Szacuny
1
Napisanych postów
369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6513
A czy zamiast mąki razowej mogę użyć żurkowej? I jeszcze jedno, czy ta dieta jest na tyle prawidłowa, żebym mógł powoli zacząć liczyć kalorie? Bo jem codziennie praktycznie to samo,tylko w warzywach są duże zmiany :D
Jeszcze jedna rzecz. Robiłem dziś pastę z awokado, z dodatkiem cebuli, czosnku i pomidora. Włożyłem ją do lodówki, bo chciałem mieć ją na jutro, patrze po 3 godzinach i sprawa zupełnie jak z jabłkiem czy gruszką-ciemny kolor,zapach bez zmian, ale chyba nie powinienem tego jeść. Więc tu mam pytanie-jeśli ta pasta tak szybko czernieje, to co zrobić aby na kanapkach na 2 śniadanie jakoś się trzymała ? Czy może(pewnie tak) problem był z awokado- troszeczkę czerniało w niektórych miejscach, ale w środku było wszystko w porządku :D
Zmieniony przez - wsiok w dniu 2010-04-07 21:30:34
Szacuny
1
Napisanych postów
369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6513
Ok, dzięki za radę.Jeśli robię pastę z dojrzałego awokado, to wkładać je do lodówki na noc czy nie?I przeczytałem, że aby zatrzymać utlenianie awokado można zanurzyć w małej ilości oliwy-prawda to ?
Mąki znaleźć nie mogę, znalazłem stronę tego młynu-jest to dokładnie -mąka żytnia razowa typ 2000, na opakowaniu pisze jeszcze żurkowa.
Zmieniony przez - wsiok w dniu 2010-04-07 21:56:20
Szacuny
1
Napisanych postów
369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6513
Jeszcze pytanie mam kolejne :d.Jakie zmiany zachodzą w jedzeniu w dni nietreningowe? Mniej WW w 3 posiłku i ich brak w 4?Więcej białka?
I czemu na śniadanie nie trzeba warzyw?
Szacuny
7
Napisanych postów
1243
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15610
W nietreningowe możesz dać tłuszcze w posiłkach okołotreningowych i dodać warzyw. WW nie musisz obniżać, ale możesz jednak to zrobić na rzecz tłuszczy. Białka tyle samo ile w treningowe.
Szacuny
1
Napisanych postów
369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6513
To w nie treningowe mogę zamiast ryżu zjeść kuskus? Czy może być na dzień jeden WW prosty Ryż) I mam pytanie. Czemu na śniadanie można jeść płatki owsiane jeśli mają bardzo wysoki indeks glikemiczny? Dlatego że wstając rano już wstaje się głodnym i powinno się szybko nasycić? :P
Szacuny
1
Napisanych postów
369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6513
To w każdym posiłku oprócz treningu jeść ww o niskim ig?Płatki owsiane jem takie
http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-7937/Stoislaw-Platki-owsiane-gorskie-500g-Full.jpg (sorry za sam adres).Ja wrzucam je do garnka z prawie gotującym się mlekiem,i przez minutę gotuje je z mlekiem. Robi się je szybko ale w innych tematach piszę że błyskawiczne a górskie to róznica :D.Mogę takie jeść czy lepiej kupić inne ?