[...] czyli Rudy Śląskiej. Jechałem od 6 rano do 1 w nocy. Jak przyjechałem do domu to sie porzygałem bo cały dzień była hica a o 22 zjadłem pokuszony zpachem z piekarni świerzy sernik. Ale to i tak nijak ma sie do rekordu kumpla z którym jeżdże on w 27 godzin przejechał 330km!!! ale wyglądał jak pijany gdy wrócił. Dodam jeszcze ze ostatnio duzo [...]
NO ALE WIECIE, NIE MOZNA SOBIE WSZYSTKIEGO ODMAWIAC.. a np sernik czy jablecznik to dla mnie jednak bezpieczne wyjscie od takiego tortu czy innych kremowocow niewiadomego pochodzenia..
Wczoraj wpadła porcja ciasta, taka porcja ala Jawor ale żeby nie było, bez cukru i bez mąki. Paawo ,kilogram sernika na raz 8-O ,zazdroszczę :-)) Daj przepis :-D Asz kurde, to nie był sernik a mieszanka 10 jajek trzech łyżek kakao i tylko trzech łyżek mąki, taki omlet z piekarnika. A zapomniałbym że z polewą (olej kokosowy + kakao + miód) [...]
sernik... jednym słowem cudo :D wyszły 4 konkretne porcje styknie na 4 dni :) więc: cała masa wymiaszana mikserem, polecam! za***iście łączy tuż po wyciągnięciu z piekarnika, za***iście sie prezentuje jak na pierwszy raz ale jednak po chwili opadło :D ale smakuje rewelacyjnie ( no i zdjęcie gorszej jakości psuje efekt ) Pozdrawiam
U mnie wyszedl pyszny sernik:D troche zbyt malo naczynie dalem bo tak mi urosl ze na cale byl;)Pozniej potrzymalem w wylaczonym ,nagrzanym piekarniku jakies 10 min(zbyt krotko moim zdaniem). Po wyjeciu troche opadl ale wyszedl swietnie:) SOG
Cześć Piekłem 2 razy. za pierwszym razem standardowy przepis (600g twarogu, 60 albo 70g białka i 8 jaj, jeszcze cynamon chyba dodałem) i wyszło coś takiego : przede wszystkim użyłem złej formy wtedy, ale był dobry i tak Natomiast druga próba była już bardziej śmiała, zainspirował mnie orzechowy placek z przepisu B-50 więc do oprócz składników [...]
dobry filmik aby sernik nie opadał sugeruję po zakończeniu pieczenia zostawić na jakiś czas w piekarniku (10-15min najlepiej) i tak może troszeczkę opaść ale na pewno to nie tak bardzo
No jak dla mnie nie lepiej. To jest sernik i pozwólmy mu być sernikiem a nie serem z płatkami. Wiadomo że płatki są najlepsze na świecie ale nie dodawajmy ich do wszystkiego. Niektóre rzeczy muszą też jakoś smakować.
dzięki grubas a Ty dawałeś gdzieś kiedyś linka z Twoim przepisem chyba na sernik z jagodami dobrze kojarze? masz może gdzieś tego linka lub ten temat bo własnie nie pamietam gdzie on był. A no i gdzie kupić jagody mrożone?:D Bo wszędzie gdzie byłem to nie było jagód? Jeszcze w biedronce zobacze. y yo
Słuchajcie u mnie jest tak, że piekę w formie do tortu (tortownicy) przez ponad 60 minut. Przez ten czas sernik jest pięknie wyrośnięty, a gdy tylko otworzę piekarnik to opada? Co jest nie tak? Składniki jakich używam to: 500 g twarogu półtłustego 6 jaj całych 50 g białka UNS Rodzynki Najpierw mieszam ser z żółtkami, dodaję rodzynki. Następnie [...]
Dla tych którym wychodzi gumowy ten sernik, jest łatwa rada ;) Wystarczy żółtka oddzielić od białek i ubić z białek pianę. Oraz dodać trochę jakiegoś tłuszczu w postaci maślanej ;) Wychodzi wyebany cała rodzina się rzuca, muszę robić 2 blachy jedna dla mnie druga dla reszty członków familii %-) Zmieniony przez - Bochen123 w dniu 2012-02-13 [...]