczarki z cebulką(gotowane), czasem papryka z sałatą pekińską i marchwią, Na obiad staram sięwarzywa urozmaicać
4.Posiłek Po Treningu
-Ryż
-mintaj morszuck dorsz pstrąg tez nie bedzie zły
-Banan
5.Posiłek Przed Snem
-1 Jajo
-Łyk Oliwy
1.
-Rodzynki
-Orzechy Włoskie
-2 Jaja
2.
-Rodzynki
-Orzechy
.kup razową będzie ok
2.2 Śniadanie
-Chleb Razowy
-Twaróg Chudy lub Półtłusty
mało bez dodatków tł roślinnych
warzywa
-Pierś Lub jakaś ryba
tłustsza może być
-Jabłko
-Kasza Gryczana ok
-Sałatka-Tutaj różnie- raz pieczarki z cebulką(gotowane), czasem papryka z sałatą pekińską i marchwią, Na obiad staram sięwarzywa urozmaicać
4.Posiłek Po Treningu
-Ryż
-mintaj morszuck dorsz pstrąg tez nie bedzie zły
-Banan
5.Posiłek Przed Snem
-1 Jajo
-Łyk Oliwy
...
Napisał(a)
o dzięki za poprawki.Mam jeszcze pytanie, często łykam tabletki tranu(z wątroby dorsza)z nnkt. Mógłbym łykać 2 tabletki, na przykład na 2 śniadanie i obiad, lub obiad i posiłek przed snem?
Będę trochę zmienioną dietą pisał co jakiś okres czasu, czasem jakieś pytanko, to jak możesz to czasem zaglądaj s.m.p.a :D
Będę trochę zmienioną dietą pisał co jakiś okres czasu, czasem jakieś pytanko, to jak możesz to czasem zaglądaj s.m.p.a :D
...
Napisał(a)
łykaj do których posiłków chcesz, ale lepiej nie do okołotreningowych
Poprzedni temat
Eksperci Prosze o pomoc w sprawdzeniu diety :)
Następny temat
Ostateczny etap zrzucania wagi - porady/pomoc co do treningu
Polecane artykuły