[...] i porównaj do swojego jadłospisu . Porównasz swoje wartości kaloryczne do tych co Ci wyjdą a także jak będziesz układać posiłki to produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) [...]
Witaj, Tragicznej sylwetki nie masz , widać że jakieś tam mięśnie są, podbił tłuszcze na 90-100 gram . Lepiej wyjdziesz jak wymienisz filet z kurczaka na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka . Treningu siłowego na siłowni nie zamierzasz wykonywać ? Pozdrawiam
ja proponuję podbić tłuszcz zamiast opychać się węglami. Zamiast piersi z kurczaka daj trochę tłustszego mięsa (udka z kurczaka, czasem chuda wieprzowina), zamiast chudego twarogu półtłusty - przy tych takich samych kosztach i tej samej objętości posiłków zwiększysz kaloryczność diety\
500g twarogu to sporo. Zdecydowanie warto zmniejszyć tę ilość. Są inne tanie źrodła białka, alternatywą dla piersi mogą być udka z kurczaka, a także podroby i jaja. Białko sojowe od czasu do czasu możesz wypić jak masz.
1.Jaja kurze całe 2.Płatki owsiane 3.Mleko OK 2 śniadanie : 1.Chleb razowy 2.szynka z indyka 3.Orzechy włoskie dodaj warzywa, szynkę zamień na mięso/rybę Posiłek przed treningowy : 1.Kasza gryczana 2.Mięso z ud kurczaka ze skórą 3.Marchew OK Posiłek po treningowy : 1.Odrazu po treningu gainer 1 vital max 2.Po 40 min ryż biały + mięso z ud kurczaka [...]
[...] np. 2 posiłki takie same, szybciej wyjdzie posiłków miliony, trzeba gotować takie źródła stosuj naprzemienne: Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: [...]
[...] . Po drugie mając taki jadłospis możesz doprowadzić się do niedoborów mikro i makroelementów. Popraw jadłospis i wrzuć go ponownie a filet z kurczaka zamień na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka Pozdrawiam
[...] razowy,ryz/makaron zwykly i ziemniaki ograniczaj tylko potreningowo czyli po silowni białko:piers z kurczaka,indyka,udziec indyczy,udziec wolowy,poledwica wolowa,schab wieprzowy,udka,karkowka,ryby:panga,mintaj,tuna,jajka,twarog tluszcze:oliwa z oliwe,olej lniany,orzechy wloskie/laskowe,migdaly,pestki slonecznika,dyni,siemie lniane
To często wybieraj z drobiu nóżki i udka - mają więcej żelaza, bo to ciemniejsze mięso. Również indyk, kaczka itp. - będą dobrą odmianą od kury. Masło orzechowe możesz zrobić sama (bez prażenia, tylko namaczać i miksować orzechy), bo wszelkie kupne (o ile wiem) są poddane obróbce cieplnej i ten tłuszcz traci wartość. Może ktoś podsunie jakieś [...]
[...] płatki owsiane(zwykłe, choć nie znam składku Twojej owsianki), jaglane, gryczane) do tego wymiana tłuszczy, a raczej dodatnie oleju kokosowego, tłustego mięsa (jak schab, udka, karkówka, polędwiczka wieprzowa, czy podroby) orzechy, masło klarowne. No i białko...za dużo nabiału, za mało ryb/ mięsa. Nabiał zostaw sobie w jednej porcji. Do [...]
[...] 5 posiłków, w każdym 150 g mięsa, wiesz jak malutko to jest objętościowo? Z tego co wypisałeś powyżej będzie już 70 g białka, pozostałe dopchasz jednym posiłkiem - 2 udka z kurczaka przykładowo. Naprawdę zjeść pół kilo mięsa to dla Ciebie obciążenie żołądka ale 5 worków ryżu już nie? Bo O jakim obciążaniu żołądka mówisz, popatrz ile [...]
[...] źródłach składników odżywczych. Najdroższe są źródła białka, więc tutaj bym zwrócił szczególną uwagę. Wśród najtańszych wyróżnić należy: wątróbkę, żołądki, serca, udka z kurczaka, schab, szynka, jajka, nabiał. Na tych źródłach białka bym się skupił, tak aby dostarczyć te 1,5 grama na kilogram masy ciała. W zupełności to wystarczy jak [...]
No udka mają wady takie że trzeba zdjąć skórę, dłużej się smażą/pieką , mięso ma trochę inną konsystencję, przy jedzeniu trzeba się trochę bardziej namęczyć z uwagi na kości . Samo mięso złe nie jest ale już nie tak "wygodne" w przygotowaniu. Jak masz ochotę itp to jedz pierś bo nie chodzi o to że jest zła ale w okół tej konkretnej części kurczaka [...]