jadam jaja, mięso udka, piersi, mielone, wołowina się czasem zdarzy, mleko, twarogi, maslanki, kefiry. Ale po prostu dieta nie jest tak urozmaicona jak profesjonalne tutaj pisane na forum. Myślę, że nawet na niej dam radę. Po prostu tak napisałem, że siła/masa, bez znaczenia, więc po co te spiny? Bardziej mi zależy na sile, ale wiadomo masa też [...]
[...] rybę nawet 2-3 razy w tygodniu) możesz wrzucić łososia, halibuta, śledzie, makrelę, pstrąga, czy topałygę. To samo z męsem nie bazuj tylko ka kurczaku (piersi) wrzuć też udka, dobrze byłoby,gdybyś wrzucił tłustsze mięsa, olej kokoswy np. orzechy, awokado jesli lubisz. Ni węglowodany więcej kaszy różnego rodzaju (jęczmienna, jaglana, [...]
Miały być udka z grilla, ale pogoda jest jaka jest poszło na kebab /SFD/2021/5/3/4f492b5b09ee49a5a1e1248ab486d46c.jpg /SFD/2021/5/3/0a4a5f8cafa744c182be9539a1f12463.jpg /SFD/2021/5/3/7d1e624a264a4963953cdbfe19de1023.jpg /SFD/2021/5/3/8e964087de914a71ae0db493e789d475.jpg
jak trening np masz po szkole i w domu jesz mamusiny obiad to np pomidorowa z żeberkami, po treningu mozesz dać udka od kurczaka i ryż, akurat ryż drogi nie jest. Jak się policzy to pierś też tanio wychodzi np 100g piersi ok 1.6 zł zawiera 20g białka, serek wiejski 200g sena ok 1.99 i też zawiera 20g białka, tuńczyk to samo o wiele droży od piersi.
Ryż będzie spoko, a co polecacie jako tańszy zamiennik piersi z kurczaka? Wiem że było pierdyliard postów na ten temat ale jakoś nie wyniosłem z nich jednoznacznej odpowiedzi. Z tego co wiem w miarę "tanie" są udka, serca i żołądki z kurczaka. Która z tych propozycji będzie najlepsza? Zmieniony przez - rafal0582 w dniu 2013-03-11 17:53:13
[...] 3.kasza i piers(przedtreningowy) trening po treningu bialko WPC po treningu wlasnie niewiem co tu dac gdyz nielubie ryzu itp. kolacja twarog i lyzka oliwy z olwek piers i udka z kurczaka ofkors gotowane... do tego bd sie staral pic minimum 3 l wody... unikanie slodyczy,fast fodow itp... chodz gdzie czytalem ze raz na jakis czas cos slodkiego [...]
wiec problem!! piers zastap wolowina,schabem,rybami panga,mintajem,tunczykiem w sosie wlasnym,czasem udka co do platkow i ryzu to tez mozesz jesc z w zastepstwie:makaron durum/razowy,kasze gryczana/jeczmienna,chleb razowy,ziemnaki tylko po treningu twarog po treningu odpada bo sie dza wolno wchlania parowki to juz wogule wywal z diety i ti na [...]
[...] ja kupuję tą: http://www.sfd.pl/sklep/VitaFitSFD_WPC_Protein_ECONO_80-opis26459.html czekolada bardzo mi podchodzi. Truskawka z kolei jest bardzo słodka, ale co kto lubi. Dobrze się sprawdza przy robieniu placków owsianych nie potrzeba słodzików żadnych itp udka z kurczaka tez można tanio dorwać, makrela wędzona też jest w dość przystępnej cenie
Witaj, Wygodniej nie było by Ci ułożyć jadłospis na 4/5 posiłki ? Troszkę nie rozumiem posiłku na przykład 4 ? Pierś z kurczaka zamień na inne mięso udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Słonecznik zamieniłbym na migdały , orzechy nerkowca ale radzę Ci jak wcześniej wspomniałem tłuściejsze [...]
[...] rozgrzewka była 15 minutowa i dużo ćwiczeń na nogi, może z czasem to przejdzie. Robiło się fajnie gdyby nie to pstrykanie, z obciążeniem już nie było tak wesoło, odczułem udka przy trzecej serii.Pompki na kolanach to lekkie ćwiczenie, a ja jeszcze bardziej rozszerzyłem ręce, aby popracować nad klatką, więc poszło gładko, no chyba ze nie [...]
[...] się dobrze odżywiał-wtedy kretyna zadziała! Ryż, kasza(tego akurat nie spożywam, bo nienawidzę kaszy, poza tym mleko, serek wiejski na śniadanie-ma dużo białka. Oprócz tego udka z kurczaka, mięso indyka. Ja oprócz gainera właśnie tak staram sie odżywiać. Także kreatyny nie musisz koniecznie kupować z gainerem - tylko tak by było najlepiej przy [...]
Kurak i indor to bardzo dobre źródła białka. Oczywiście najlepiej jeść pierś(cyca), ponieważ ma stosunkowo mało tłuszczu, a dużo białka. Gorzej wypadają udka itp, ale też nie są ogólnie takie złe. Wielkich różnić nie ma między jednym i drugim. Jednym smakuje indor, drugim kurak. Aha i chyba indyk jest droższy, a to też jest ważne. kurak(100g) [...]